.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1524

Hybrid View

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Изкажете мнение за екранизирането на книгите. Има ли филм, който да се харесва повече от книгата? Кои филми заслужават същото внимание, което е отделено и на книгата?
    Като стана дума за филми...
    Аз лично харесвам и книгите и филмите еднакво,тъй като една история бива представена по-различен начин.Понякога си приличат(много),друг път е взета само идеята на книгата и филмът е дори осъвременен.

Харесвам Great Expectations от деветдесет и осма,филмът е модернизиран вариант на историята от книгата и е наистина добър!Впрочем,това е една от най-екранизираните книги.Последният филм е от 2012 с участието на Хелена Бонъм Картър в ролята на Мис Хавишъм.Доколкото знам има и минисериал от 2011.

Също така,Les Misérables,минисериалът от 2000 година,но не и американският филм от деветдесет и осма.Тази/миналата година излезе и мюзикъл,любопитна съм да го гледам,защото чух добри отзиви.

Иначе ми се ще да гледам "Парфюмът"(сега чета книгата),както и евентуално,някога да прочета "Звезден прах".A Walk to Remember (филмът) е добър,но не съм чела книгата.В скоро време мисля да си взема "Нощен патрул",а филмите "Нощна-" и "Дневна стража",на мен лично,ми харесаха.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    какво мислите за днешните филми, които преобразяват историята на така познатите ни наши приказки? Като Хензел и Гретел, Snowhite and the Huntsmen, и др. Гледали ли сте ги? Повече ли ги харесвате от оригинала на братята Грим?
    Точно изброените не съм гледала,но екранизацията на "Снежната кралица" харесвам много.Различава се от приказката,използвани са детайли от нея и са доразвити.Интересна е,филмът си струва гледането.
    Гледала съм различни филми по "Пепеляшка",може да се каже,че "Ever After: A Cinderella Story" не е лош.
    "Mirror Mirror" - загледах го веднъж и ми хареса.Стори ми се много"приказен" в положителния смисъл.
    The Brothers Grimm е интересен,макар да не е направен по приказка.

Като цяло повечето приказки,със сигурност са по-добри/интересни от екранизациите,но пък някои филми не им отстъпват.Но все пак едно е да четеш,друго да гледаш...още повече,когато става дума за приказки.

Повече от фен Аватара на ROFLWTF
    Абе има си сполучливи попадения. И филмът и книгата може да ми харесат еднакво; има и такива дето филма е мноого по добър от книгата - Кръстникът например, не можах да я продължа от 50-тата страница нататък, но екранизацията на трилогията ми е любима. Но да, в повечето случаи филмът не може да се мери с книгата. В интерес на истината не би трябвало да ги сравняваме, защото все пак са различни неща донякъде..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си