Цитирай Първоначално написано от Bloodlust Виж мнението
...
Към всички беше насочено.
Докато четях поста ти, си спомних за автобиографията на Чарли Чаплин. Бих я препоръчала, ако на някой му се занимава да я чете. Аз я бях почвала поне 5 пъти, когато бях по-малка. Когато стигнах някакви години, на които да разбирам написаното, прочетох книгата за отрицателно малко време. Препоръчвам старото издание, ( цък ) защото от новото чух няколко не добри отзива.
С много подробности, Чарли разказва за целия си живот. Като се започне от ранното му детство, та до напредналата му старост. Аз какви ли не различни чувства изпитвах към него, докато четях автобиографията му. В началото изпитвах съжаление, към средата вече с мъка го четях, защото ми звучеше прекалено надменно (може би не е това правилната дума), студено и някак далечно от образа, който си бях изградила. Към края на книгата вече четях скорострелно, защото добих ясна представа за Чарли Чаплин като човек и творец. В различните си етапи от живота ми правеше различно впечатление.
Много интересно ми беше и да чете за историята зад всеки негов филм, за идеите му, за всичко... Интересен живот е имал, съумял е да запази човещинката в себе си.
Това е може би една от най-ценните книги, които притежавам. Много трудно бих се разделила с нея.