Аз никога не сЪм могЪл да разабера следния парадокс (в случая май "парадокс" е най-правилната дума):
докато си на 17 и 10-11 месеца, хората се дЪржат с теб по даден начин. Примерно - нямаш право да гласуваш, нямаш право да ходиш по дискотеки до еди-ко си време, няма право пЪлнолетен да прави секс с теб...
Ставаш на 18 без 2 дена, горните ограничения си важат.
Ставаш на 18 и вече можеш да гласуваш, да ходиш по дискотеки, да се правиш мармалад от пиене, да правиш оргии и да шофираш.
?!WTF?!
Да не би за ден или два, през които просто минава рождения ден да се променяш психически??? И точно това ме дразни - обществото си е поставило някаква измислена граница 18 (до колкото знам в Америка е 21) и те ограничава, че като капак те третира и като неврЪстно хлапенце!
Да оставим скапаното общество на страна, но когато близЪк за теб човек те третира по сЪщия начин е асдки глупаво! Ти по-умна няма да станеш, когато станеш на 18, нито по-секси, нито по-зряла. За зрелостта ще отнеме още години. Ако сега се дЪржи с теб като с хлапе, защо да се променя след като духнеш свещичките?? Глупаво е...