- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Каква Анти-Вирусна използвате
Avast free+ Malwarebyte и от време на време проверявам с Hitman.
Въобще не ми прави на разбирач.
Далеч си от хакерите, какво използват и как го ползват!
Виждам обаче, че си уникален ентусиаст и не искам да ти предоставям възможност да се заяждаш с бъдещи мои мнения в тема, за това нека ти разясня какво позват хакерите.
Експлойт - възползва се от уязвимостта в програмата глитч, бъг и тн. Кара експлойтнатите приложения да извършват дейност за каквато не са програмирани извън обичайната. Payload-a е част от код, който извършва злоумишлени действия на кратко вирус, троянски кон,malware(Ако си на ти с темата трябва да попиваш какво ти пиша).
Сега за троянския кон, Троянския кон дава неоторизиран достъп до компютърната система на потребителя през TCP протокола(може и UDP). Троянския кон слуша за входяща връзка на един или няколко предварително зададени портове.
Заповядай, ако искаш да ме нападнеш с още един коментар, ама просто ще ближеш рани накрая, съмнявам, че знаеш за какво иде реч.Нищо лично, ама се дразня казвам на хората, че не е добре да разчиташ изцяло на антивирусните, ти си ми на въпреки, без да има очевидна причина.Това, което написах дори и почвата не може да одраска зад това, което има, като видове, атаки типове експлойти, типове пейлоуди и тн.Просто антивирусната освен да те предпази от тия вирусчета дето са на 10 години и някви пишман хакерчета няма особен смисъл.
Последно редактирано от noconnection : 03-02-2013 на 18:39
Я, още един сладур ми се ребчи))
Нека да се изясним за нещо. Когато осъждаш някой, че говори глупости, неистини и т.н., бъди готов да дадеш своята версия на нещата, подкрепена с достойни аргументи. Иначе се превръщаш в просто поредния заядливец по форумите, вярващ си че е "very cool". Нали разбираш, не е мъжко
Нещо да имаш да допълниш относно темата? Става въпрос за антивирусни програми тука - дали ползваш, дали не ползваш, какви ползваш?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Avast FTW!![]()
Антивирусни, защитни стени да се пускат, това е положението https://www.virustotal.com/en/file/6...e2b4/analysis/.
Гарантирам ви, че това е вирус.
Работи под ъпдейтнат windows 7
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Питай google.
Просто не схващам на къде биеш, това е всеобща информация. Другите неща, които не са толкова срещани като информация ги описах накратко, накратко, защото ще ми трябват часове да покрия всичко.
Не ти го натяквам, обаче не мога да разбера, защо искаш да ти обясня нещо, което съм го написал именно троянски кон, доста изчерпателно написах какво е!
Вируса се мултиплицира.
Доволен ли си вече?
Съмнявам се, че в 9 клас ви учат как да експлойтвате приложения и как да правите такива, моля ти се...
Просто е - ако разни програмки започнат да се затварят без предупреждение, да се изтриват без причина, да изскачат разни съобщения от нищото или всички папки във флашката да са се изпокрили някъде - значи на машината се е настанил вирус. Вирусите обикновено имат някакво видимо проявление, не си стоят някъде там без да правят нищо.
Понеже в момента не ми се случват такива мистерии, значи съм чист. Но дори и да се хване нещо, това не е причина за панически страх, крокодилски сълзи или звънене на 112. Просто започва процедура по изследване на процесите и изчистване, а в краен случай на преинсталиране. Забавно е. И противно на очакванията - не се случва всеки ден.
А относно вашия спор, някой се е постарал да опише термините тук: http://www.bsd.bg/viruses-terms-and-definitions
Може да видите към кой процес има осъществена връзка, но пак няма особено смисъл, тъй като не се знае, коя за какво е направена.
netstat -nao - гледа се PID-то (Process Identifer)
Taskmanager >> View >> Select Columns... Слагате отметката на PID (Process Identifer).
Сравнявате и готово.
AVG + COMODO FireWall (мисля да го сменям с ZoneAlarm Free Firewall)