.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Avast free+ Malwarebyte и от време на време проверявам с Hitman.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    А пък това UAC е толкова дразнещо, за какво ли са го сложили? Това е от първите неща дето изключвам след инсталация. Също както Defender, Firewall, Updates, System Restore. Така де, скоростта на работа за мен е приоритет, и колкото по-малко ненужни неща работят на заден план - толкова по-добре.

И въпреки всичко всеки път се изумявам когато попадна на чужд компютър, колко много замърсяване може да понесе преди да откаже да работи. То не са защитни механизми, незнайни игрички, иконки на казина, иконки за "Free" каквото се сетите, тулбари, тулбари, тулбари...

Най-добрия защитен механизъм се намира в главата. Разчитайки на някой друг или нещо друго да ни пази, поне за мен, не е добра опция.
    Много си забавен с пълната липса на елементарни знания.
    Ъпдейтите да не си ги спрял, защото може някой от тях да ти зарази машината ? Да, и подобни глупости съм чел от хора ползващи компютъра като теб.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    от много време вируси не се ползват от хакерите

знаеш ли каква е разликата между 50 и 1 антивирусна?
    Въобще не ми прави на разбирач.
    Далеч си от хакерите, какво използват и как го ползват!
    Виждам обаче, че си уникален ентусиаст и не искам да ти предоставям възможност да се заяждаш с бъдещи мои мнения в тема, за това нека ти разясня какво позват хакерите.
    Експлойт - възползва се от уязвимостта в програмата глитч, бъг и тн. Кара експлойтнатите приложения да извършват дейност за каквато не са програмирани извън обичайната. Payload-a е част от код, който извършва злоумишлени действия на кратко вирус, троянски кон,malware(Ако си на ти с темата трябва да попиваш какво ти пиша).
    Сега за троянския кон, Троянския кон дава неоторизиран достъп до компютърната система на потребителя през TCP протокола(може и UDP). Троянския кон слуша за входяща връзка на един или няколко предварително зададени портове.

Заповядай, ако искаш да ме нападнеш с още един коментар, ама просто ще ближеш рани накрая, съмнявам, че знаеш за какво иде реч.Нищо лично, ама се дразня казвам на хората, че не е добре да разчиташ изцяло на антивирусните, ти си ми на въпреки, без да има очевидна причина.Това, което написах дори и почвата не може да одраска зад това, което има, като видове, атаки типове експлойти, типове пейлоуди и тн.Просто антивирусната освен да те предпази от тия вирусчета дето са на 10 години и някви пишман хакерчета няма особен смисъл.
    Последно редактирано от noconnection : 03-02-2013 на 18:39

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Много си забавен с пълната липса на елементарни знания.
    Ъпдейтите да не си ги спрял, защото може някой от тях да ти зарази машината ? Да, и подобни глупости съм чел от хора ползващи компютъра като теб.
    Я, още един сладур ми се ребчи ))

Нека да се изясним за нещо. Когато осъждаш някой, че говори глупости, неистини и т.н., бъди готов да дадеш своята версия на нещата, подкрепена с достойни аргументи. Иначе се превръщаш в просто поредния заядливец по форумите, вярващ си че е "very cool". Нали разбираш, не е мъжко

Нещо да имаш да допълниш относно темата? Става въпрос за антивирусни програми тука - дали ползваш, дали не ползваш, какви ползваш?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от noconnection Виж мнението
    Въобще не ми прави на разбирач.
    Далеч си от хакерите, какво използват и как го ползват!
    Виждам обаче, че си уникален ентусиаст и не искам да ти предоставям възможност да се заяждаш с бъдещи мои мнения в тема, за това нека ти разясня какво позват хакерите.
    Експлойт - възползва се от уязвимостта в програмата глитч, бъг и тн. Кара експлойтнатите приложения да извършват дейност за каквато не са програмирани извън обичайната. Payload-a е част от код, който извършва злоумишлени действия на кратко вирус, троянски кон,malware(Ако си на ти с темата трябва да попиваш какво ти пиша).
    Сега за троянския кон, Троянския кон дава неоторизиран достъп до компютърната система на потребителя през TCP протокола(може и UDP). Троянския кон слуша за входяща връзка на един или няколко предварително зададени портове.

Заповядай, ако искаш да ме нападнеш с още един коментар, ама просто ще ближеш рани накрая, съмнявам, че знаеш за какво иде реч.Нищо лично, ама се дразня казвам на хората, че не е добре да разчиташ изцяло на антивирусните, ти си ми на въпреки, без да има очевидна причина.Това, което написах дори и почвата не може да одраска зад това, което има, като видове, атаки типове експлойти, типове пейлоуди и тн.Просто антивирусната освен да те предпази от тия вирусчета дето са на 10 години и някви пишман хакерчета няма особен смисъл.
    ти правиш ли разлика между вирус и троянски кон?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

ти правиш ли разлика между вирус и троянски кон?
    Ти прочете ли хубаво какво съм написал или само търси с какво да се заядеш?
    Такъв трол не съм виждал, първоначално си мислех, че имаш изкривени виждания за нещата, са разбирам, че просто ти е кеф да се заяждаш.

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Microsoft Security Essentials+mbam за вирусчета

Я, още един сладур ми се ребчи ))

Нека да се изясним за нещо. Когато осъждаш някой, че говори глупости, неистини и т.н., бъди готов да дадеш своята версия на нещата, подкрепена с достойни аргументи. Иначе се превръщаш в просто поредния заядливец по форумите, вярващ си че е "very cool". Нали разбираш, не е мъжко

Нещо да имаш да допълниш относно темата? Става въпрос за антивирусни програми тука - дали ползваш, дали не ползваш, какви ползваш?
    На твоите глупости няма как да допълня нещо.
    Написал съм достатъчно разбираемо- липсват ти елементарни знания, за да спираш стената и ъпдейтите. Разбирай го както си искаш, фактите не се променят.

Антивирусни, защитни стени да се пускат, това е положението https://www.virustotal.com/en/file/6...e2b4/analysis/.
    Гарантирам ви, че това е вирус.
    Работи под ъпдейтнат windows 7

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    На твоите глупости няма как да допълня нещо.
    Написал съм достатъчно разбираемо- липсват ти елементарни знания, за да спираш стената и ъпдейтите. Разбирай го както си искаш, фактите не се променят.
    Ми те освен елементарните знания, антивирусните и ъпдейтите, също така ми липсват и вируси на компа и секакви проблеми от това естество. Скъсай се от яд!

Ми те освен елементарните знания, антивирусните и ъпдейтите, също така ми липсват и вируси на компа и секакви проблеми от това естество. Скъсай се от яд!
    Откъде си толкова сигурен?

Град
    системата дегоба
    Ти прочете ли хубаво какво съм написал или само търси с какво да се заядеш?
    Такъв трол не съм виждал, първоначално си мислех, че имаш изкривени виждания за нещата, са разбирам, че просто ти е кеф да се заяждаш.
    не тъп съм и не знам разликата моля да ми обясниш
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Повече от фен Аватара на Kyisi
    Avast.

не тъп съм и не знам разликата моля да ми обясниш
    Троянския кон е malevolent софтуер.Спри да пишеш в тая тема, че нямаш какво да кажеш дето е от стойност! Доволен?
    Продължиш ли да се заяждаш ще приема, че наистина си тъп.

Град
    системата дегоба
    Троянския кон е malevolent софтуер.Спри да пишеш в тая тема, че нямаш какво да кажеш дето е от стойност! Доволен?
    Продължиш ли да се заяждаш ще приема, че наистина си тъп.
    явно бавно схващаш питах те за разликата не кое какво е

обясни ми какво прави вируса и какво троянския кон

наистина съм тъп

Питай google.
    Просто не схващам на къде биеш, това е всеобща информация. Другите неща, които не са толкова срещани като информация ги описах накратко, накратко, защото ще ми трябват часове да покрия всичко.

Град
    системата дегоба
    Питай google.
    Просто не схващам на къде биеш, това е всеобща информация. Другите неща, които не са толкова срещани като информация ги описах накратко, накратко, защото ще ми трябват часове да покрия всичко.
    ами това се учи в 9ти клас и се състои от няколко изречения

можеш да нареждаш другите да говориш неща които са не намясто но не и да обясниш какво си казал
    аз съм си тъп и не го крия няма смисъл да ми го натякваш

ами това се учи в 9ти клас и се състои от няколко изречения

можеш да нареждаш другите да говориш неща които са не намясто но не и да обясниш какво си казал
    аз съм си тъп и не го крия няма смисъл да ми го натякваш
    Не ти го натяквам, обаче не мога да разбера, защо искаш да ти обясня нещо, което съм го написал именно троянски кон, доста изчерпателно написах какво е!
    Вируса се мултиплицира.
    Доволен ли си вече?
    Съмнявам се, че в 9 клас ви учат как да експлойтвате приложения и как да правите такива, моля ти се...

Град
    системата дегоба
    Не ти го натяквам, обаче не мога да разбера, защо искаш да ти обясня нещо, което съм го написал именно троянски кон, доста изчерпателно написах какво е!
    Вируса се мултиплицира.
    Доволен ли си вече?
    Съмнявам се, че в 9 клас ви учат как да експлойтвате приложения и как да правите такива, моля ти се...
    определението е непълно сядай да четеш стига използва термини които неразбираш

бях 9ти клас преди 8 9 години някъде

Откъде си толкова сигурен?
    Просто е - ако разни програмки започнат да се затварят без предупреждение, да се изтриват без причина, да изскачат разни съобщения от нищото или всички папки във флашката да са се изпокрили някъде - значи на машината се е настанил вирус. Вирусите обикновено имат някакво видимо проявление, не си стоят някъде там без да правят нищо.

Понеже в момента не ми се случват такива мистерии, значи съм чист. Но дори и да се хване нещо, това не е причина за панически страх, крокодилски сълзи или звънене на 112. Просто започва процедура по изследване на процесите и изчистване, а в краен случай на преинсталиране. Забавно е. И противно на очакванията - не се случва всеки ден.

А относно вашия спор, някой се е постарал да опише термините тук: http://www.bsd.bg/viruses-terms-and-definitions

Просто е - ако разни програмки започнат да се затварят без предупреждение, да се изтриват без причина, да изскачат разни съобщения от нищото или всички папки във флашката да са се изпокрили някъде - значи на машината се е настанил вирус. Вирусите обикновено имат някакво видимо проявление, не си стоят някъде там без да правят нищо.
    Такива глупави и елементарни гадинки се хващат само от пАрно сайтовете. С опит като твоя се чудя дали нямаш цяла ферма с копачи, които не се хващат на тия изтъркани номера.

Може да видите към кой процес има осъществена връзка, но пак няма особено смисъл, тъй като не се знае, коя за какво е направена.

netstat -nao - гледа се PID-то (Process Identifer)
    Taskmanager >> View >> Select Columns... Слагате отметката на PID (Process Identifer).
    Сравнявате и готово.

Аз съм на Мак, нямам нужда от антивирусна

AVG + COMODO FireWall (мисля да го сменям с ZoneAlarm Free Firewall)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си