.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46
    Banned Мега фен

проблем с маникюра и въпрос за витамини

извинявам се за новата тема,но определено искам повечко мнения... значи - ноктите ми са ужасни,меки,разслояват се,чупят се - сложа ли лак веднага някой нокът е счупен... от 2 месеца не се лакирам - тия дни ми се наложи и веднага се счупи един нокът,ползвам йод отгоре само на ноктите ( там,където растат ) и маслото на икаров - съвсем лек резултат,правих си преди една маска на ноктите,но и нейния ефект е докато я правя и може би месец след това,а от тази маска трябва да се правят почивки,защото ръцете стояли много на влажно и не знам там какво може да ми стане,та консултирах се с маникюристка и ето ги въпросите:
    мислех да си взема заздравител Мавала,но тя ми каза че нямало смисъл - някой който го е ползвал ? мнение ?
    реших да ходя при нея редовно - ще ми помогне ли поне малко на ноктите ? ( не искам кой знае каква дължина,а просто да имам маникюр - средно дълъг)
    маникюристката ми каза да си взема витамини с калций - предложете някакви до около 20лв. ?

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    И аз имах подобен период на счупени нокти. Моите са меки. Оправи ме просто упоритото нанасяне на втвърдител на Перфект. Не, че ти казвам да го използваш, но по-важно е да бъдеш редовен в използването на какъвто и да е втвърдител или каквото използваш. След няколко седмици ноктите ми станаха буквално бетон и така до днес. Само това съм използвала. Не казвам, че при всеки ще бъде така, но определено има ефект при мен и хората, които ми препоръчаха да пробвам така.

Важно е и как си пилиш ноктите. С метална пила не бива да пилиш напред-назад, а в една посока, защото нокътят започва да се чупи след време. Нарушаваш май нещо в структурата. По-добре използвай всякакъв вид друга пила.

Слагаш ли основа, когато се лакираш?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Със Sèche Vite база и топ стават много твърди докато съм лакирана. Но махна ли ги са си все така меки. Все пак се надявам след по-продължително ползване да не са толкова меки вече.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    И аз имах подобен период на счупени нокти. Моите са меки. Оправи ме просто упоритото нанасяне на втвърдител на Перфект. Не, че ти казвам да го използваш, но по-важно е да бъдеш редовен в използването на какъвто и да е втвърдител или каквото използваш. След няколко седмици ноктите ми станаха буквално бетон и така до днес. Само това съм използвала. Не казвам, че при всеки ще бъде така, но определено има ефект при мен и хората, които ми препоръчаха да пробвам така.

Важно е и как си пилиш ноктите. С метална пила не бива да пилиш напред-назад, а в една посока, защото нокътят започва да се чупи след време. Нарушаваш май нещо в структурата. По-добре използвай всякакъв вид друга пила.

Слагаш ли основа, когато се лакираш?
    пилата ми е стъклена - една по груба и една по ситна ,пиля в една посока от около година и половина вече .. основа за лак винаги - на перфект 3в1 или 5в1

Banned Мега фен
    айде де хора поне още няколко мнения. поне за витамините

И аз имах такъв период, но от 2-3 месеца ноктите ми са в идеално състояние.
    1. Винаги преди да се лакирам като основа слагам http://avonshop.co.uk/shop/Assets/im...od_1056042.jpg
    2. Oт скоро започнах да използвам http://beautycosmetic.biz/perfect-pe...el-p-1731.html
    3. Според мен се чупят по-малко когато са лакирани, така че старая винаги да са лакирани.
    4 Важно е да пиеш много вода. Когато не пиеш достатъчно вода се отразява и на косата и на кожата и на ноктите ти защото стават сухи. Даже е хубаво в купичка с вода да си държиш ноктите около 10 минути когато имаш възможност.
    5. Не трябва да ги режеш с нокторезачка а на 3 дни да ги пилиш и така ще растат по-бързо.
    мм за това се сещам за сега.

Относно витамините не бих рискувала. Не е сигурно, че ще ти помогнат и другото което е когато пиеш редовно витамини и подобни хапчета след известно време започваш да качваш килограми, а ефекта им спира защото организма ти свиква с тях.

Banned Мега фен
    ^ мерси... ами ползвам 2рото от доста време.. повече от година и половина - редувам това и другото 3в1 ... пия ужасно много вода - поне по 2 литра изпивам като това ми е минимума... не е хубаво да са във вода,а в солена вода ...и също от повече от година не съм ги рязала смисъл винаги ги пиля - даже и ножичка не използвам ... за витамините - на мен ми трябват малко кг .. поне 3кг. трябва да кача щото от стрес съм отслабнала доста .. а и точно щото не е сигурно питам някой да предложи някакви,които поне имат малко ефект

Аз използвам само хартиени пили, лакирам се постоянно, защото и при мене съм забелязала това, че като не са лакирани, ми се чупят ноктите много по-бързо. В момента нямам заздравител, свърши и още не съм си взела, но тази седмица отивам да си купя. Ааа иначе аз пия витамини от три месеца с мисълта да не се разболея зимата ;д Пих по един от тези витамини http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...bl%3B421%3B500 всеки ден и не съм се разболявала изобщо. Освен това забелязах положителна промяна върху коса, кожа, нокти. )) Много съм доволна. Струват 10 лева и нещо, по 30 хапчета са, малко са големички, но приличат на бонбони и са сладки. На мен като ми горчи хапче не мога да го пия ;д Т.е. тези 30 хапчета по 1 като пиеш на ден след хранене, ти стигат за месец. Не съм качвала килограми от тях, качих малко след коледните празници , но си ги свалих. Като свърша кутийката си правя почивка.

Иначе сега майка говорила с някаква нейна приятелка, дъщеря й пиела тези витамини http://www.google.bg/search?um=1&hl=...31%3B375%3B249 и била много доволна. Тя била с ниско кръвно като мен и витамините й се отразявали доста добре, а и аз също съм с ниско кръвно. Майка ми ги е взела и се чудя дали да започна тези сега, тъкмо ми свърши почивката и вече 2дни пия от моите. Малко разнообразие уж ;д Струват 15 лева.
    Момиче ^^

Banned Мега фен
    мерси.. ами мисля да ги пробвам,не са и скъпи... а ти как ги пиеш смисъл 1 месец и после колко почивка ? и има ли възрастова граница ?

Листовката и кутията не са при мен, само шишенцето и не пише за граница, не помня и да има такава. А иначе 7 - 10 дни ми е почивката. По принцип личния като ги даде на майка не е казвал да си почивам, ама аз мисля, че трябва да го правя, за да не ми привикне организма и да си изгубят действието ;д
    Момиче ^^

Banned Мега фен
    добре,ами и аз така ще правя - 30дни витамини - 10 почивка.. и аз мисля,че е добре да има почивка.. мерси

Моля
    Момиче ^^

anonymous708973
    Guest
    Аз пия "Приорин". По-достъпен вариант са витамините на Допелхерц Актив коса и нокти.

Пробвай да ги мажеш с арганово масло, сякаш има ефект.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз пия "Приорин". По-достъпен вариант са витамините на Допелхерц Актив коса и нокти.

Пробвай да ги мажеш с арганово масло, сякаш има ефект.
    тия месеци доста неща си купих и някак си не мога да дам 35-40лв. за арганово масло.... иначе мерси

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Сухи ли са ти ръцете? Все пак зима е..
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Сухи ли са ти ръцете? Все пак зима е..
    да.. но аз имам много чувствителна кожа и винаги съм била така

Град
    Варна/Русе
    Може би от там ти е проблемът с ноктите. Ако кожата на ръцете е суха, няма как да израснат здрави нокти.

anonymous708973
    Guest
    Може би от там ти е проблемът с ноктите. Ако кожата на ръцете е суха, няма как да израснат здрави нокти.
    Въх, каква е логиката?

Banned Мега фен
    Въх, каква е логиката?
    защо попита сега заради тебе видяхме и отговора

Banned Мега фен
    тц.... кожата на ръцете винаги ми е била суха,а съм била с хубави нокти.. и аз не намирам логиката кожа/нокти след като проблема не е вътрешен ...

Banned Мега фен
    Въх, каква е логиката?
    сори че пак.. сега сериозно... тя май имаше предвид вътрешно връзката кожа/нокти .... иначе одеве се смях на другия отговор ( маринчиту) да не си помисли че се смях за нея

Мега фен Аватара на strawberry88
    Аз пия "Приорин".
    Има ли ефект?Аз много се чудех дали да го купувам.

Освен с арганово масло, може да си потапя ръцете в купичка със зехтин и после да седи така известно време.Не в купата де. С ръкавици.Помага и за кожата на ръцете, и за ноктите.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Аз бях същата с ноктите ... Голямо цепене,чупене и прочие беше,но от както зимата започнах да наблягам на хидратиращия крем и да го втривам и около плочките нещата се пооправиха.Забелязала съм и че ако се лакирам с някой от ония малки лакове,които варират от стотинки до лев и нещо след това ноктите ми изглеждат ужасно Е,то и аз съм си виновна като не използвам основа амааа честно казано нямам нерви и за основа,и за 2 пласта лак ...
    Също така съм забелязала,че ако съм в период,в който не пия достатъчно вода също бързо започват да се цепят.
    По-горе споменаха за зехтин.Имам един познат,китарист,който си беше съсипал ноктите преди време и започна да ги топи (буквално) в зехтин за по 5-10мин. всеки ден и сега са му страаахотни о.О Може да пробваш и с морска сол разтворена във вода - пак ги топиш и стоиш така известно време.
    Относно витамините - аз лично хапчета не мога да гълтам и за това я карам на разтворими.Вярно,че са по-слаби,но е по-добре от нищо

Между другото Dirty Version. пак избухна с "най-точния" коментар
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Banned Мега фен
    ^ всичко,което каза съм пробвала... и то не за 2-3 седмици,а да кажем поне по 2 месеца и ефект - почти никакъв

Град
    Варна/Русе
    Става въпрос най-вече за кожичките около ноктите. Освен това 3 месеца и половина работих в супермаркет на млечните храни, постоянно на витрини, които са от 1 до 5 градуса, ръцете ми изсъхнаха и ноктите ми се съсипаха.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си