- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- проблем с маникюра и въпрос за витамини
А като използваш маслото на Икаров защо ти се цепят ноктите? И тука няма логика..
Когато ноктите се цепят, няма достатъчно влага, когато са меки и се гънат - има прекалено много. За здрави нокти количеството на влагата трябва да е средно.
Не става въпрос само за ноктите, а и за цялостна грижа за ръцете, иначе козметичните салони нямаше да предлагат пилинги и масажи на ръцете, извършвани от точно от маникюристки, а не от други лица в салоните.
Както и да е.. честно, не ми се спори повече. Дано ти се оправят ноктите.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
има логика
ако ходиш на маникюрист ще видиш ,че не само ти лакира ноктите, но и ти почиства кожичките, маже с крем ръцете
@Маринче, а ако се цепят и са меки и се огъват?
При мен нещо се прецака, не знам какво, имах супер дълги хубави нокти и изведнъж 1 ден излязох без лак, нямах време да сложа -2 нокътя от раз се счупиха до кожата,после още 1 и замина..и вече повече от месец не растат изобщо....
ама аз не споря с никойбаси народа сте в тоя форум
казвам,че ползвам и това и няма резултат... кожата на ръцете - използвам едно за тяло на ейвън само че само там... пробвала съм да си ТОПЯ ръцете в зехтин и пак не става
FuCKkK13, взе ли си витаминчета? Че така като гледам, доста грижи полагаш, не мога да разбера защо не ти се оправят ноктите...Може ми е липсата на витамини и минерали, знам ли.. Ако и витамините не помогнат, може да се консултираш и с маникюристка, тя може да предложи нещо ново.
![]()
Момиче ^^
мерси![]()
FuCKkK13, когато нокътят расте с него израстват и почти невидими кожички, наричани кутикули. Те трябва да се избутват, дори да нямаш нужда от изрязване, което се прави само с омекотителен гел, или накисване в гореща вода със соли. А като обяснявах за кожичките около ноктите, нямах в предвид само тези за изразване, а и отстрани и над нокътят, т.е. самия пръст. Малко тъпо го обясних, ама нали знаеш как някои хора си гризат кожичките, за там става въпрос.
bloodyF, използваш ли лак основа при лакиране? Миеш ли често чинии, имаш ли досег с препарати често? Препаратите се отразяват трагично на ноктите и на ръцете. Обясни ми като цяло как се грижиш за ноктите си.
Ох, май не можем да се разберем..ами то така само с писане, някои неща не могат да се обяснят..
явно да.. няма нищо де ,мерси все пак.. като оздравея ще мина на маникюрист и готово
http://www.kozmetikata.com/show/За-Р...октите/
Ето погледни и това
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
^мерси,но всичките съм ги пробвала без последното
^ яснооозначи сега пак ще прочета, за да разбера
не ползвам основа, слагам лак и топ лак, но лак на нокътя ми не се задържа много;
досег с препарати-никакъв, чистя пода с моп, имаме съдомиялня, тоалетната и банята с ръкавици търкам;
пиля ги с мека пила в една посока, чистя кожичките, слагам от време на време (рядко) маслото на икаров
и като ми растат ноктите растат странно, никога в една правилна посока-нагоре, ами просто който накъдето си иска, имат собствено мнение;
това за топене в разни работи-не мога да се занимавам, бих , но физическото време го нямам просто;
може би ще пробвам да си купя основа и да слагам
може ли да ми препоръчаш?
и евентуално някакъв заздравител, различен от калциев гел (не ми понася, цепят се още по-лошо)
Фак, питай @Jolie92, тя има страхотни нокти и казваше за арганово масло (мисля), че от него много са й пораснали и са се втвърдили
но пък е 45 лева чистото, 9 с примеси на Икаров. Аз тоя месец съм малко на --------- така,че ще си взема ''примесеното'' през април, пък да видим.
Основата като цяло не е от значение каква ще бъде. Аз всеки път различни си вземам. Но е важно да има, защото основите предпазват от формалдехида в обикновените лакове. А самите основи са на водна основа. За това само със основа ако си, бързо ще се олющи.
Основа не може да ти помогне кой знае колко за заздравяването на ноктите, тъй като те са мъртви клетки вече. Единствено мажи с повече масла заради влагата, за която обясних по-горе.
Ако са ти меки ноктите по принцип няма как да ти се задържи лак, но като цяло зависи от топ лака. На OPI знам, че топ лакът е много добър, но честно казано малко ми се свиди. Аз си купувам основи, които стават и за топ лак, защото преди да се сгъсти, вече съм го изхабила.