- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Искам да си взема куче
Като се позамислиш той не преувеличава чак толкова много, колкото си мислиш. Реално, когато си на работа, той наистина ще трябва да полага грижи за това куче. То ще има нужда от разходки поне по два - три пъти или поне при мен беше така. А ти докато си на работа - няма как да го направиш. Но все пак, просто сядаш и говориш с него напълно нормално и му обясняваш ситуацията. Казваш му примерно, че ще си вземете някакво мъничко кученце /нещо от сорта на чихуахуа или мини пинчери/ и че няма да имате проблеми. Дай му всичките аргументи, които написа тук. Мисля, че ще те разбере, макар и не толкова ентусиазиран.
Значи да поясня - не съм гледала пинчер, а кокер (това не е той, но изглеждаше по абс. същия начин
Инак не искам малко куче и знам, че това ще е по-скоро антиаргумент и не в моя полза - защото тяхното лаене е по-пискливо, а него това го дразни. Казах в един пост по-горе към кои породи съм се насочила и всички, освен бигъла (който е среден) са големи.
Наистина като е бебе трябва много да се извежда кученцето ( след като се ваксинира ) и човек да се грижи за него, но то няма да е вечно бебе. Планирам да си го разхождам сутрин преди работа и след работа ( т.е. между 7 и 8 часа сутрин и вечер). Мисля, че е нормално, нали?
И не искам лъжи. Аз лъжи мога и сама да си измислям, но ми се щеше по-скоро някакъв аргумент в смисъл на какви са ползите от кучето, да ме посъветвате. Нещо обективно, защото за мен най-големият аргумент е, че ще си го обичам и то ще ме обича. За него обаче едва ли ще е голям аргумент.
За момента съм предприела следните "тактики" :
- когато стане дума (което е често) му казвам, че зайчето ни (Пухи) много ми липсва;
- вмятам в разговорите по едно изречение с мънкащ тон, че не ми дава да си взема кученце, пък аз много много искам;
- говоря му за това, само когато е в добро настроение;
- заглеждам се по кученца на улицата;
- ако случааайно имам пробив по въпроса, мисля да му предложа той да избере породата (ако иска и му се занимава), той да избере името на кученцето и т.н. Само кученце да има!
За момента иначе май най-много харесах шоколадовите лабрадори и сигурно бих започнала търсенето от там
Това с филмите например беше яка идея, която ще се опитам да приложа веднага щом намеря подходящ. Лошото е, че веднъж гледахме "Марли и аз", който, както знаете, който е гледал филма, тотално може да откаже човек да си вземе куче. И имам чувството, че тоя филм няма да му излезе от главата...
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Ама и ти с голямата кошница... Все големи кучета.
Взимай един джак ръсел, померан, йоркширски териер. Готин характер, малки, не искат супермного часове разходка (което, повярвай ми, ще го оцениш през зимата), обичливи, искат внимание![]()
всъщност точно мъничките породи имат баси енергията и мен ако питаш 24/24 да са на разходка пак нищо няма да им има... големите породи като мънички - да,но иначе като поотраснат не подскачат постоянно и им тежи тая маса и не са чак толкова много игриви.. докато си вземи един хм - немски шпиц ?! да видиш - като бебе,като голямо все подскача и не можеш да го накараш да е мирен
Щом приятеля ти работи у вас значи той ще е цял ден по-него с парцала и викащ - Не там, поне няколко месеца, докато се научи да пикае и сере навън. Бели винаги ще прави. Много хора не искат кучета, но после не могат без любимеца си. Казваш му искам куче и не ме интересува кво мислиш, казваш му скоро ще си имам куче, казваш му, че утре го взимаш и на другия ден го плякаш до главата, да се примири. Най - много да се разделите, ако наистина толко много мрази животни
От породите, който си харесала ми е фаворита немската овчарка, имали сме такова куче, интелект и сила в едно, не дава чужд човек да припари до тебе, лесно се обучава дори от любители. Никога не бих си взел куче-компаньон, 2кг мръвка ако я настъпя без да искам да се смачкам.Пък и са тъпи и агресивни (повечето).
Хаха "2 кф мръвка..."
Иначе , както казах, ако той каже всякакво бих взела, само да има кученце. Но лично предпочитам средни или големи кучета с тъпоноси муцуни. Но ще е гадно да го натреса, дори и с предупреждение и после да се караме заради него. Една жена в един друг форум разказваше за подобна ситуация, само че с коте - мъжът не го искал, подритвал го жестоко. Накрая котето умряло от някакво преплитане на червата. Направо ме побиха тръпки, като го прочетох това. Отделно някак си не ми се ще да заменям една мечта (идеалният за мен мъж) с друга (да си имам куче).
Мерси много за съветите или поне за коментарите на всички! Ще пусна снимки някой ден, ако си взема куче![]()
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Лелееее, може ли после аз да го наритам... ама така ще го наритам, че преплитането на червата бял кахър ще му се види.
Ще пълзи и ще ми се извинява винаги и пак никога няма да забравя какво е причинил на бедното котенце.
Не, не. Пълен абсурд е да съм с такъв човек. Сигурна съм, че и твоят приятел, щом е идеалният мъж за кучелюбителка като теб, не би постъпил дори и на 1/10 толкова жестоко.
В момента ме е страх да се разположа на дивана като хората, понеже двукилограмовата ми мръвка е кисела днес :д
Ако смяташ да вземеш кучето още от малко бебе, няма да минеш с две разходки, и то през 12 часа. Освен ако не искаш целия апартамент да е изцапан. С моя мъж имаме Голдън и когато го взехме, го разхождахме през 30-40 минути, и пак имаше инциденти вкъщи, особено през нощта. Може да вземеш така наречените памперси за кучета, които се поставят някъде в апартамента, и кучето се учи да ходи там по нужда. Но дори това отнема много време, за да се приучи, а после по-трудно ще го научиш да ходи навън.
И бебетата се хранят по 5 пъти на ден.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Не знам на кой свят живееш, ама моето йорки се научи да ходи извън вкъщи по нужда за 2-3 месеца, а това е много ината порода, конкретно моето куче е пълно леке. В началото го извеждахме веднъж на ден, после започнахме по два, но беше след като се научи къде да ака. Просто баща ми всяка сутрин го водеше в банята и стоеше с него докато не си свърши работата, а когато я вършеше някъде другаде, му се караше.
Разходки през 30-40 минути... хубаво кученце, хубаво малко, ама човек си има и друга работа.
аз също имам немска овчарка - по точно канадски вълк,но това е подпородата ,но точно интелекта ще и е малко проблем... моето се научи да отваря всички врати и да си ги затваря.. повярвай ми не е много в +... моето стои и обикаля с тебе, разузнава и накрая отваря всичко точно както ти си го отворил... да не казвам че един път и халката на синджира се беше научило как да маха ( със зъбите
) .. от тия които тя даде и на мен - немска овчарка и лабрадора
Вие луди ли сте, как 10 пъти... :Д То ще се пръсне ... По 3-4 пъти на ден си е нормално.
Не е толкова трудно научаването. Най-неприятни са първите 3-4 нощи, когато кученцето не е свикнало, постоянно скимти и се събуждаш в локвички. Имахме памперси, научи се да ходи там много бързо, докато още не трябваше да го извеждаме, а ни отне около месец, за да свикне да си върши работата вън. Това, всъщност, е най-лесното нещо за учене. Моето куче няма никакви други навици, включително хапе като ненормално :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Постът изобщо не беше към теб.
Сменило си е всички зъби, не е от това. Хапе си баш от злоба, ако нещо го бутам или дразня, или пък случайно го побутна, когато спи. Да не говорим за непознати или ако някой посмее да ме пипне дори :Д
Everything changes, but beauty remains ...
То тука направо трябва да се направи 1 тема за кучкари като гледам бая има![]()
Dogs are awesome.
http://vbox7.com/play:00418490b1
ааа баси пича.. супер якото е ;д
Мен много ме е страх от кучета, още от малка, тъй като имах ужасен инцидент и едно ми беше ръфало крака, имах огромна рана...От тогава просто чуя ли лай настръхвам.
Но така се получи, че приятеля ми има ротвайлер и от както живея с него и кучето е с нас...Кофти е, защото тя е много злобна. Постоянно отваря врати-рано сутрин, лае, когато и сипеш храна не дава да се доближиш до нея, не че искам да и взема храната, ами просто трябва да мина покрай нея..Ръфа обувки...не можеш да я разкараш от стаята, ще вземе да те изяде..(така се държи с всички не само с мен)
Съжалявам много някой може да не споделят моето мнение, но животното трябва да си знае мястото, не като този звяр, който се налага да търпя в момента...Какво ли не бих дала да имаме коте или поне малко кученце бих се справила с малко кученце.
Много добре разбирам приятеля ти...не че казвам да не си вземеш куче, просто вземи някое по-малко като джак ръсел или бигъл...
Не го тормози, тъй като той ще прекарва по-голяма част от времето с него.Не говорим за разхождане и хранене.Доколкото разбрах той работи в къщи, а кучето ще му пречи(това няма да е малко зайче, което нито гъква) ще лае и дере по вратата, тъй като някой съсед ще излиза и ще вдига шум...ще иска внимание, а много добре разбираш че той няма да може да си върши работата пълноценно...