.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Гъвкавост

Гъвкавост

Здравеите искам да попитам как мога да бъда по гъвкава и рацете да са ми по силни. Много искам да се запиша в мажоретен състав и искам да съм подготвена за да не бъда най зле от всички. Акробатиката е много красив спорт и искам да мога да правя back handspring, splits и др. Приемам всякакви съвети и благодаря предварително ;**

Мега фен Аватара на strawberry88
    Ами започвай да се разтягаш.В youtube има много клипчета с упражнения ''how to do the splits''.

Супер фен Аватара на fizzyg
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Ами започвай да се разтягаш.В youtube има много клипчета с упражнения ''how to do the splits''.
    Да.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Не действай на своя глава, можеш да се контузиш. По-добре да си най-зле от всички там, но да ти покажат как се прави, а не после да има "Ох, това ме боли, онова ми опъва, третото ми изпуква..." Наученото ти остава за цял живот. Като по-малка ходех на балет, но и до ден днешен мога да правя шпагат от раз, без дори да съм се разтегнала. Много по-добре е като го видиш с техника, от клипчетата надали ще схванеш напълно идеята.

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    +

Да аз съм започнала от видеота да гледам разгрявки и такива работи да може мусколите ми да се подготвят и разтегнат

Супер фен Аватара на cyclops
    Най-важното преди да се разтягаш е мусколите ти да са загряти. Тоест да правиш упражнения и кардио. Чак тогава започвай лека полека да се разтягаш, но наистина внимавай, за да не се контузиш. Разтягай докато усетиш поносима болка и задръж 1-2 минути. И така лека полека ще усетиш как ставаш все по-гъвкава.
    А иначе за мен най-добрия спорт в това отношение е актобатиката : хоризонтална, вертикална, воали, обръч, пилон...

Клипчетата в youtube наистина биха помогнали, а за по силни ръце може би да тренираш с гирички или някакъв друг вид упражнения в фитнеса за ръце.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Пилатес.

Голям фен Аватара на UniCoWN
    Не се притеснявай да не си най-зле от всички. Нали за това са там, да ти видят желанието и да те научат.
    Според мен изчакай, запиши се и когато вече знаеш някои неща, примерно как се правят разтяжки и т.н. започни да си помагаш вкъщи, недей на своя глава, щото без да са ти показали как може да има контузии и разтегнати сухожилия. А на краката/чатала много боли, повярвай. Шпагатите не са шега. За кръста да не говорим до какво може да доведе ако не действаш правилно и внимателно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си