И така ... лятото свърши и предстои последна година в училище. Проблема е там, че не съм си избрал още с какво да следвам и нямам представа дали ще ме " огрее" тази мисъл някога. Някои хора избират от по-рано, други по-късно и не е проблем, тъй като имам още време, но ... в случай, че НЕ ме влече нищо, бих се занимавал с нещо доходоносно, но какво е то? За България предполагам самостоятелност, като например лекар, зъболекар, фармацевт, юрист или ... (ваше предложение).

Въпросът е, че в зависимост от това, което ще уча, трябва и да избера къде. Например ако е медицина мисля да е тук, пък да работя в чужбина, защото съм чул, че там трудно се минава. (за Германия). Ако искам да живея тук ще трябва да се ориентирам към по-доходоносните професии, но не знам кои са те. За чужбина всичко ще върви, предполагам.

Искам да попитам завършилите - как си избрахте това, което ще следвате и къде ще го следвате ?

Притежавам два английски сертификата и се боря за немски, но това е без значение, въпроса е че може и въобще да не се иска от институцията, където ще съм.

Разбира, се че се ориентирам към чужбина, защото България е без бъдеще, но все пак ... се опитвам да разбера какво иска обърканият ми ум.

Моля да споделите мненията ви по въпроса.