Въпросът може да е към вече завършилите университет и настоящите студенти. Насочила съм се да следвам European Studies ( може би в извън България) с Английски език. Според вас има ли действително приложение тази специалност? Каква професия можеш да захванеш след като завършиш? Ето малко повече инфо за самата специалност: http://en.wikipedia.org/wiki/European_studies
Струва ми се по някакъв начин свързано със социологията и психологията. Не знам защо. Описа ми тъкмо до народопсихология така като гледам. Честно казано не съм разглеждала подробно какво точно представлява специалността, но мисля, че е иновативна (ако може така да се нарече някаква специалност). Мисля, че е нещо ново, нещо, от което хората ще имат все повече и повече нужда. Но, знае ли човек...
В крайна сметка не се води само по престижността на специалността и това дали в момента има някаква перспективност. Ако се водиш по това трябва да станеш лекар, адвокат или архитект. Прави нещо, в което си добра и винаги ще имаш успех!
Не виждам никаква перспектива в подобна измислена специалност. Учиш, учиш, а като завършиш ЕС може вече да го няма. Тогава кво правиш? Какви умения би ти осигурила подобна специалност?
ами на мен ми се струва добра идеята защото така ще имаш комплексна представа за дадените предмети...а иначе съм се насочила стабилно с английски език т.е. имам сертификати и след 1-2 години трябва да си взема Proficiency, чрез който мога да преподавам езика. Дотогава има много време, но съм решила да се подготвям още от сега Мерси за мненията все пак
Два бързи въпроса:
1) Семейството ти има ли връзки в България или чужбина ?
2) Доста над средна ли си по хубост (тоест, красавица ли си) ?
Ако имаш поне един отговор "да", то с тази специалност, ПЛЮС МНОГО, АМА МНОГО УЧЕНЕ И БАЧКАНЕ ще имаш доста интересни перспективи пред себе си. Дипломатически професии, Европейски съюз, даже и политика.
Ако и на двата въпроса отговорът е "не", по-добре се насочи към друга, по-"истинска", специалност. Също така имай в предвид, че ако ще учиш тази специалност (както и каквато и да е друга liberal major специалност) то трябва да я учиш в най-добритеб възможни университети. В които се влиза трудно и е скъпо. Иначе няма смисъл.