.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Post ШОФЬОРСКИ КУРСОВЕ

Такаа още не съм пълнолетна , но съм много надъхана да взема шофьорска книжка и имам някои въпроси :

1-во знам че цялото обучение трае 1 месец (не съм много сигурна , ако не е така поправете ме ) - това долу горе колко часа са ? В смисъл общо целия курс колко часа е ?

2-ро как се разпределят : Колко са курмуване ? и колко часа са листовките ?

3-то - Средно колко часа курмуване на седмица може да имаш (или това се определя от фирмата към която си и е различно за всяка )

4-то - Можеш ли да започнеш курсовете 1 месец преди да навършиш 18 ? Ако започнеш така първо се ходи на листовки взема се вътрешен и външен на листовките и после е курмуването ? Или как ?

5-то - След като вече си взел и външен на листовките можеш ли да почнеш курмуването без да си навършил пълнолетие ?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    един месец ,трънки
    По принцип ,се започва 3 месеца преди да навършиш 18,ако искаш възможно най-рано да я вземеш, но курсът по принцип е около 2 месеца и половина - 3.
    Теорията при мен беше по 2 часа в продължение на 9-10 дни
    32 часа кормуване
    кормуването аз го започнах няколко дни преди външния пред ДАИ. След като го взех започнахме по-ускорено да взимаме часове.
    По принцип аз кормувах и преди да имам 18, може и преди това.
    Започнах на 15 юли , изпита кормуване пред ДАИ беше на 10 октомври, тогава и приключих.
    maDamn

Как започвяш курсовете на 15 ЮЛИ , а външния изпит кОрмуване пред ДАИ ти е на 10 октомври ?

Град
    Beyond reality
    Ми ей така , на 15 ми бяха първите часове теория.
    То не е всеки ден , поне при моя не беше,щото много хора бяха и затова някъде 2 седмици и нещо по 2 ,3 дни ходих. На 18 август направих 18 и така. След това следваше кормуването и така. Не става за отрицателно време,просто няма как.
    и да кормуване се пише/
    На 21 август ми беше външния - взех го от раз.Както и другия.
    Последно редактирано от granger : 03-16-2013 на 14:44
    maDamn

Голям фен Аватара на s40t4
    Ако искаш книжка за един месец ходи и си я купи книжката. Само ми е чудно за един месец какво ще научиш? Ще научиш ли правилника за движение? Ще се научиш ли да шофираш както трябва?!? За кат. В ми беше около 3-4 месеца, а за кат. С беше почти над половин година..

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Град
    Beyond reality
    Мда. Месец е прекалено кратко време.
    maDamn

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    така... по темата. Почва се на 17 и 9 месеца, веднага кормуване, и в същото време учиш за вътрешния... теорията при мен не бе задължителна и не ходих. взимаш вътрешния ОК (ако имате такъв) и за външния ако ти останат примерно 4-5 часа каране ти спират кормуването докато си вземеш външния. Взимаш го, правят ти 2ри документ уж че си минал кормуването а ти остават 4-5 часа, подават ти документите, след седмица ти идва изпита по кормуване, и през тая седмица си правиш часовете, взимаш изпита, минаваш БЧК което е голяма грешка да го оставиш най-накрая, щото за часа чаках 2 седмици, отиваш в кат със документа за завършен шоф. курс, медицинско, копие на дипломата с печат, копие от БЧК, лична карта, плащаш 25 или 54 лева за нормална или бърза поръчка, чакаш 20 дена за нормалната или 3 дена както аз бях за бързата, взимаш си талона и книжката и тва е...

От сега почвай да решаваш листовки, щото ако ги знаеш можеш веднага да се явиш на вътрешен и външен, и да ти остане само кормуването... за 1 месец е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО да си вземеш книжката, стига да знаеш гадните листовки.

Листовките окей, а кормуването?

Град
    то по-лесно от кормуването има ли ?

Град
    Beyond reality
    На теб може и да ти е лесно,ама някой ако се качва за сефте в кола на първия си час кормуване няма да му е яко айляк. Пък и за 1 месец шофьор не се става, нито за 3 ... затва се иска и след тва да караш с някой придружител с опит.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    то по-лесно от кормуването има ли ?
    Ти искаш да кажеш,че от първия път в който се качи да караш кола се научи и беше напълно спокоен ли?
    Лесно е като му свикнеш...

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    На теб може и да ти е лесно,ама някой ако се качва за сефте в кола на първия си час кормуване няма да му е яко айляк. Пък и за 1 месец шофьор не се става, нито за 3 ... затва се иска и след тва да караш с някой придружител с опит.
    Точно.. за всичко си трябва време, но някой искат всичко на момента..

Град
    не говоря за първия път, говоря за изпита Щото първия път знаех как се тръгва, съединители полусъединители, като дойде първото кръстовище и сърцето ми падна в гащите. Важното е да си спокоен, точно защото бях супер притеснен ме скъсаха първия път, на грешка която за първи път правя. А и истински шофьор се става след като вземеш книжката и навъртиш едно 1200км градско.
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 03-17-2013 на 16:18

Дам така е съгласявам се изцяло с теб, но нали знаеш в днешно колко те учат, само и само гледат как да ти вземат парите. Не си ли е твой човек или човек на приятел и да са говорили поне да те научат не си е работа. Просто в България няма развитие.. всичко е пари и пари. Давам се за пример.. преди 2 години карах за кат. С .. 5-6 учебни часа имах (шофиране) от който не ме изкара извънградско с камиона, а трябваше поне така казваше,че ще има и 1 час извънградско, а и това не беше всичко.. нито веднъж не каза спри тук, хайде сега ще ти покажа как се включва задна и да паркираш назад. Втория път,когато отидох на кормуване го попитах колко кормувания ще имам? Нашия ми отговори докато се научиш. Просто без думи

Град
    Beyond reality
    Аз си го взех от раз, с 3 точки кормуването. Щото минах 1 неравност на 2ра , вместо на 1ва , щото в едно кръгово ме засякоха и се ошашках и леко давам газ,пък ня бях метнала 2ра, ама се оправих бързо и след това на едно престрояване,нямаше как да мина вдясно,щото имаше много трафик и трябваше да продължа напред , на следващото свих вдясно.Иначе той така ми обясни, нямах фрапантни грешки.

Ама като трябваше оня ден да карам в Пловдив, добре че беше баща ми до мен,щото беше отбит маршрута,заради мача, а града него познавам много.
    maDamn

Град
    Ами то granger работата не е само на умения. Втория ден като я взех ме пуснаха сам да карам в пиковия час - 5 часа следобяд... всичко наред, когато трябваше да мина в лява лента, а в лявата лента колона един зад друг. Пускам ляв и се мъча да се престроя, ама задния ми свири. Аз наплашен гася мигача и газ напред. След още малко време ми мина страха, викам чакай да пробвам животното, с един авер бях, колата опел (астролет) да видя как върви... газ газ 0-100 за 7, градско със 80 докато пред мен в далечината не мина една зафира, и точно пред кръговото взе да намаля яко, а нямаше никой в кръговото... и още се чудя как не я ударих отзад а спрях на 1 сант сигурно зад нея... оттогава нормално каране и това е. За настъпванки има място. И това го казвам не за да се похваля как щях да блъсна опела ми ми че повечето което искат да карат и да се фукат пред приятелите си с колите ще са така. Няма нищо по-гадно от това да караш нормално и някой глупак да те изпере отзад или където и да е... помислете искате ли да сте на мястото на този глупак ?

Град
    Beyond reality
    Аз в градско рядко вдигам над 50-60 , шубе ме е , пък и в града няма толкова закъде да бързам , засега ...
    извънградко пък рядко падам под 90,ма то е нормално.
    maDamn

Град
    внимавай че тия ... от кат слагат камери за над 90 на най-безопасните и прави пътища на които можеш да караш с 240 без опасност...

Град
    Beyond reality
    Татю ме е предупредил къде са камерите, та гледам да внимавам.
    maDamn

Принципно си карам нормално, но бързам ли за някъде е друга история.. или особено,ако се намери някой да ме засече.. понякога ме удря съчмата за ръчкане.

monko1995
    Guest
    А porki и ти ли си карал в IDrive,браво,май май те са най-добрите,а сега и този ваучер дето са пуснали супер,ще кажа на приятелите ми от класа да се възползват защото аз вече се записах

babybuu
    Guest
    http://www.idrive.bg/ ooo 298 лв,супер цена

В последните коментари един и същ пич си води монолози .Не знам кой са idrive но ако не стават,и 1 лев да си направят курса файда нема да има

Град
    Beyond reality
    Мда, само рекламки си правят...иначе аз чувам само хубави отзиви,но е доста дразнещо тва постоянно натякване.
    maDamn

petencetobaby
    Guest
    е все пак тва не е ли форум,в който човек да изказва мнение,влизам и гледам само се оплювате,пък и ето,че и granger е чул хубави отзиви за тази школа "IDrive".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си