- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Могат ли момче и момиче да се обичат само като приятели?
Имам си сериозен приятел!!! Проблемът ми е следният: преди б месеца започнах да уча в университет и се запознах с едно момче. Много беше груб с всички и не се съобразяваше с никой. Когато се опознахме и разкрихме животите разбрах всъщност колко е раним. Имал е тежък живот,както и аз, може би затова си паснахме. Адски много ме е грижа за него, той няма семейство, нито много приятели, обичам да му помагам и да го виждам щастлив, всеки ден се чуваме по телефона, пишем си постоянно, много ми помага, както и аз на него. Преди него така си паснах с един колега от работата ми и бях щастлива че имам такъв приятел, докато не разбрах,че е влюбен в мен и всичко приключи. След това 2 години бях приятелка с друго момче и то така умело скри,че ме харесва и разбрах много по-късно и съвсем случайно. И сега??? Много си го обичам това приятелче, чувствам го като брат, но се страхувам да не се окаже, че и той е влюбен в мен. Питала съм го стотици пъти и той все отрича, казвайки че се държи мило с мен,защото съм му дала нещо,което никой не му е дал-истинско приятелство и грижа. Вие какво мислите? Дали ако се държа така мило ще се влюби в мен? Дали е влюбен, но не го признава, за да не ме загуби? Аз не съм влюбена в него,тъй като не мога да си представя изобщо да имам нещо с него, различно от приятелство. Чувствам се гузна, спрямо гаджето ми,защото той си няма нито една приятелка, а аз имам въпросния колега. Вие какво мислите по тази тема?
Според мен няма лошо да имаш такъв приятел.. Ти си му намекнала, че го приемаш само като такъв. Навярно знае и, че си имаш приятел. Просто продължаваш и това е. Не можем да знаем със сигурност какво му се върти в главата, но щом ти е казал, че те приема така- трябва да му се довериш...
Ами, сори, обаче въпросът ти е много тъп! Щом момчето казва "не" ние какво да гадаем? Наслаждавай се на приятелството ви , докато го има. Все едно ако ти кажем, че той е влюбен в теб, ще има някакво значение - пак ще се държиш по същия начин с него.
Освен това не мога да разбера - и да е влюбен в теб, какво пречи да сте си приятели, стига и той да го иска? Просто докато той не дойде да си признае, че е влюбен в теб ( не казвам, че е така ) и да иска да сте повече от приятели, няма никакво значение!
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Могат да се обичат, разбира се.
Аз имам приятел-момче от сума-ти време и нито един от двама ни не е проявявал обич, различна от приятелска, която е като на брат и сестра.
Могат, стига и двамата да нямат сексуални влечения към другия. Иска ли единия да чука другия, е кауза пердута.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Има шанс. Ма си е негова отговорност.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Много рядко, да не кажа не.
В повечето от случаите присъства шаблона - приятели сме си , ама си флиртувам с него, кокетнича и тн. Докато в един момент единия не лапне или не разкрие някакви чувства,щото в 90% такива има.
maDamn
Може да има, да. Казвам го от опит.
А за твоя приятел - няма как да знаем. Аз ако съм на негово място, ако нямам семейство, ако нямам много приятели, ако съм преживяла много и най-накрая срещна човек, с когото мога да споделям всичко и се подкрепяме и разбираме.. И да имах чувства, щях да лъжа, че нямам, от страх да не загубя човека. Два пъти ти се е случило такова нещо, предполагам, че ще направиш така и с момчето. Смисъл, не те упреквам, разбирам те.. Просто и да имах чувства, щях да лъжа, че нямам. Just sayin'..
Добре си го питала, дано не лъже и да сте приятели още дълго време. Истинските приятелства са ценни, пазете си своето![]()
Момиче ^^
Тримата ми НАЙ-ДОБРИ приятели са момчета!!!!!!
Извод: абсолютно е възможно![]()
Kristianc95 правилно !
В другите случай един от двамата си подтиска нагона в повечето случай момчето. Тя момата си флиртува, натиска, отърква проба си захранката да види годна ли е :Р
В магарешкия свят има много кончета, които се гордеят с кукли и камиончета...
От гледна точка на момиче може. Но като представител на мъжкия пол мога да ти кажа, че ако едно момче иска да има нещо общо с теб, търси те, пише и т.н. то момчето в 100% от случайте иска да ти бърка в п*тката. При момчетата е просто по различно. Никое момче не би си губило времето с момиче, ако не иска.......сещаш се кво да и прави..
Би могло, но в повечето случаи не е задълго.
Значи и този 100% те харесва, но не иска да ти каже, за да не се отдрЪпнеш.
"Много беше груб с всички и не се съобразяваше с никой. Когато се опознахме и разкрихме животите разбрах всъщност колко е раним. Имал е тежък живот" - ако някой се дЪржи грубо с мен без причина, бих м у направил живота още по-тежЪк (само за протокола)!!!
И да, смятам, че може да сте само приятели. Аз лично имам приятелки-момичета, с които сме САМО приятели и не искаме да имаме нищо повече.
Това ми напомни за една съвсем реална случка между един мой съученик и една моя съученичка.Тези им отношения започнаха от средата на 8ми клас,когато той реши да не учи в София, а да си се върне тук.Имаше си зарибявки бъзици,прегръдки,закачки, пращаха си картички за празници,правеха си масажи понякога и т.н.Абе личеше си,че като че ли леко се цепеха от колектива въпреки,че си бяха постоянно с нас.По средата на 9ти клас тя тръгна с един мъж.Сегашният и мъж, от който вече има две деца.Но отношенията им не се промениха.Никой не споменаваше за нещо по-различно от приятелство,но пък понякога в момент на прегръдка се чуваше и от двете страни "Обичам те".Споделяла е пред нас дори,че това с нейният вече не е баш любов,но са свикнали един с друг вече.И така до завършването,когато ходихме на ексурзия в Турция.Явно знаейки,че нещата вече няма да са точно същите съученика ми след като няколко дни спяха в едно легло в нашата,стая,буташе се все да я маже с плажно масло,целуваше я приятелски, тайно и беше разказал за чувствата си.Тя пък му се направила на обидена и известно време не си общуваха.Все пак нейната връзка продължаваше.А иначе те си се държаха почти като гаджета.След като се върнахме аз,тя,една друга моя съученичка и други съученици бяхме на кафе.Другите си отидоха и останахме само тримата.Тя говори пред мен и другата съученичка за това доста свободно.Все пак и мен дори и до днес си се вижда,че много ме уважава.И какво се оказа.Явно съученика просто се е надявал да скъсат след време с гаджето и,но така са се стекли нещата,че не е и дочакал,защото нещата са започнали да се променят.Тя няма как да зареже заради него 3 годишна тогава връзка.И падаха яките възмущения как можело мъжете да са такива.Ти ги мислиш за приятели пък те само се възползват и си мислят други неща и т.н. Това, че бях още по срамежлив, а и също я уважавам и не ме грее ме спираше само да си изкажа и моята теза.А тя не беше хич в нейна полза.Е, друг е въпрос,че този мой съученик дойде по-късно и ако не беше огромната ми срамежливост и набраният ми страх от хората тогава пък тя беше голямо диване можеше и аз да съм на негово място.В един период преди да се появи вярно,че тогава много се закачаше с момчетата,но и с мен не се закачаше малко пък аз я бях харесал още от 7ми клас доста и даже веднъж си бях пожелал да ми стане съчуеничка и така.Винаги съм усещал топлота в отношението и към мен особено като спряха да я бият хормоните.Понякога съм имал чувството,че е искала да сме в поне една идея по близки отношения поне докато учехме,но си бях срамежливо момче какво да се прави.Та отклоних се от темата.След като бях чул нейната теза по този въпрос веднъж и моят съученик ми се натамъни и го питах директно в очите за това.Отговорът му беше следният:" А не,няма нищо такова! Ние винаги сме си били и сме си само приятели." Дотам беше разговорът ни по тази тема.Просто си казах на ум:'Абе кой ли се опитваш да заблуждаваш,аз знам всичко от напълно сигурен източник,което потвърждава и моите наблюдения,но пък в крайна сметка какво ли ме интересува това." Та така.
П.П. Пак стана дълго и ще ме корят тука![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
^
Ами ,да...затва говоря.
В повечето случаи или в единия , или в двамата тия закачки не са съвсем"безобидни". Просто на нея(него , според зависи) и е приятно да знае,че има някой който и върви след дупето , знае че я харесва и че едва ли не си има резервен вариант...дори и да не го сметнем за резервен вариант...ох , разбра ме предполагам
Всички тия закачки и непоказани емоции в един момент избиват и този, който най-малко очаква се оказва виновен, щото на някоя си , или на някой си не му е стигнала смелостта да си каже всичко.
Лично не съм изпадала в подобна ситуация , имам познати мъже, не бих могла да ги нарека приятели. излизам с тях само ,ако сме в голяма компания и от моя страна , мога с ръка на сърце да кажа, че не влагам никакви чувства...
Имало е случаи преди, когато съм излизала в изцяло мъжка компания и не мие било приятно да ме "изпиват с очи" , а да ми се правят на света вода ненапита. И съм прекъсвала такива отноешние, от изцяло егоистична гледна точка,защото не искам после аз да изляза виновна ,че не откликвам , или да тръгнат да ми говорят простотии зад гърба. Прекалено такива примери са ми изтекли пред очите, затова винаги си имам едно на ум.
maDamn
Възможно е, само че са възможни и леееки промени в бъдеще... ^^