.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 57

Вие бихте ли приели такава работа?

Работа в офис с много отговорности за документи, пари и ръководство на фирма. Работно време по около 45ч. на седмица, като понякога може да се остава до по - късно от 6ч. през деня. Заплата 500лв. но като ти вземат удръжки става 400лв. с висше образование и обещания за покачване на заплатата след първи - втори месец?

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Не, освен ако не съм в безизходно положение.

Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Не, освен ако не съм в безизходно положение.
    Свиквай! В България друго няма. Навсякъде не дават повече от 450лв.... дори и да имаш образование!
    Авторката пък ще е супер балама да не приеме работата при вида на тази безизходица и липса на работа. Ако имаш трудов договор изобщо не се замисляй

Град
    Пловдив
    ^ Един учител взима 500-600 лв., при това за по 5-6 часа на ден.

Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    ^ Един учител взима 500-600 лв., при това за по 5-6 часа на ден.
    Не всичко е такова каквото изглежда. Работила съм като учител. Да, работиш по 5 -6 ч. за пред хората, но са уморителни. След това като се прибереш до вечерта до към 5 -6 -7 имаш задължения към училището, контролно, да подготвяп уроци, не си мисли че като ти свърши последния час нямаш задължения. Пак си дефакто цял ден на работа, и то изпляскваш от преподаването и учениците.
    И заплатата не е 500 - 600 лв. Ако си в държавно училище да, но не забравяй че от нея се удържа и тя също не е по голяма.

Град
    Пловдив
    И с частни уроци може да се прехвърлят и 1000.

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Зависи за кой град става въпрос..
    За София/Пловдив/Варна, парите са малко..Но пък ти обещават покачване. А и ако е добра фирма и самата позиция е добра,ще се отрази добре и в автобиографията ти. Особено ако сега трупаш опит..
    А за другите населени места заплатата е що годе добре.
    Знаете ли как вървят заплатите в градове като Плевен, Русе, Велико Търново, Стара Загора и т.н....

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от kitten8m Виж мнението
    Свиквай! В България друго няма. Навсякъде не дават повече от 450лв.... дори и да имаш образование!
    Авторката пък ще е супер балама да не приеме работата при вида на тази безизходица и липса на работа. Ако имаш трудов договор изобщо не се замисляй
    лол
    Това го кажи на няколко колеги програмисти, които без предишен опит получават от рода на 1200-1500 лева в Търново. Също го кажи и на едни познати, които са програмисти в софия и изкарват между 2000 и 3000 лева месечно.
    За ниските заплати си обвинявайте "висшето" ви образование, в което учите история, хотелиерство, туризъм или някакво други подобно лайно и се чудете защо по ресторантите и баровете ви дават само 200 кинта заплата.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    45 часа на седмица ако е много... поне за нашите стандарти, иначе около 40 часа седмично е оптимално, дори в някои държави има закони, които забраняват надвишаването на тези часове.
    Работил съм повече, ама съм взимал и повече пари.
    Ако имаш по-добра алтернатива, окей...ако нямаш.

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    По-скоро не, не бих приела. Ако нямам друга възможност, трябват ми пари, сигурно ще искам да работя това.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Бих приел, само ако съм много на зор и наистина нямам друга алтернатива. Парите са малко, а с дневните разходи за храна и т.н., тези 400 лв може изобщо да не ги усещаш.
    Welcome to the Jungle...

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    лол
    Това го кажи на няколко колеги програмисти, които без предишен опит получават от рода на 1200-1500 лева в Търново. Също го кажи и на едни познати, които са програмисти в софия и изкарват между 2000 и 3000 лева месечно.
    За ниските заплати си обвинявайте "висшето" ви образование, в което учите история, хотелиерство, туризъм или някакво други подобно лайно и се чудете защо по ресторантите и баровете ви дават само 200 кинта заплата.
    Ама не всички са програмисти, Данчо.
    От всяко дърво, свирка не става.
    А за Търново ако това е ок за заплата на програмист, то гледал ли си при всичко друго какви са заплатите.Нали знаеш как е известен града "Града на 300 лв"
    Квото и да се хванеш 400 максимум,явно и разбираемо при програмистите е друго ама..
    Ние простосмъртните ко да прайм?

Мега фен Аватара на Chacho
    Ми повечето работодатели те слагат първите месеци на изпитателен срок и парите са по-малко. Зависи как точно ти обещават повишението и в какъв размер ще е приблизително. Ако след 2-3-5 месеца ще си на доходи, които те устройват, си заслужава. Само че трябва да си проучиш сам(а) къде точно се набиваш.

А програмистите взимаме такива заплати, ма не е като да вършим кой знае колко отговорна и тежка работа.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на Tedcho
    Град
    Paris
    Тва уча сега, уж.. Ама не е нещо което ме влече и ще работя един ден, абсурт просто. Да седя в некъв офис пред комп и да смятам некви глупости дето даже не ме интересуват, нененене. Тва ще ми е като резерва ако не стане нищо от това което искам наистина да правя :3...
    Trust is like a paper once it's crumpled it can't be perfect again

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Никой няма да ти прасне хиледарката от първата седмица на първата ти работа. Какво ти е странното? Виждат ти се малко, защото си едва в началото на ориентиране след дипломирането, а на други им се виждат много, защото са търсили, търсили месеци наред и това e първото, което са намерили. Дори за момента върши страхотна работа. Виждат ти се малко, но родители с 400 лв заплата издържат и студенти. Те как се оправят? Да, малко са. Не всеки може да е програмист или друга професия с голямата пачка, но винаги има решение. Просто се търси и не трябва да се отказваш.
    Мой познат завърши,една година беше безработен и изведнъж си намери работа за хиляда и нещо стартова заплата. Това момче се измъчи. Затова се ориентираш от рано и просто трябва да бъдеш добре осведомен.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Добре дошли в реалността, скъпи мили ми деца. Евала на авторката че си е намерила работа.... хах другите и на интервю мне ги канят...

Не приемам нищо с повече от 6 часа дневно и заплата по-малка от 800лв.

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от LovEsIckk Виж мнението
    Ама не всички са програмисти, Данчо.
    От всяко дърво, свирка не става.
    А за Търново ако това е ок за заплата на програмист, то гледал ли си при всичко друго какви са заплатите.Нали знаеш как е известен града "Града на 300 лв"
    Квото и да се хванеш 400 максимум,явно и разбираемо при програмистите е друго ама..
    Ние простосмъртните ко да прайм?
    Моите уважения, ама не е точно така. По принцип целта на висшето образование е да те научи за професия, а не просто да учиш нещо там, за да се водиш студентка пред мама, тати, баба и дядо и да пиеш по цял ден, защото е "студентски живот". Всеки си избира какво ще работи. Ако нямаш знания за медицина, енергетика, ИТ, инженерство/архитектура и вече не мога да се сетя кво друго, какво доходоносно очакваш да работиш? С история, география, педагогика, хотелиерство и другите измислени дисциплини за да изкараш нещо над минималната заплата ще бъде огромен късмет. Колко заплата очакваш от продавач, барман или сервитьор? А нямаш ли никакви знания... Как по дяволите можеш изобщо да имаш претенции откъм заплата?! Постави се под гледната точка на един работодател и мисли рационално.

Голям фен Аватара на Pikachu
    Еееееее, много знаят тия форумници от Teenproblem за живота.

Аз все се чудя защо 85-90% от студентите се записват да учат за нещо, което нямат намерение да работят през живота си?
    Само за да кажеш, че имаш висше образование... и като завършиш и си на 24 тръгнеш да си търсиш работа, нямаш никакъв опит и едното ти висше образование не ти помага щом не е по това което искаш да работиш.

Данчо, не всеки има възможност да работи като програмист, вярно взимат големи заплати и се търсят много програмисти в момента, но не на всеки му се отдава.
    И аз имам приятели програмисти и уеб разработчици... програмиста в София взима 3000 на месец и по цял ден спами в общ чат в скайп разни картинки от руски сайтове...
    Други си скъсваме гъза (с извинение) от работа и взимаме по 800 лева брутна заплата. Работя във фирма в която казват, че всеки, независимо от образованието, ако има желание и хъс, може да се издигне.
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Смятам, че ако за момента нямаш друга алтернатива е по-добре да приемеш. И 400 лв да изкараш, по-добре отколкото нищо, нали?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Ако нямаш знания за медицина, енергетика, ИТ, инженерство/архитектура и вече не мога да се сетя кво друго, какво доходоносно очакваш да работиш?
    То пък понеже медицината е доходоносна

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на minchorna
    ако си мед сестра или работиш в аптека..може и да не е...Познавам 2-3 лекари,като всичките карат коли над 20 бона..единия даже е с Ауди А8 4.2 Мечта ....

В медицината взимат доста пари
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ама я говорете с конкретни примери, де То така не е интересно. Сигурно като са се дипломирали на 25, а ги подкарали тия возила.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си