- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Вие бихте ли приели такава работа?
Работа в офис с много отговорности за документи, пари и ръководство на фирма. Работно време по около 45ч. на седмица, като понякога може да се остава до по - късно от 6ч. през деня. Заплата 500лв. но като ти вземат удръжки става 400лв. с висше образование и обещания за покачване на заплатата след първи - втори месец?
Не, освен ако не съм в безизходно положение.
^ Един учител взима 500-600 лв., при това за по 5-6 часа на ден.
Не всичко е такова каквото изглежда. Работила съм като учител. Да, работиш по 5 -6 ч. за пред хората, но са уморителни. След това като се прибереш до вечерта до към 5 -6 -7 имаш задължения към училището, контролно, да подготвяп уроци, не си мисли че като ти свърши последния час нямаш задължения. Пак си дефакто цял ден на работа, и то изпляскваш от преподаването и учениците.
И заплатата не е 500 - 600 лв. Ако си в държавно училище да, но не забравяй че от нея се удържа и тя също не е по голяма.
И с частни уроци може да се прехвърлят и 1000.
Зависи за кой град става въпрос..
За София/Пловдив/Варна, парите са малко..Но пък ти обещават покачване. А и ако е добра фирма и самата позиция е добра,ще се отрази добре и в автобиографията ти. Особено ако сега трупаш опит..
А за другите населени места заплатата е що годе добре.
Знаете ли как вървят заплатите в градове като Плевен, Русе, Велико Търново, Стара Загора и т.н....![]()
лол
Това го кажи на няколко колеги програмисти, които без предишен опит получават от рода на 1200-1500 лева в Търново. Също го кажи и на едни познати, които са програмисти в софия и изкарват между 2000 и 3000 лева месечно.
За ниските заплати си обвинявайте "висшето" ви образование, в което учите история, хотелиерство, туризъм или някакво други подобно лайно и се чудете защо по ресторантите и баровете ви дават само 200 кинта заплата.
45 часа на седмица ако е много... поне за нашите стандарти, иначе около 40 часа седмично е оптимално, дори в някои държави има закони, които забраняват надвишаването на тези часове.
Работил съм повече, ама съм взимал и повече пари.
Ако имаш по-добра алтернатива, окей...ако нямаш.
По-скоро не, не бих приела. Ако нямам друга възможност, трябват ми пари, сигурно ще искам да работя това.
Бих приел, само ако съм много на зор и наистина нямам друга алтернатива. Парите са малко, а с дневните разходи за храна и т.н., тези 400 лв може изобщо да не ги усещаш.
Welcome to the Jungle...
Ама не всички са програмисти, Данчо.
От всяко дърво, свирка не става.
А за Търново ако това е ок за заплата на програмист, то гледал ли си при всичко друго какви са заплатите.Нали знаеш как е известен града "Града на 300 лв"
Квото и да се хванеш 400 максимум,явно и разбираемо при програмистите е друго ама..
Ние простосмъртните ко да прайм?
Ми повечето работодатели те слагат първите месеци на изпитателен срок и парите са по-малко. Зависи как точно ти обещават повишението и в какъв размер ще е приблизително. Ако след 2-3-5 месеца ще си на доходи, които те устройват, си заслужава. Само че трябва да си проучиш сам(а) къде точно се набиваш.
А програмистите взимаме такива заплати, ма не е като да вършим кой знае колко отговорна и тежка работа.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Тва уча сега, уж..Ама не е нещо което ме влече и ще работя един ден, абсурт просто. Да седя в некъв офис пред комп и да смятам некви глупости дето даже не ме интересуват, нененене. Тва ще ми е като резерва ако не стане нищо от това което искам наистина да правя :3...
Trust is like a paper once it's crumpled it can't be perfect again
Никой няма да ти прасне хиледарката от първата седмица на първата ти работа. Какво ти е странното? Виждат ти се малко, защото си едва в началото на ориентиране след дипломирането, а на други им се виждат много, защото са търсили, търсили месеци наред и това e първото, което са намерили. Дори за момента върши страхотна работа. Виждат ти се малко, но родители с 400 лв заплата издържат и студенти. Те как се оправят? Да, малко са. Не всеки може да е програмист или друга професия с голямата пачка, но винаги има решение. Просто се търси и не трябва да се отказваш.
Мой познат завърши,една година беше безработен и изведнъж си намери работа за хиляда и нещо стартова заплата. Това момче се измъчи. Затова се ориентираш от рано и просто трябва да бъдеш добре осведомен.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Добре дошли в реалността, скъпи мили ми деца.Евала на авторката че си е намерила работа.... хах другите и на интервю мне ги канят...
Не приемам нищо с повече от 6 часа дневно и заплата по-малка от 800лв.![]()
Моите уважения, ама не е точно така. По принцип целта на висшето образование е да те научи за професия, а не просто да учиш нещо там, за да се водиш студентка пред мама, тати, баба и дядо и да пиеш по цял ден, защото е "студентски живот". Всеки си избира какво ще работи. Ако нямаш знания за медицина, енергетика, ИТ, инженерство/архитектура и вече не мога да се сетя кво друго, какво доходоносно очакваш да работиш? С история, география, педагогика, хотелиерство и другите измислени дисциплини за да изкараш нещо над минималната заплата ще бъде огромен късмет. Колко заплата очакваш от продавач, барман или сервитьор? А нямаш ли никакви знания... Как по дяволите можеш изобщо да имаш претенции откъм заплата?! Постави се под гледната точка на един работодател и мисли рационално.
Еееееее, много знаят тия форумници от Teenproblem за живота.
Аз все се чудя защо 85-90% от студентите се записват да учат за нещо, което нямат намерение да работят през живота си?
Само за да кажеш, че имаш висше образование... и като завършиш и си на 24 тръгнеш да си търсиш работа, нямаш никакъв опит и едното ти висше образование не ти помага щом не е по това което искаш да работиш.
Данчо, не всеки има възможност да работи като програмист, вярно взимат големи заплати и се търсят много програмисти в момента, но не на всеки му се отдава.
И аз имам приятели програмисти и уеб разработчици... програмиста в София взима 3000 на месец и по цял ден спами в общ чат в скайп разни картинки от руски сайтове...
Други си скъсваме гъза (с извинение) от работа и взимаме по 800 лева брутна заплата. Работя във фирма в която казват, че всеки, независимо от образованието, ако има желание и хъс, може да се издигне.
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Смятам, че ако за момента нямаш друга алтернатива е по-добре да приемеш. И 400 лв да изкараш, по-добре отколкото нищо, нали?![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ако си мед сестра или работиш в аптека..може и да не е...Познавам 2-3 лекари,като всичките карат коли над 20 бона..единия даже е с Ауди А8 4.2Мечта ....
В медицината взимат доста пари![]()
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Ама я говорете с конкретни примери, деТо така не е интересно. Сигурно като са се дипломирали на 25, а ги подкарали тия возила.
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!