.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Какво мислите за съвместното живеене преди брака?

Днес колежката ми ме попита "А бе вие с твоя ходите вече над 3 години, защо не живеете заедно?" и аз и отговорих, че съм само на 19 и мисля,че ми е рано. Според нея е хубаво преди да се оженим някога да поживеем заедно, защото само когато двама души живеят заедно си изкарват на 100% "кирливите ризи". Аз не смятам така, защото ако един човек е решил да те заблуди за същността си, може да го направи дори да сте под един покрив, то е ясно,че все някога всеки си показва истинската същност, но защо да е веднага щом заживеете заедно. Вие какво мислите по тази тема. Не говоря за моя случай,аз знам какво искам, а просто за темата ?

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    И според мен е най-добре първо да заживееш под един покрив с партньора, преди да тръгнете да се жените. Не само заради "показването на кирливите ризи" ами за да видите, дали можете да съжителствате заедно, или битовите проблеми за сметки, храна, пране, чистене и тн. ще съсипят от караници връзката ви.
    Последно редактирано от DragonLady : 03-26-2013 на 22:36

Голям фен
    Ами аз също мисля, че си все още малка за да живеете заедно. Та ти си си в най-хубавите години, трябва да учиш, пътуваш и да се забавляваш, а не да мислиш за сметки или какво да сготвиш за вечеря. Аз живея с моя приятел от 2 години, но аз съм и доста по-голяма от теб. Да, страхотно е да се прибираш и да те посрещнат влюбените очи на любимия, но, повярвай ми, битовизмите са доста повече
    А и за какъв брак става въпрос? Той предлагал ли ти е да се жените? Сгодени ли сте? Ако е така, съгласна съм да живеете заедно преди Голямата крачка :P

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Аз бях на 19, когато заживях с приятеля ми, но при нас беше по-различно, защото сме от различни градове.
    Иначе да, и аз смятам, че съвместното съжителство показва дали наистина сте един за друг, определено не е същото като са да излизате и да оставяте от време на време да спите един в друг.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Последната ми сериозна връзка приключи два месеца и нещо след като заживяхме заедно ... Битовизма ни разказа играта.
    Според мен никой разумен човек не би встъпил в брак без да е живял поне 5-6 месеца с половинката си
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на Chacho
    ^ И 5-6 са малко.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Поне година закрепете заедно под един покрив, преди да сключите брак. Така ще видиш доколко може да разчиташ на него за битовизми и дали няма да си вири краката на бюрото, гледайки Под прикритие, докато ти командваш парцала и надничаш да не загори яденето във фурната. Не казвам да се събирате на 19, но колкото по-рано се ориентирате ще ви бъде ли заедно или не, толкова по-добре. Останалото е загуба на време.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Смятам го за абсолютно задължително. Или поне аз не бих тръгнала да се омъжвам за някого, без да сме поживели заедно и то не няколко месеца.

едит:
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    колкото по-рано се ориентирате ще ви бъде ли заедно или не, толкова по-добре.
    Тук съм съгласна.

Да не говорим, че с годинките, колкото повече живееш и се устройваш сам, толкова по-труден става този 'преход'.
    Последно редактирано от Violenza : 03-27-2013 на 10:28
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Е на 19 не е късно за съжителство. Стига да не се ожените веднага.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Смятам го за абсолютно задължително. Или поне аз не бих тръгнала да се омъжвам за някого, без да сме поживели заедно и то не няколко месеца.

едит:

Тук съм съгласна.

Да не говорим, че с годинките, колкото повече живееш и се устройваш сам, толкова по-труден става този 'преход'.
    Съгласна съм на 100%
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Съгласна съм с Виоленца и Калпазанка на 100%, особено с това:

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Така ще видиш доколко може да разчиташ на него за битовизми и дали няма да си вири краката на бюрото, гледайки Под прикритие, докато ти командваш парцала и надничаш да не загори яденето във фурната.
    Щото... то може много да се обичате, ама тая любов ще престане в момента, в който осъзнаеш, че все ти си тая, която мие чиниите/чисти банята/подрежда/простира, защото Принцът е научен, че това е женска работа.

Авторке, не търси под вола теле. Никой не ти говори за маски, прикритие на същността и подобни неща във философско-екзистенциален контекст. Става въпрос за това дали мъжът до теб ще ти е равностоен партньор в дома и семейството, дали ще можеш да разчиташ на него или ще трябва сама да въртиш къща и кариера, та и деца един ден.
    За съжаление, при едно съжителство на по-късна възраст е много трудно да се пребориш с наложения стереотип от собственото семейство и ако мъжо ти е свикнал от малък, че татко стои на дивана и ПОМАГА на мама, когато има време/желание... жална ти майка.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Изчисти си ЛС кутията, ПП.

По темата: това с битовизмите - :Д забелязвам го, само дето аз не живея с гаджето, а с братя. Може да търпиш първите 20 пъти, но на 21-вия ще ти писне, ще избухнеш. Ако не последва промяна и инициатива от негова страна, това може да доведе до раздялата ви.

Съвместното живеене преди брака е задължително!

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Абе не е лошо да опитате да поживеете заедно преди да сключите брак. Повечето хора правят така... И има защо

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Съвместното съжителство преди брак е абсолютна необходимост. Само при такова могат предварително да се изгладят някои конфликти, които несъмнено се появяват когато заживеете под един покрив.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Аз също съм съгласна с това и одобрявам съвместното съжителство преди брака. Някак, тогава няма такава вероятност да прикриеш същността си, защото ще сте непрекъснато заедно и под един покрив. Още повече, че ще разберете дали може да заживеете заедно, защото реално е различно да имаш връзка с някой, но да живеете отделно и да живеете заедно.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Мисля, че съвместното съжителство е естественото продължение на една сериозна връзка между хора, способни да се издържат сами, и че бракът въобще не е задължителен, но да, хубаво е да имаш представа дали ще продължавате да се понасяте и в такива условия.

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    За мен съвместното съжителство е едно изпитание.
    Едно е да се обичате и да сте заедно, друго е да живеете двамата заедно. Когато заживеете заедно, ще забележиш всякакви детайли, черти, навици, които не си забелязала или просто не си знаела. Някои от тези неща могат дори да те дразнят и отблъскват, даже и побъркват. Няма да го има момента, в който ще чакаш да се видите, защото ти ще се будиш и заспиваш до този човек. Има шанс да ти омръзне, да ти писне, да си помислиш, че си се объркала, че той не е човекът.
    Ако успеете обаче да живеете в хармония и любов заедно, то това е супер. : )

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Определено колежката ти е права! Аз живях с 1 момиче цяла година. На 5тия-6тия месец едва се понасяхме и добре, че беше работата да не сме постоянно заедно. Какво би станало, ако се НАЛАГА да живея с човек, когото не понасям? Наистина е по-добре да поживееш с половинката си преди брака, за да си свикнете. Да, за 3 години си видяла доста, но повярвай ми - има много, което не си видяла!!!

Присъединявам се към общия тон - ако имате тази възможност, по-добре поживейте малко заедно преди да сключите брак. Наистина е малко по-различно като заживеете заедно и по този начин ще разберете дали наистина сте един за друг.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Само да вметна, че братовчедката се раздели с приятеля си, с когото имаха близо 7-8 годишна връзка, след като поживяха заедно малко повече от година.

Супер фен Аватара на cyclops
    Живеенето заедно преди брак за мен също е задължително. Просто нещата са коренно различни. И не мисля, че си малка. Аз също живея в приятеля ми. Просто всеки си има някакви собствени навици и човек трябва да се научи да свиква с навиците на другия или пък част от тях трябва да се преодолеят. А тези битовизми ( и не само битовизми) не се откриват в началото. Понякога чак след една-две години.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Май всички сме на едно мнение.
    Просто съвместния живот ти позволява да опознаеш човека още по-добре. Това може и да е за добро, но по-скоро изкарва някои навици, за които е добре да не научаваш едва след като се обвържете и по законен път.
    Съвместния живот няма само негативи, има и доста плюсове. Най-вече повечето хора, пристъпвайки към живот с гаджето, за първи път се и изнасят от къщата на родителите си. Не всички, разбира се. Плюс е, че се виждате много повече, че се опознавате по-добре, че можете да съчетавате повече неща (като например учиш си и за почивка отиваш да си видиш милото в другата стая) и т.н. Лошото са наистина битовите въпроси, защото всеки малко или много си е свикнал с нещо вкъщи, което другия му нарушава. Най-често единият обича да му е по-чисто и подредено от другия и първия започва да се чувства така сякаш ходи и събира боклуците на втория (обикновено първия е жената, а втория мъжа, но си има и изключения). Ако един ден заживеете заедно, трябва да знаеш, че първите няколко месеца ( 2-3, може и повече) са критични. Много критични. После нещата малко се поуспокояват.
    Аз лично много обичам съвместния си живот с моето гадже. Живеем заедно вече 3-та година. Когато той не е затрупан с работа ми е супер приятно, защото иначе не ми обръща толкова внимание и аз ходя след него да чистя и подреждам и се чувствам като някаква прислужница. Но в останалото време си делим работата. Не мисля, че бих се върнала към предишния начин на живот - срещи и гости . Лошото е, че не ми дава да си взема куче.
    Признавам си, че ако има следващ мъж, много време ще се опъвам , преди да заживеем заедно.
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Josefinne Виж мнението
    Признавам си, че ако има следващ мъж, много време ще се опъвам , преди да заживеем заедно.
    Съгласна.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

и аз съм за съвместното живеене преди брака. Не става въпрос за това, че може да те лъже или не... става въпрос, за това как двамата сте живеели по различни начини [или не толкова различни] и сте свикнали на различни неща, имате различни разбирания за някои неща.. общо взето...
    ние не живеем заедно, но когато ходихме на море и бяхме 24/7 заедно... и честно да си кажа беше ми супер хубаво, но той има съвсем различни навици от моите, дори да са някакви минимални неща. Като например нещо изглеждащо съвсем странно - вкъщи, когато сядаме да ядем преди да започнем се изчакваме да седнат всички, докато при него нямаше такова нещо. Ние сме толкова различни по начин на живот и навици, че не е истина просто как сме изкарали толкова време под един покрив Но аз свиквам с някои негови, той с някои мои и гледаме да постигаме някакво равновесие [когато примерно си ходим на гости за 1/2 дни]...
    Та все пак за мен е изключително важно да поживеем малко заедно преди подобни събития ^_^

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Не не е лошо да заживеете заедно преди брака.Много връзки приключват в момента в който се озоват под един покрив.Пък и не може да се зажените а да не се познавате напълно
    >>DjBelev<<

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си