- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- ШОК!!! Закон за движение по пътищата...
Абе...записах се на шофъорски курс, обаче...тоя правилник започнах да го чета и нещо хич не ми харесва, много работи пише и ми е направо каша в главата, абсурд да назубря всичко.
Аз знаците си ги знам, горе-долу мога да карам, обаче тея правила, пътни маркировки, паркирания, предимство и регулировчик хич не ми са ясни...и мисля че ще се издъня катастрофално на изпита.
В правилника пише доста работи, не знам кое е най-важното (сигурно това дето изброих)...абе не знам...
Давайте някакви съвети за по-голям коефициент на полезно действие при подготовката, че си е ***** майката...![]()
edit: A да, тея листовки дето си теглиш вариант на изпита има ли ги някъде всичките?
Намерих тук: http://www.shofior.com/exams/ ама не знам дали са същите...
Аз пък стигнах до извода, че с човека, измислял въпросите и съответно отговорите, имаме различни морални гледни точки.. и естЕ на мен всичките посочени отговори понякога са ми верни, макар и да трябва да се отбележи само 1..![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Има някви супер тъпи въпроси за мм/см при гумите, или пък някои, които са като математически задачи ебаси..![]()
4XCOKИ
мда и като ти се преебат грайферите на гумите и зимно време подхлъзнеш ще се чудиш що не си ги научил тея неща.Учи си от учебното помагало и решавай хартиените листовки,щото понякога в интернет има грешки.
И е нормално като объркаш 1 от 3 целия да ти го зачетат за грешен. Няма да си мислиш ,че си прав и да тръгнеш да пребиеш някого.
Последно редактирано от granger : 03-31-2013 на 18:03
maDamn
Учене му е майката. Взимаш си двете помагала — правилника и другото, по-голямото помагало, на което има и повече картинки към правилата и четеш. В същото време решаваш и листовки от тук: http://avtoizpit.com.
Наскоро се явих пред ДАИ и си взех изпита за категория „Б“ с 0 грешки. Имаш ли желание, има и начин.![]()
Ужас, то и въпросите са с по 2-3 верни отговора, и ако сгрешиш единият се счита за грешно...тегава работа...ще се чете здраво, но се притеснявам че ще объркам нещо на изпита...
ламер, кое е това "другото, по-голямото помагало"?
Казва се „Учебно помагало за кандидат-шофьори“. Лилаво е на цвят.
И естествено си вземи новото, на което отново на корицата по-вдясно е знакът за автомагистрала и пише „140“, не както беше преди години — 120, ако не се лъжа. Мисълта ми е да си вземеш най-новото, защото има доста промени и доста нови категории влезнаха в листовките, които трябва да се знаят.![]()
Най-лесният вариант: качваш се на рейса/таксито/влака и се возиш.
нЕма гаранция за това, защото всички знаем какви са шофьорите в днешно време… ^^
Е то това е елементарно. Трябва просто да се научи една цифричка — 1,6.![]()
1,6 минималната. Ама лесно се помнят,да.
maDamn
И на сън да ме бутнеш ги знам на изуст.Толкова много ги учих,че в момента,в който погледнех въпроса вече знаех коя точка е вярната.
А и на изпита ме сложиха до една,която си беше платила, и взех й нейната листавка с максимум точки.![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
и моят беше 97 от 97. елементарни са нещата. протич на помагалото и решаване на листовки по 2 пъти поне всяка и си чук.
maDamn
https://www.listovkite.bg/
аз почвам кормуване другата седмица и мисля до месец и половина да съм с книжка, не знам кое ви е толкова трудното, при положение, че нещата са елементарни. Проблема ви е по-скоро в това, че сте големи паники и си представяте най-лошото.
ми дап. Успех с кормуването. В кой град ще е?
maDamn
Едно време за мързеливите беше достатъчно да решават примерни листовки, защото от там научаваш това, каквото ти трябва. Те въпросите са едни и същи главните, с различни вариации. И като решаваш много истински листовки ти се набиват картинките и правилата, защото е едно и също. Но трябва да се познава закона. Трябва да се знаят основите. Това е много отговорно нещо и в най-неподходящия момент ще съжалиш горчиво, че не си знаела как да постъпиш на секундата заради непознание на материята.
Ето Илко идиота на 40 ше стане и ше си остане опасен за обществото елемент с това, че не може да разбере че трамваите винаги са с предимство. Видиш ли трамвай - спираш и го оставяш да премине. И такива подобни.
Последно редактирано от machoka : 03-31-2013 на 19:58
Рай е, че в по-малките градове като моя няма трамваи… ^^
granger браво тъпа зубърке .. отново се доказа.. вместо да се хвалиш как си си взела листовките с максимума, да беше разбрала че най-големия процент катастрофи стават от пияници и некадърници и от такива които невнимават .. а не от тва че не е доразбрала за грайфера на гумите.. : )
Елементарно , злобно момченце. Знам от какво стават катастрофи,ама я ми кажи, разбирач такъв , като не знаеш на какво трябва да ти прилича гумата и като прилича на мекица кво следва.Обяснявам нещо от правилника,льольото тръгнал да се заяжда.
Ей аман от прост народ бе. И -да , практическия също си го взех от раз.
Последно редактирано от granger : 04-01-2013 на 03:38
maDamn
4XCOKИ
Ама я помисли: По-добре ли ще е да знае от какво стават катастрофите или ще ѝ бъде по-полезно, ако знае максималната дълбочина на грайфера на гумите?
Всеки вижда от какви шофьори стават катастрофите, но не всеки знае това за гумите.![]()
хахах че то да видиш нещо е едно и да го разбереш съвсем друго .. глеам се мислиш за професионелeн дрифтаджия а ? тва за гумите не е от голямо значение като си сакат в ръцете и краката : ) такаче знай си го и си вярвай че само ти го знаеш велик си ХАХАХА
1. Нито съм „дрифтаджия“.
2. Нито съм „велик“.
Ходи се загъвай.
давай си съветчетата в любов и не се обяснявай