ад без рай няма винаги ще има добро и зло добрия ще става зъл злия добър
напоследък ни сравняват с животни но животните нямат съвест те не съжаляват
един убил дете изнасилил майка му и обесил баща му звяр чудовище целия бил в кръв но им взел парите не че нямал просто мразел тези хора напил се и се сбил
само един просяк го попитал как е дал му храната си и го подслонил от дъжда
на сутринта полицията го заловила и обесила а просяка лежал до края на живота си в затвора защото му помогнал
ето ти една доста реална история не винаги има справедливост за всички
хората казват оня горе вижда и съди ами ако го няма?
трябва ли да помагаме на хората ако можем да свършим като просяка?
или да грабим молейки се да не ни хванат?
нещата са твърде сложни за мен
но отговорите на тези въпроси могат да разкрият за теб самия какъв си
понякога човек не контролира делата си понякога просто трябва да сториш нечие зло
така казано изглежда сложно но всъщност един военен дава автомат на детето с един куршум и го кара да убие или майка му или братчето си
в този момент майка му се моли да убие нея момчето я прегръща и се самоубива
семейството емигрира малкото братче бива отгледано в мир но той се връща и убива детето на войника изнасилва жена му и преди да обеси самия войник войника го пита ''кой е по-големия звяр всъщност аз който те накарах да свършиш това моят господар който ми нареди да го направя за да не убие семейството ми или пък ти'' тук войника бива обесен но момчето чува неговите думи и осъзнава в какво се е превърнал и губи воля за живот
после се напива в кръчамата на сутринта бива заловен и обесен
една и съща история с две гледни точки че даже и повече за всяко зло си има причина човек не се ражда зъл той става такъв
извода е че можем единствено да контролираме своите намерения те биват добри и лоши
но понякога ще страдат невинни като онзи просяк
Последно редактирано от darkPaladin : 04-02-2013 на 00:31