- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Желание,хоби или както искате го наречете...
Здравейте хорица!Ще ви споделя нещо и искам да ми кажете какво мислите.Нов съм в този форум и тъй като видях,че този раздел е за забавления и прочее,мисля,че тук трябва да го споделя.
В последно време така се чудя какво ми харесва,какво ми допада,кое ме прави щастлив,кое ще ми носи удоволствие и реших,че обичам много да общувам,комуникативен човек съм.Направо към въпроса - искам да правя изследвания,нещо като статистики,свързани с предпочитания,виждания и интереси на хората на различни теми,например - ''Избухливи ли сте''?,''Какво правите през свободното си време''? и т.н.За да стане това,трябва да обикалям по улиците с някакъв микрофон и някой да си закарам с камера,за да снима,за да може да се заснеме и клипче,няма да го правя това напразно.Това за мен е много интересно и мисля,че няма нищо странно,напротив.По-ограничените и повърхностни хора може би ще излеят негативизъм,но аз приемам всичко с усмивка.Това със сигурност ще стане с голяма доза позитивизъм,желание,каквот о имам аз(то без него не може) и изключителна увереност в себе си.
Какво мислите,дали ще ми се получи?
П.С. Иначе мисля да уча психология и пак отново,за да изследвам хората - поведението йм,интересите йм,проблемите йм,техните
мисли,чувства,впечатления, реживявания,възгледи,ценн сти за живота и т.н.
Цялата работа е желанието.
Миии... добра е идеята, ама не знам българинът как ще погледне на това. Аз по улицата не срещам много дружелюбни хора, едва ли ще ти се получат забавни клипчета като влоговете на американцитепробвай, дано не отнесеш боя. Не че да те плаша нещо, ама балканджията е свиреп
![]()
Ами,трябва да знаеш как да подхождаш с хората,но като цяло българите са ограничени и нямат да схванат идеята...Радвам се,че ме подкрепяш!
![]()
Окей,но няма да стане бързо,тъй като трябва да навия и някой,който да кръжи след мен с камера и задължително ентусиазиран.![]()
За качествено изследване не стигат само желание и увереност. Трябва солидна доза подготовка, изпипани въпроси и умението да събираш и анализираш информация.
Ако просто искаш да обикаляш улиците и да заговаряш хората - да, ще ти се получи. Но няма да бъде истинско изследване.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
''За качествено изследване не стигат само желание и увереност. Трябва солидна доза подготовка, изпипани въпроси и умението да събираш и анализираш информация.'' - това го умея.Просто искам да видя как мислят хората,гледната йм точка,това е.
А към ''orthodox'' - от Гоце Делчев съм![]()
Гледната им точка относно какво?
Някак хаотично подхождаш. За да знаеш какви въпроси на какви хора да задаваш трябва първо да си поставиш ясна цел. Да знаеш какво точно търсиш и кой е най-удачният начин да го намериш.
Първо си избери една конкретна тема. Намери възможно най-много информация по дадената тема. Създай си мнение, набележи няколко позиции и си постави хипотези. Едва тогава се пристъпва към изследване на тези хипотези чрез различни методи, само един от които е личното интервю.
Като цяло изследване се прави когато искаш да разбереш нещо. Ти искаш да разбереш нещо или просто искаш да си говориш с хора на разни теми? Защото ако е второто сферата на изследванията не е правилна. По-скоро журнализъм някакъв.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ясно,разбирам те!Ще поработя малко върху това,което ми каза или по-точно - да си създам мнение и да заема някаква позиция.
''Ти искаш да разбереш нещо или просто искаш да си говориш с хора на разни теми?'' - Искам и да разбера нещо и да общувам с хората.![]()
Добра идея, но подбирай места, на които ще ти отвърнат и на теб с усмивка.