- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- На всички добър късмет-на есен в университет! 12 клас - 2012/2013 VOL. 2
Кой има 6чка по физика за годината? АзЕ
Опсалалал
Ама едно хубаво време,ама така бързо да свърши училищее...ух,че кеф!
maDamn
Да отида на първата си проба за роклята и да припадна в ателието...само на мен може да ми се случи подобна простотия.Иначе много ми харесва как става! Притеснявах се дали ще ми хареса, но в крайна сметка бях очарована от резултата до момента.
EDIT: 5.92 на пробната матура по БЕЛ! ^-^
Как така припадна ,бе,моме? От жегата ?
Иначе честито и азе така г/д![]()
Какви ти бяха грешките на теб?
maDamn
Тъй като вече си имам всичко за бала и съм на последните щрихи (прическа, грим а-у), та да ви питам с какъв парфюм ще сте на бала, че аз не мога да реша?
Не искам нещо бабешко, сладникаво и тежко, а лек и свеж парфюм
Предложения?
Принципно кръвното ми е много ниско, с много близки горна и долна граница. Малко нещо да не ми е в нормата и ми става зле. Ама днеска такава жега в тоя Благоевград - 34 градуса на сянка - буквално лошо ми стана.Ама чак толкова зле отдавна не ми беше ставало. Ужас направо. После си полях плата за роклята с водата, която ми дадоха да пия. Абеее, думи нямам, такъв карък. XD
Иначе за грешките: това, което видях на прима виста беше, че имам 28т. на есето и съм объркала последната задача от теста малко (там това с имената, авторите, творбите и т.н.), ама това е защото не съм чела Елин Пелин и като ме питат за имена от негов разказ направо си увисвам. Голям праз. Аз изобщо не очаквах толкова добре да е минало. Имах си доста предразсъдъци. Останалите грешки не съм ги видяла още къде са, че едва днес си получих теста да го разгледам.
Дано и на реалните матури минат толкова добре нещата. Много ще ми е кеф.
Днес разбрах, че съм оформена с 6 по математика. Супер многото се зарадвах.
А честито , аз на теста бях допуснала много елементарни грешки от недоглеждане,ама съм си доволна от резултатите,ако и на истинската са така ще съм на 7мото небе.
Ние вече сме оформени по всичко с 6.00
Иначе и моето е ниско и понякога като събера границите и не мога да стана, направо като труп съм, повдига ми се,боли ме града,вие ми се свят. Не ми се е случвало да припадна,дано и на теб не ти се случва повече...
maDamn
И за съм почти готова аз моят балостават още малко щрихи
Иначе все уроци и уроци и на всичкото отгоре и на работа ходя абеее нямам думи .
Аз на пробната имам 5.70, ама забравих да ви кажа.Добре,че ме подсетихте!
ПРИКЛЮЧИХ С МАТЕМАТИКАТА ЗАВИНАГИ!
На последното контролно имам 6 (третата за срока) и ме оформи. КРАЙ! Най-голямата ми мъка,с която се боря от първи клас,завърши щастливо!
Йеииииии, браво на Габи!![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Аз на пробната имам 5.70, ама забравих да ви кажа.Добре,че ме подсетихте!
ПРИКЛЮЧИХ С МАТЕМАТИКАТА ЗАВИНАГИ!
На последното контролно имам 6 (третата за срока) и ме оформи. КРАЙ! Най-голямата ми мъка,с която се боря от първи клас,завърши щастливо!
Йеииииии, браво на Габи!![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Имам въпрос за запетая пред ЧЕ .
На супер много места срещам да се пише ,, е,че ''
същевременно по други места срещам да е само ,, е че '' -без запетая.
В учебници съм го срещала и в двата варианта и исках да ви попитам , според вас кой е правилният начин и защо?
И правила четох,но като го видя в учебник ,че е по друг начин написано и правилото губи смисъл за мен.
Знам,че пред "че" се пише запетая винаги,не знам за изключения.
Доколкото знам, без да имам претенции,че съм суперкомпетентна, пред "че" винаги има запетая?
maDamn
http://dox.bg/files/dw?a=f29f6778bc
Полезно е, писано е от декана на филологическия факултет към ЮЗУ.
Не съм още 12 клас, но чета с интерес темата ви. По повод ЧЕ и запетаята - има доста случаи, при които пред ЧЕ няма запетая и те много лесно се разпознават. При свързването на две сложни изречения ЧЕ принципно си изпълнява ролята на съюз и пред него стои запетая. Но има немалко случаи, когато към ЧЕ е прикачена и друга дума, която заедно с ЧЕ представлява вече една цялостна "връзка" между простите изречения , съставляващи сложното. В тези случаи запетаята вече не е пред ЧЕ, а пред цялата тази връзка. Примерно: "Не участвах в конкурса , въпреки че бях добре подготвен.", "Имам твърде много работа за вършене у дома, така че не смятам да се размотавам с вас безцелно по улиците." Такива са случаите и с "все едно че", "само че", "сякаш че", "макар че", "независимо че", "добре че" и т.н.
Интересно е ,че винаги си ги пиша така.
В смисъл ",така че" и вече си ги мисля като едноНе мога да напиша така,че...,както и въпреки че. и тн.
За тези,които ще кандидатстват към СУ : записахте ли се вече за изпити? Датата е до 23 май.
Последно редактирано от granger : 04-28-2013 на 06:10
maDamn
И при тези групи има варианти, в зависимост от смисъла. Има случаи и със запетая между така и ЧЕ, добре и ЧЕ .
Учителката обяснава така, че всички да я разберат. Получи се добре, че си взех тридневна отпуска.
Естествено е ,че зависи от ситуацията, просто ги святкам по навик. Не всичко мога да си обясня с правила. Просто от малки ни подхванаха свестни учители.
maDamn
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Днес ще бъде айляк-ден. И от утре пак зор.
Останаха ми две седмици до специализирания изпит. Грррр!
Днеска нагло пропускам училище но пък ще си напиша по датски
Утре пък не ми се мисли какво ме чака .
За запетаите знам, че се пишат пред че , пред изброяване и които ,която ,който и това е друго не знам с мя скромен български .![]()
Бъдещи студентии , какво искате да ви се падне на матурата? интересно ми е просто
Аз за моята матура исках Йордан Йовков, Елин Пелин или Алеко Константинов, но уви, падна ми се Далчев ''Книгите''.
Стихотворенията ми бяха по-омразни, но пък Далчев ми беше най-лесен от всички
In the future everyone will be famous for 15 minutes...