- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Необвързващ секс vs. секс с гадже
A защо и на 40 да не ни е хубаво с половинката ни?
Аз вярвам силно, че ако съм с един човек.. ако съм с него от много време, може да ми е също толкова хубаво, колкото ми е било и когато сме се запознали..
Разбира се, това не зависи само от мен и моята нагласа, но вярвам, че може.
На скоро си говорих с една приятелка за влюбването и ъъм етапите му и тя ми каза, че ако не е постоянно влюбена, не й се хубаво и нямало смисъл да е с човека до нея. Аз й казах, че след 'влюбването' може да има 'обичане', но тя не се съгласи и каза, че трябва да си И влюбен. С което съм съгласна.
Та съвсем не мисля, че дори след 10 години, ако си обичам човечето, ще ми е безинтересно с него и ще искам нещо ново с друг..
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
^^ няма как да си сигурна. Колко е била най-дългата ти връзка с някой под един покрив, дет се вика да живеете заедно? Не можеш да си сигурна.
За сметка на това почти винаги можеш да си сигурен, че еднократният секс ще бъде добър.
Ок. Не мога да бъда сигурна. Но се познавам и знам, че съм способна. Мога да съм толкова обсебена и отдадена, че дори след 10-20-30 години да ми е хубаво с човека до мен. И това ще е до толкова дълбоко, че това да се закачам/флиртувам с други, ще ми е противно. Мисля, че моето е дори болестно състояние, което понякога ужасно много ми тежи. Просто изпадам в някаква крайност, която хич не е хубава. Защото ако отсрещната страна няма тази нагласа (никой нормален човек мисля, че я няма), ми става тъпо и се вманиачавам още повече..
Както и ако съм свободна, съм сигурна, че мога в седмицата да спя с 3-4ма различни и да не се чувствам 'лека'. Мога да го превърна и в начин на живот и да се чувствам добре.. ако съм 'свободна' и просто имам нужда от това..
Не отричам че еднократният секс ще е винаги добър, но не искам да имам нужда от него в един момент, в който ще си имам човек до мен, с който сме от много време. Защото почна ли да имам такава нужда, значи всичко е отишло на кино. (Тук също се познавам)
4XCOKИ
Пак изкриви темата. До колкото разбирам се пита нещо друго (необвързващ ИЛИ такъв с гадже, а не и двата по едно и също време), а ти пак на изневери го обърна![]()
аз нали казах, че имам някакво болестно състояние ужасно..
Но ок.. не мисля, че може да се прави сравнение, защото си е съвсем различно..
4XCOKИ
4XCOKИ
Я сравни секса със случайник (ако ти се е случвало), този с дългосрочен парт и с дългосрочен парт в началото на връзката ви откъм страст.
Аз ли?
Със 'случайник' - само веднъж и ме е срам по обясними за мен причини. Не беше в подходящото време.. да кажем, че тогава бях в мини кратък период, в който бях изгубила хубавото от първата си връзка.. и не исках нищо емоционално.. и както и да е..
Няма да си кривя душата - беше хубаво. Но не беше за мен. Защото се привързвам емоционално. Защото после искам да ме гушкат. Защото след това се чувствах така, все едно съм се съблякла душевно, гола, пред някой, който не ми е никакъв. ЧУвствах се просто душевно изнасилена и знаех, че аз съм си виновна за това. Иначе да, беше хубаво. Преди да се случи нямаше никаква химия дето се вика. С тоя човек се виждахме често, защото нямаше начин да не се. Усещахме, че има нещо (физически), ставаха някакви малки закачки, докато не прерастнаха в голямо и така. После ми беше тъпо две седмици и ми мина.. От тогава станах и мега чувствителна на тема 'изневери, секс за една вечер, флиртове, които не трябва да съществуват, когато си имаш някой' и т.н. защото просто се срамувах и все още се.
Осъзнавам, че може да съм афектирана от това, че това моето е било малко по-различно и сигурно е и по-различно, когато си нямаш човек до себе си от много време и просто търсиш забавление..
С дългосрочен партньор - Първо трябва да кажа, че за мен чукането не е просто чукане, когато е с такъв. Чукането е нещо мило и никога не се чувствам като 'момичето за една вечер', дори секса да е груб, 'унизителен' и какъвто искаш го наречи.. Няма да изпадам в подробности, за да ти обяснявам каква е разликата, просто ми е мило и нежно, дори когато е грубо и 'просташко'.. След това знам, че ще ме гушнат и ще се сгуша и просто ми е хубаво..
А какво за началото? Прекрасно си е. И ми е страшно тъпо всъщност като се говори за 'начало, среда, ама след 1 година, ама след 2-3-5-10'..
Аз след 1 или 2 години мога да съм в същото емоционално състояние, в каквото съм била и в началото. Може да са се задълбочили нещата, но пак да имам пеперуди в корема и т.н. Същото и в секса.. може дори да ми е по-хубаво..
4XCOKИ
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Според мен се опитвате да намерите под вола теле. Всичко е твърде относително и се влияе от прекалено много фактори, за да можете да направите някакви заключения, които да са валидни във всеки случай и не могат да бъдат оспорени.
С гадже.Когато има и любов е по-хубаво.
И двете си имат плюсове, просто зависи какво е състоянието към момента. Дълго време правех необвързващ секс. Беше ми много готино, нямах потребност от друго. Вече имам. И правя секс с любов. Някой ден може и това да ми писне и пак да се върна към необвързващия секс.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Много е относително. Аз нека съм си вдигнала градуса и симпатягата да се окайе от моята кръвна група и... серем ти на връзките и любовта.
4XCOKИ
Ако под 'необвързващ' се разбира секс за една вечер, не съм и не бих правила, убедена съм, далеч не ми е по вкуса.
Само секс обаче съм с правила, за около месец. След което прерасна във връзка, която продължи година, разделихме се скоро. Беше ми вторият мъж, доста по-възрастен от мен, и наистина в началото, поради ред причини, нямахме никакви сериозни намерения един към друг, което обаче бързо се промени. Сексът, само като 'секс', беше уникален по всяко едно време - и когато не ми пукаше грам за него, и когато бях адски влюбена. Промяна идва във времето, което прекарвате заедно преди и след това.
Във всеки случай бих избрала връзката, вече не мисля, че бих потърсила друго.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Сексът с гадже е по-пълноценен, именно защото
Аз вярвам, че хубав секс се прави с човек, когото познаваш и на когото имаш доверие, човек, когото чувстваш близък. Това не значи, че трябва задължително да си влюбен/а в него.
Съгласен съм с Чачо, че зависи от човека и моментните му потребности. За някои сексът без чувства е немислим, за други е нещо обичайно. Хората придават нюансите на нещата и ги определят като добри/лоши, приемливи/неприемливи.
Welcome to the Jungle...
Няма място за сравнение, абсолютно на 100% съм убедена, че секса с човек, когото обичаш е хиляди пъти по-хубав от неангажиращия, дори, когато става въпрос за един и същ човек.
Давам пример:
С настоящия ми приятел започнахме със секса, без да имаме някакви по-сериозни намерения един към друг. В последствие връзката се превърна в най-хубавото нещо, което ми се е случвало.
В секса има балкан разлика - сега ми харесва в пъти повече - преди не можех да се насладя, да се отдам на усещанията и т.н. Сега знам, че ще има кой да ме гушне след това. Емоцията е коренно различна.
и пак ми се струват безумни твърденията ви....
да, сексът с любов е друго, обаче и винаги има друго
предполагам да не съм права, или с повечко години от вас...обаче на всеки ще се случи да има нужда от секс/ да има нужда от любов....и честно казано, затова странно ми се струва...
реално, сексът с любов е хубав до граници, защото винаги когато обичаш някого ще се притесняваш в началото да не направиш нещо странно, пък после като се осмелиш няма да е такава тръпка и обратното....когато ще е някой случаен /само за необвързване и чисто сексуални отношения говоря, не секс за 1 вечер, това няма смисъл да се оценява/, тогава всичко е друго, тогава се отключват други инстинкти, едни други желания, които всички си криете надълбоко...затова няма да има правилен отговор....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Съгласна съм с горното. Нещата са коренно различни, тръпката е коренно различна, не се подлъгвайте, че и двете неща са секс и да ги сравнявате.
Сексът с гадже/чувства е удовлетворяващ, защото си знаете кътните зъби, що се отнася до леглото. Знаете какво се харесва, на какво да наблегнете... раздаването е повече, задръжките са по-малко.
Необвързващ секс лично аз не съм правила в класическия смисъл на думата, имаше нещо подобно и тръпката беше в "Ох, най-накрая!"... тоест, да получиш каквото искаш сега и веднага, без повече отлагане. Тръпката от новото и неизвестното, която не бива да бъде подценявана.
С момче от компанията ми имахме сексуална връзка над година и определено знаехме к'во харесва другия,но просто и двамата бяхме на мнение,че не искаме нещо по-различно от просто секс.Между другото той е и момчето,с което задръжките и притеснението ми са били най-малки.Определено с никое момче,с което съм имала сериозна връзка не съм се отпускала толкова много.Разбира се в подобни ситуации си зависи много и от човека срещу теб.
Иначе съм съгласна,че има разлика между необвързващия секс и този със сериозен приятел,но не винаги втория е по-добър.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Ако си обвързан,и го направиш заради голия кеф на момента и заради бройката си е тъпo. Виж, ако си харесате и почне да ви се ще все вие двамката да си го правите, си ставахте гаджета и т.н. и вече се появяват ангажиментите един към друг...
Иначе второто определено.