- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Капризни ли сте, когато стане въпрос за ядене?
Менят се, но се залагат от родителите в невръстна възраст, както се залага склонността да се опитват нови неща. Айде, моля ти се... Вашите ако те бяха научили кои риби да ядеш, нямаше да предпочиташ най-отвратителните.
Не ядеш манджи. Като го чуя това, умирам от смях. Майка ти готви ли? Ако да, как няма да ядеш манджи? Какво значи "манджа"? Пълнени чушки? Пиле по ловджийски? Кюфтета по чирпански? Леща? Запеканки разни? Ако смяташ, че всяка манджа е гадна, отново е вина на вашите.
Щото тая нелюбов към домашната храна я имат масово хора, които не са яли такава. Една съученичка си кара на сандвичи и салати, ама сама казва, че майка й в кухнята на влиза и баба й носи храна в буркани. Еми... нормално. Ама си е вина на родителя.
Пантерке,баща ми яде предимно морски дарове от години.Филе от акула се прави през няколко дни вкъщи ... Риба има всеки ден и то предимно изчанчени видове,чиито имена (на някои) дори не мога да изрека.За екзотичните плодове няма да говоря - редовно се ходи до разни супери в Румъния,защото в моя град някои не се предлагат ... Свинското бон филе и пилешките гърди са ясни,но тях и аз ги ям.
Запеканки не ям,пълнени чушки не ям,кюфтета и леща - също ...
Не ми обяснявай как в нас не се готви и не се поднасят подобни неща,защото се готви всеки ден.Отделно,че с нашите поне два-три пъти в седмицата се храним в ресторант.
Тия всички неща съм ги яла като малка,някои от тях дори съм обожавала,но сега и срещу парична награда не бих ги опитала ...
Що се отнася до изказванията за моите,а и родителите на другите - само някой крайно ограничен би го направил!Аз не съм марионетка за да ми казват к'во да ям ... Като малка са го правили и съм яла,но вече съм достатъчно голяма за да решавам ... Нашите винаги са яли "от пиле мляко",защото обожават да си глезят вкусовите рецептори,но това не означава,че са "за бой" щот' аз имам свой вкус и не ям подобни неща ...
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Аз съм всеядна, но държа да е вкусно сготвено.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
А мислех, аз съм злоядаНе ям чушки... отвратителни са ми - в салати, в манджи - навсякъде, иначе почти всичко друго ям...
За к'во да се хваля?!Аз тия неща не ги ям,няма и да ги проям (с някои мънички изключения най-вероятно).Просто заставам с доказателства зад думите си,защото си позволява да обижда родителите ми (всъщност като цяло родителите на злояди и капризни деца) и да ми обяснява к'ви били,к'во правели или не ... И това при все,че вече обясних как повечето неща съм ги яла като дете,но в последствие съм спряла ...
И аз като малка съм яла всякакви манджи и супи, обаче сега готвено не ям. Готви се вкъщи постоянно, но не обичам. Ям само пълнени чушки с кайма и ориз и леща, друго готвено не се сещам да обичам. Супа не съм яла от детската градина сигурно.. ;д
Извинявай тогаваЯвно не си от масовата част, която визирах, а именно майки, които не влизат в кухнята, съответно детето не е вкусвало домашна манджа, какво остава да я обича.
Момичета, Зори нямаше как по друг начин да обясни, че родителите й не са тесногръди и незагрижени, каквито ги изкарах аз, не се цупете.
Аз домашна храна обожавам, но майка ми никога не е готвила мазно примерно, че като малка да ме е излъжела да ям, пък сега да съм се осъзнала и да не искам. Това не е във връзка със Зори, само отбелязвам.
Като чета някои мнения тук и направо ми става мъчно.
На мен първата ми работа като се прибера в Бг ще е да посетя баби/лели/майка да ми наготви/ят свястно.![]()
Не съм човек,който парадира с парите на родителите си!Дори не знам,колко точно са им месечните доходи,но не ме и интересува след като съм достатъчно голяма за да се издържам сама ... Не съм и имала намерение да им изреждам вкусовите предпочитания,но след като се стигна до нападки по техен адрес нямаше как да се сдържа!
Факт е,че и двамата обожават да готвят,а след като баща ми се пенсионира прекарва ужааасно много време в кухнята и над готварските книги.
Пантерке,радвам се,че се изяснихме.Но все пак продължавам да твърдя,че изказванията ти относно родителите на злояди деца бяха прекалено остри.Да приемем,че родителите учат децата к'во да ядат.Едно дете като малко може никога да не е яло агнешко,морски дарове,100 вида риба и прочие,защото родителите му не са имали пари за такова.Това прави ли ги лоши родители,плачещи за бой?!А ако същите тези бедни родители са го хранили само с попари и супи,защото до там им се простират възможностите и след време то спре да консумира въпросните неща заради лошите спомени от детството?!
Да не говорим,че ако човек яде прекалено много или прекалено често дадено нещо в един момент е нормално да му писне или да му ставе неприятно.Аз съм така с млякото и супите,които преди съм обожавала.
Като изключим непоносимостта ми към пъпеша, ям си всичко и не отказвам.
Друг е въпроса ако наще сготвят пумийка която прилича на повръщано и да очакват да я изям :Д
после аз съм била претенциозната![]()
Ям и месо, но като се замисля, любимите ми неща далеч не включват драно. Обожавам таратор, салати- зелена, млечна, зелева, с чушки+домати+краставици и евентуално лук или само печени чушки с чесън и оцет, яхния с печени чушки, миш-маш, пържени картофи /със сол не на вкус, ами на цвят/, манджички с грах, зелеви и лозови сарми, ориз с кисело зеле на фурна и т. н.
От кебапчета и кюфтета /особено готови от супермаркет/ съм се отвратила, наденици също не понасям.
Да те черпя една виртуална?![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
От най- капризните съм, още от малка. Майка ми мн хубаво готви, просто не ми допада вкусът на дадени храни.
Имам една положителна страна относно яденето- няма плод, който да не обичам, само там не съм капризна.
Традиционалист съм, не харесвам и изчанчени рецепти/комбинации м/у храни. Ям основни неща (колкото да преживея хах)
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ами обичам само пилешко месо и 2-3 вида риба, но пък обичам всички плодове, така че горе-долу.. (Има и доста други неща, които не ям или пък обожавам, но това е основното.)![]()
Последно редактирано от mimijessi : 05-02-2013 на 19:26
не обичам тиквички с кисело мляко, нито патладжани. чушки обичам само пълнени с ориз и БЕЗ кисело мляко :Д доматите не са ми много любими, както е лукът, горчицата, кетчупа и всякаквите сосове :Д
иначе си ям всичко друго с удоволствие![]()
НОМНОМНОМНООООООМ!
И солен кекс, и мусака, и супа от воденички, и пиле по ловджийски, и дробчета по селски, и чушки с яйца и сирене (и всякакви чушки, всъщност), и гювечета, и пилешки бутчета с мед и сусам, и крилца в марината, и ... ОБОЖАВАМ домашна (задължително от маминка) храна.
И мнооого нещица, дошли от чужди култури. Утре ще ям паста, която е пикантна с чесън, самата паста е такава, не сосът към нея. Прясно, прясно от Италия, НОМ!
Като каза паста. Днес обсъждахме с едно момче за разликите между спагети и макарони, което според повечето непросветени хора е едно и също, и за това че се ужасявам на хората, които ядат спагети със сирене. А една моя приятелка ги яде със сирене и кисело мляко.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more