- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Какво мислите за тази конфигурация?
Значи дойде време за нов компютър и съм се спрял на тези части .. Мисля, че всичко е много добре, само незнам какво дъно да си взема, затова и ще питам вас... Кажете подходящо дъно, спрямо избраното от мен![]()
Директно от Notepad-а..
Дънна платка - ???
Процесор - Intel Core i5 - 4 ядра, минимум 3.0Ghz
Видео Карта - nVidia G-Force .. Модел - ?!?!?! .. Сегашен - NVIDIA Geforce GT 430 .. Дали е ок, незнам!
Твърд Диск - 1 TB
Рам - 5 ГБ
КУТИЯ
Модел : NZXT Case Midi Tower - Lexa S
Линк : http://pcmania.bg/%D0%9A%D1%83%D1%82...articleId=5618
Сегашна видео карта : NVIDIA Geforce GT 430 .. Нямам си идея добра ли е, също и за това може да дадете мнение..
Мисля, че ще се събера в 1200-1300лв?! Right?
Мисля, че нищо не мисля.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Е като не мислиш, що одиш да спамиш бе?!?! Аман от терлици..
алелелелелелелелелелелей
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ъммммм....
5 гб рам е една идейка невъзможно...
Това че процесора е на 3.0ГХз не значи нищо, и фх8350 е много по-бърз и на същата цена. 136 лева за такава кутия, не благодаря
ETO ти една много хубава конфигурация за 1430лв.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Конфигурацията ти, ако успееш да я съставиш, ще излезе от съответствие много скоро. Поставил си си доста неясни цели.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Мисля, че видеокартата трябва да ти е поне 2 GB, и си вземи повече от 6 GB RAM
Немога да разбера какво не ви харесва.. Аз компютри не купувам готови, сглобява ми ги приятел на семейството който се занимава с това, а частите поръчва във фирмата в която работи.. Тоест, ми трябва като цяло геймърски компютър, и тези части ми се видяха харни .. Предложете кое да добавя и кое да махна, без линкове само имената на процесори, видео карти и т.н..
Едит : Този AMD FX 8350 ми изглежда много добър, може и на него да се спра, но чувам, че много прегрявал и правел проблеми?
Последно редактирано от weeknd : 05-09-2013 на 09:46
Корекция само към това - таймингите при двуканалната са по-високи заради по-високата честота. По-добре да вземе това и да му е мирна главата.
Дъното също - http://nikem-bg.net/computer-compone...-AMD-990FX-AM3
// Fx-а не прегрява, не го мисли. Хората пишат, дори на стоковото охлаждане го клокват без особени проблеми. За това, за което ти ще го ползваш обаче е безсмислено да го купуваш. В игри тия ядра няма дори да ги усетиш. Виж ако стриймваш или нещо такова да ..
Напълно съм съгласен, но жената се вдига доста и излиза извън бюджета...
Don't hate the hacker,
hate the code!
До автора - всички изброени от тебе части са много слаби. Аз съм с GT430, компютъра не го ползвам за игри, но все пак да споделя, теста на видео картата не е много добър. По-добре дай бюджет и да ти направим компютър.
Ето едно предложение от мен за 1055лв. (Стабилна конфигурация за игри. Първоначално можеш да спестиш тези 55лв. от 8GB рам и да станат 4. Разлика има, но не е голяма.)
Това са ти основните части (без кутия и dvd) - ЛИНК
Процесор: AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+
Дъно: GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+
RAM: CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V
Хард: 500GB SEAGATE ES SATA 6G/S/64M
Видео карта: SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC
Захранване: PSU FORTRON HE-400 / 400W
Дай тази характеристика на твоя познат от семейството да си каже мнението и да го вземаш компицето
П.П. Винаги може да се направи по-добра конфигурация, но на мен целта не е това. Целта ми е производителност-качество и цена
Ако ви е проблем че няма кутия, само ми дайте частите - ако трябва в кашон ще ги сглобя![]()
Последно редактирано от MaGuSs : 05-11-2013 на 00:22
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Много често пишеш за неща, от които нищичко не разбираш.
Рама се ползва най-добре и с голям размер само в един видеоедитор-Fusion.
Няма значение, че хиляди малоумници ползващи АЕ също се заблуждават, че с повече е по-добре, олигофренията им не ми се коментира.
Може да сложиш и 128ГБ, пак няма да използваш по правилния начин дори и една десета от тях.
Според мене за 1200-1300 лв. компютър си сложи видеокарта 2 GB както казах преди. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! След година-две 1 гб няма да е достатъчен за хубавите игри.
Последно редактирано от MaGuSs : 05-11-2013 на 18:53
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
Без изобщо да правя опити да се заяждам, от чисто любопитство питам - какво толкова го храниш този АЕ ? Към 30 часа курсове за Нюк изгледах, още толкова г/д вкарах колкото да си поиграя с програмата - спор няма, че е страшно удобна от гледна точка на това, че по всяко време можеш да коригираш каквото и да било по скрипта си.
От друга страна обаче АЕ е фраш с плугини и инфо в нета, далеч по-лесно е да композираш някакъв видео ефект и има на практика същата функционалност (поне аз за колор корекции и такива посредством zdepth пас я ползвам).
Та какво му е толкова на това АЕ ?
по-важно е да имаш добър процесор и добра видеокарта, скъпа кутия се купува когато разполагаш с достатъчно голям остатъчен бюджет
а ето и една конфигурация от мен: http://nikem-bg.net/cart/47524p1r460...46813p1rf.html
ето и малко по-скъп вариант с по-качествена кутия: http://nikem-bg.net/cart/47524p1r460...46457p1rf.html
Последно редактирано от npp : 05-12-2013 на 06:51
Кутията (много често пренебрегвана) е доста важна, за една конфигурация, хубавото окабеляване подпомага за добър въздушен поток, което от своя страна улеснява охлаждането на компонентите. Кутията която автора е предложил не ми харесва поради фактът, че кабелите не могат да се прекарат от другата страна на ламарината, на която се слага дъното, към НПП Този даотех е пълен боклук, захранването е отгоре (допълнително повишаване на температурата, изработката е евтина, относно фд коре 1000, качествена изработка, но е доста бюджетна (кабелите не могат да се прекарат отзад.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Разбирача по аеродинамика се обади... Е аз да ти кажа, тез кабели и да стърчат и да не стърчат в кутията разлика няма. Има вече значение какви са вентилаторите, формата на кутията, място на вентилаторите, нищо друго...
А проблема с охлаждането винаги може да се реши с едно водно...
за кутията fd core 1000 си прав, грешката е моя понеже не забелязах че дъното е с по-големи размери отколкото кутията може да помести, а относно охлаждането ако трябва ще монтира един вентилатор на задният панел, който да изкарва горещият въздух от кутията, а може и да се монтира един и на предният панел, така ще има непрестанен поток от пресен въздух, другият вариант за по-добра кутия е да събере още пари за по-добра кутия - има добри модели на coolermaster за по 75-76 лв. - с 15 лв. по-скъпи от fd core 1000
ето един вариант: http://nikem-bg.net/cart/47524p1r460...48267p1rf.html
Последно редактирано от npp : 05-13-2013 на 10:21
Вентилатори никога не трябва да вкарват въздух вътре в кутията. Иначе ако това стане, се вкарва много повече прахоляк вътре и положението става мазало след месеци.
Вентилаторите от пред и от долу трябва да вкарват въздух, а тези от зад и от горе да изкарват.
Don't hate the hacker,
hate the code!