- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване с математика.
Единадесети клас съм и съм решила да кандидатствам с математика. Насочила съм се към СУ - ФМИ. ОБАЧЕ идва и проблемът. Не знам дали ми се занимава с това. ОК, компютрите са бъдещето, бла-бла, но това ми се струва една тъмна територия, в която не знам дали имам смелостта да пристъпя. Първо, че от първи клас най-силният ми предмет е бил българският. Ако имаше специалност с БЕЛ, която ми харесва и ми предлага бъдеще, веднага се насочвам натам. Но няма. И следващият ми вариант е математиката. Върви ми, но не знам дали ще мога да се оправя. За ФМИ в СУ доста сборници трябва да изядеш. И аз ще направя всичко по въпроса, но не знам дали ще ми се получи. Освен това с компютрите съм пълен гьон. В училище в момента нямаме ИТ, а миналите години, когато имахме такъв предмет, "ученето" ни се състоеше в това да седим във фейсбук. Притеснявам се, че няма да съм подготвена; че няма да мога да се впиша в средата; че другите хора малко или много ще са се занимавали с това, а аз ще съм тепърва начинаеща. Спуках се от търсене на други специалности с математика, но просто няма. Та, да обобщим, проблемите са следните - 1.не знам дали ми се занимава с това, 2. страх ме е :Д (може би 1. идва от факта, че ми се струва адски трудно и дори непосилно, което довежда и до 2.) , 3. изобщо не знам дали ще успея да влезна. С математиката се справям, решавам и допълнително, готвя се, макар и не много интензивно засега, но лятото идва и тогава ще наблегна на математиката много повече, но някак не ми идва отвътре, разбирате ли? И се чудя, мамка му, какво да правя.. За мен ли е това, към което съм се насочила, не е ли за мен... Ще мога ли да се оправя... И изобщо имам ли някакви други алтернативи...
Не знам какво искам от вас. Мнение, съвет, някой, който учи това.. Абе, нещо. :Д
Всъщност има много други специалности, за които се кандидатства с математика порови се малко повече!
Неправилно съм се изразила. Исках да кажа, че има, но просто не такива, които да смятам за перспективни и да ми привлекат вниманието.
Мога да предложа само педагогика с математика, т.е. учителка по математика. Общо взето и аз имам (или по точно ще имам, защото съм година по-малка от теб) такъв проблем и съм се чудила доста, но за всичко трябват много пари (мислила съм за архитектура, но трябват много пари за уроци по рисуване) и това е общо взето.![]()
ФМИ, СУ, Информатика - 2 курс съм.
Не се влиза трудно, последните години са лесни изпитите. Почнах подготовката в 12 клас и си влязох като пич.
Иначе си познала, че вътре всички хора са се занимавали вкъщи отдавна, отдавна. Ма това не пречи да наваксаш, щото материалът в университета бързо ви изравнява. Материята е бездънна яма, но малко да се позанимаваш с това и сама ще развиеш желанието да се ровиш в нея.
Перспективите са чудесни, още като студентка можеш да бачкаш за, най-вероятно, повече пари от мама и тате. И самото обучение във ФМИ е много яко. Ходиш когато си искаш, никой не реве за присъствие. Тук-таме има контролни през семестъра, но основното е сесията. Кво си правила през семестъра си е твоя работа, важното е като отидеш на изпитите, да знаеш и да си ги вземеш. Където е ужасна касапница. Една от най-големите цедки във ВУЗовете въобще. Която всъщност ще те научи на всичко.
И другото яко е, че след информатиката, по моето скромно мнение, ще имаш силите да се захванеш с каквото и да било.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Помисли какви са мечтите ти,с какво искаш да се занимаваш.Въпросът е не само в какво си добра.
Всъщност, възможностите, които ти открива тая специалност, ти дават добър шанс да гониш каквито си мечти там имаш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
То във ФМИ и математика има, не само информатика. Иначе прекрасно си се ориентирала - там е най-доброто място за математика и информатика. Ако си готова буквално да се сгърчиш от решаване на задачи - давай.
Друг вариант е архитектура.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Физика и инженерните специалности
Статистика
Икономика
Педагогика
Химия
Строителното инженерство е по-удачен вариант за математик от архитектурата.
Момичето не е математик, просто търси нещо перспективно.
Икономика? Нищо общо с математиката. Статистика???? Нищо общо въобще с реалния свят.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Щом казваш...