- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Менюто ви за днес? (vol.10)
Само да кажа, че съм доста организиран щом изпълнявам 3 длъжности в 3 различни фирми значи все пак имам няква организация.
Не се заяждам ама тея манжи ми се виждат че изискват доста време. Аз не мога да си представя да стана сутринта и да почна да готвя нещо за обяд.
Последно редактирано от tuzaro : 02-05-2015 на 17:08
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
да изпечеш месо на аерогрила и да нарежеш салата изисква време?
или да сваря ориз и през това време да мина на тигана пуешко месо, нарязани домати и маслини?
Не отнема време, просто човек трябва да се настрои и да планира)
Ако решиш, че ти е приоритет, ще го направиш и ти, нищо сложно няма.
Просто не искам да ям навън боклуци(1), не всеки ден в стола има нещо, което ми допада, а пък и не е от най-евтиното там(2), порциите и без това са огромни и най-често е комбинация от месо и въглехидрати (3), което гледам да избягвам.
Няма да се стряскаш, просто не си готвил достатъчно и не знаеш кое колко време отнема и как можеш да забързаш процеса
Модерни мадами (и пичове) сме, никой няма време да се врътка цял ден около печката, ама всички искаме да сме стройни и здрави, пък единственият начин това да се случи, ако не си паралия, е да си готвиш)
Цял ден съм на един бургер и не знам как не съм умряла още ..![]()
Голям дюнер, сладко, общо взето всичко което не трябва да се яде![]()
две големи чаши домашно краве мляко
и ми е гладно, а не знам к'во ми се яде, а майка ми ня'а ищах да сготви скоро
Така е, пък и е хубаво да се готви и с желание, а не по задължение да метнеш две-три неща, независимо в блендера или във фурната и това е.
А как се справяш със суровоядството? Сушиш ли разни неща на дехидратор/мноого слаба фурна, или по всякакъв начин избягваш термичната обработка? Любопитно ми е, защото и аз искам някога в бъдещето да премина ако не изцяло, то поне до голяма степен към суровоядството.
Дописвам за вчера:
16:00 - 100гр. боб с лютеница, 1/2 пълнозърнеста питка.
19:30 - Салата домати, печ. чушки и маслини; кашу
Днес:
08:45 - 3 с.л. микс от овесени ядки и стафиди, накиснати в чай + 1 банан и лъжичка мед.
12:30 - 1 банан
14:00 - салата от домати, марули, слънчогледови семки и маслини с дресинг от мед, горчица, лимон и зехтин.
Ами аз не съм съвсем суровоядка , готвя сиИмам едно задължително сурово ядене на ден (сутрин) , най-добре две , и другите както дойдат. Суровото ми е или голямо количество плодове , или шейк , намачкани банани с овесени ядки и стафиди , салата с кълнове , фреш , рядко крекери или бонбони с ядки. Общо взето най-простите неща. Нямам дехидратор , фурната е Раховец и съм се мъчила на нея , суши чат-пат , обаче не ми стига търпението да я чакам цял един ден за 150-200 гр. крекери. Ако ще преминаваш към суровоядство , дехидратора го виждам страшно полезен.
Днес до сега:
- 1кг ябълки
- 0,5л. фреш от морков и портокал , 3 банана , чай с мед
за после имам един кафяв ориз със спанак , гъби и домати , и за вечеря ако не ме домързи може да направя палачинки със солена плънка от зеленчуци и тофу
Последно редактирано от BlackWings : 02-06-2015 на 12:19
з: три препечени филийски вита със сирене, домат и маслини, литър айрян
две хапки шоколадов къпкейк
о: някаква печена манджа с грах, морков, ориз, картофи и кашкавал, чай
два кроасана
солети от лимец
розе
така като гледам няма да вечерям :д
Сутринта- сандвич с черен хляб, шунка, кафе с мляко и захар
По-късно- еспресо с мляко и захар
Още по-късно- 3в1 в прясно мляко, естествено със захар
няколко банана
Сандвич черен хляб и шунка
Вечеря- грах с пилешко най-вероятно
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
айсберг, домат, краставица, зехтин; броколи и карфиол (задушени), 2 варени яйца
3 ябълки
маруля, зехтин, 2 моркова, 1/4 авокадо, 3 оризовки, 100гр сьомга
2 оризовки с черешово сладко и 1/2 банан
Последно редактирано от Jaune : 02-06-2015 на 19:09
Добавям и половин мъфин за вчера.
Днес:
09:45 - зелен чай, половин шепа бадеми и кашу, парченце шоколад с лешници
12:30 - портокал
14:00 - многозърнеста питка с лимец, маслинова паста и 1 домат
15:30 - портокал
Пиша ужасното sи меню за днес, за да се мотивирам за тренировка
З: Зелен чай, филия с кашкавал, филия със сирене
О: 3 бъркани яйца с кашкавал,1 филия със шоколад, 1 блокче черен шоколад
М: филия с шоколад
Не трябваше да го купувам тоя течен шоколад!Много ме изкушава и ми се иска още и още
М: банан, мандарина
В: Борш
Последно редактирано от zlatit0o : 02-08-2015 на 07:24
филия с лютеница
витамин
банан
черен шоколад
картофена салата
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
з: сандвич в черна багета със сирена, половин литър айрян
половин парче киш със сирена
чай
баница със сирене
половин парче шоколадов кейк
и за вечеря :д
пиле на грил + салата от краставици + бира
Закуска: мюсли с високомаслено 4% кисело мляко.
Обяд: 2 банана и 1 мандарина.
Вечеря: омлет
Втора вечеря: Чаени бисквити и 1 голям банан.
17:00 - cerbona барче с черен шоколад и малини (подобно на Корни е, 20гр.)
20:00 - парченце шоколад, 5-6 кашута.
22:00 - 1 картоф и 1/2 глава лук, изпечени на жар, 3 кис. краставички,малко салата (домати, печени чушки, маруля, маслини и слънчоглед с дресинг от мед, зехтин, горчица и лимон).
Много късно вечер ям, ужас.
Днес:
10:00 - 3 с.л. овесени ядки и 1/2 банан, накиснати в чай с 1ч.л.мед, около 200мл. фреш от портокал
13:30 -1 портокал
2 чаши прясно мляко с разтворено 3в1, захар
Обяд- две горни бутчета с огромна салата домати и краставици, малко бял хляб
з: две филийки с фъстъчено малко и половин ябълка
м:кисело мляко, орехи и мед
о:спагети с пиле и домати, ябълка
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
корнфлейкс с мляко и какао
банан
супа с фиде
Корни
вегетарианско гювече
фреш от портокал
днес е мн зле
- задушени зеленчуци
- топъл хляб
- два домашни бонбона тип "Рафаело"
- малко френска селска торта