- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Изтекоха темите за матурите по български!
Не изписаха вариант, защото матурата по български език няма предварително изготвени варианти. Вариантът е един и се съставя рано сутринта в деня на матурата след теглене на жребии за това от кои модули точно да се състави тестът. Възможните комбинации са над 11 млн. Матурата за всеки ученик я разпечатват минути преди 8:00 часа в самото училище, затова беше под формата на хвърчащи листи, а не в оформен свитък.
Не знам как не сте чули, в последните години поне сто пъти обясняваха как се съставя вариантът за матурата по БЕЛ. Ето и видео: http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestv...iteratura.html
Последно редактирано от princo90 : 05-22-2013 на 14:45
Тогава какъв е смисъла да се изписва на дъската това : Вариант N: ?
maDamn
Хммм,може. Знам как се генерира изпитът,ама се зачудих.
maDamn
Къде смяташ да учиш? Германия,Австрия?
maDamn
И в двете кандидатствам, като предпочитам Германия. А ти?
always late but worth the wait!
Аз съм с Европеистика или МО в СУ
maDamn
Ами точно такава е системата, а именно, че във всяко училище се печата матурата. Да, правилно си разбрала, 15 минути преди 8 ч. се отпечатват и двете матури (и тази по БЕЛ, и тази по избор). Министерството явно осигурява допълнителни средства, не знам, не съм запознат с най-големите подробности. Съмнявало я било... Като не разбираш нещо и не си запознат с него, наистина най-лесното е да го отхвърлиш с лека ръка, но все пак се постарай да се позаинтересуваш поне малко от технологията, преди да изразяваш каквото и да било недоволство.
Първо, ако обичаш, не ми казвай дали да пиша, или не. Второ, това, че са "изтекли" някакви отговори, не значи, че матурата не е била организирана перфектно, а че има една група малоумници, които вместо да си използват мозъка, за да научат нещо, си влагат силите в това да "пробиват" системата. Пак казвам, матурата беше организирана перфектно или поне там, където аз я полагах. Евала на тези, които стоят зад цялата тази организация.
Последно редактирано от princo90 : 05-23-2013 на 13:30
"дрън-дрън, проветрявам си устата и нищо не казвам"
Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава. - по повод изтичането на отговорите
В нашата стая -не, но в съседната се скъсаха да преписват. Днес, за разлика от БЕЛ-а, имаше и надписи с имената,кой -къде стои, бях на 2ра редица и се радвам,защото записът се чуваше прекрасно.
Преписваше се и днес, една мацка си излезе с таблет в джоба на суичера. Тези,които са като кенгуру и никой не и каза нищо. Съвсем спокойно може да си провери отговорите и да си влезе, а тоалетните бяха точно до нашата стая. 10 минути да се бавиш,ако ще и 1 тон да изходи ... нИ мой.
maDamn