- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпроси за някои от гимназиите във Варна
Забравих да питам дали за руското и за пета езикова ще ми трябва НВО-то по английски?
За всички паралелки в Руското балообразуването в сайта на училището го дават следното:
1.Тест БЕЛ х 2
2.Тест Математика х 2
3.БЕЛ
4.Математика
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Знаех си, че е така, но исках да се уверя.
Благодаря.
Бтв, след като си толкова амбицирана и решена да учиш, защо не учи през изминалата година, за да продължиш после където искаш?
Миналата година-т.е. в шести клас изобщо не знаех къде искам да кандидатствам, даже не се и замислих дали искам да ходя в друго училище, имах си безгрижен живот, все исках да играя, не беше толкова натоварено, както в седми клас... Сега не е като в шести клас-да си науча за половин час и да отида да играя навън...
Последно редактирано от ~The Smile~ : 05-30-2013 на 11:07
Не миналата, а ИЗминалата.. тоест тази, която вече приключва.
Абе и аз не бях от най-ученолюбивите, обаче в Руското ме взеха на първо класиране. Изобщо нямах идея къде искам да уча. Обаче си завърших с диплома много добър и ме приеха на първо класиране в университет.
Оценките не са гаранция за знания.
В автото ще получиш качествено образование ако го искаш. В 9 клас учихме неща за 10-ти .. Трудночко си беше , обаче имахме и доста свободно време. Ако нямаш тежък характер по-добре не опитвай, понеже качеството върви със доста лоши неща. Другото е шит и поза.
Хахахаха, автото каза...![]()
ирония ли беше?
те в механото до скоро биеха директорите си с бухалки, училището е наричано още ,,ракетното''' .
УоУ ... Казах за леки характери автото не еИ мога да Ви кажа че учителите преподават на доста високо ниво.. Стига да се слушат.. Верно повечето ученици са батаци, но ако знаехте какви учители има,мнението ви щеше да бъде различно. В крайна сметка на училище се ходи да научиш нещо, не да създаваш приятелства и да "купонясваш".Жалко че някой неща се научават късно.Както и да е деца, сами си избирате, само ще ви кажа че езиковите гимназии са пълен ташак.. там ще ви учат на неща които се учат доста по рано. А й отношението е съвсем различно.
И бъркаш училищата Механното е различно от автото - Професионална Гимназия по Машиностроене и Транспорт.
И в автото севясват веднъж в годината и им пишат тройки за това, че са преписали някакъв текст от учебника, за да могат да завършат... Моля ти се, познавам и малко по-големи от теб, които са завършили автото... Учителите може и да са добри и квалифицирани, но си е факт, че тези които не могат да влязат в по-хубава гимназия, ги обират от Автото и Химията...
Най-после излязоха резултатите... По български ми е адски гадно --> оценка за кандидатстване 5,451... и само две точки не са ми достигнали за 5,50... по мат. имам неочакван резултат4,537 ,обаче пак е малко...
![]()
Какво мислите? За руското училище дали ще ми достигне балът, който ми се очертава да е 31,976 (току-що го изчислих, ако имам 6 за годината по бел. и мат.) ?
А за 4-та езикова дали ще стигне? Майка ми иска там да отида, но аз нямам много голямо желание за там.. Обаче майка ми не одобрява, че искам да отида в руското... Ами сега какво да правя? ...Майка ми никак не иска да отида в руското, отнася се като че ли пренебрежително...![]()
Момиче, на какъв език да ти обясним, пиши си желанията по ред.
Искаш първа езикова - пишеш я на първо място. Изреждаш си ЖЕЛАНИЯТА и те вече преценяват дали можеш да влезеш на даденото с твоя бал или не. И да, майка ти е права - в 4та е по-добре от руското.
Добре. Реших си вече кои училища ще пиша и на какво място.