- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпроси за някои от гимназиите във Варна
Моля някой да ми каже нещо за 4та във Варна ?
Последно редактирано от *diamond* : 06-05-2013 на 16:48
Всички казват, че 4-та езикова е на високо ниво.
Е, навих се, ще пиша 4-та с френски на първо място. После 5-та също с френски, руско училище с английски или с френски и хуманитарна. Днеска проверих баловете от миналата година за НГХНИ (хум.г.)... Прекалено нисък бал... А на мен ми се образува ми се бал (както вече споменах) около 32, но с точност е 31,976 до колкото си спомням... Видях бала и в тази гимназия. За паралелката с френски от миналата година за тази гимназия е бил 30,464. А за пета езикова е бил (пак с френски) 29,928!
А дали тази година балът много ще се вдигне? Ако е с една единица, пак си влизам във френска езикова без проблем.
Последно редактирано от ~The Smile~ : 06-10-2013 на 08:09
Сега видях бала от миналата година в хум.гимназия паралелката с БЕЛ и италиански, че е бил 26,429...Личи си, че и с тройки приемат.
Ако ти се учи, влез там, където ще имаш конкуренция. Ако пък искаш да си най-добрата и нивото на класа да се нагажда по теб като величина за максимална трудност на контролни и изпитвания, тогава запиши някоя от гимназиите с по-нисък бал. Не те съветвам обаче да избереш второто, в случай че се отнасяш сериозно към образованието си. Каквото и да си говорим, ако нивото на класа е ниско, няма да имаш същия стимул и стремеж да се стараеш много много. Просто ще се залъгваш в много случаи, че получаваш максималното от образованието си, а със сигурност няма да е така в действителност. След като искаш да учиш език, разбира се най-удачното е да се насочиш към езиковите гимназии, тъй като въпреки че навсякъде има и нескопосани учители, като цяло подготовката там е най-добра. Щом искаш този език да е френски, разбира се 4та е най-доброто решение. Чувала съм, че училището подкрепя и развитието на изкуства, което си е голям плюс. Нека по-запознатите да кажат. Гарантирам ти обаче, че френския там ще го научиш най-добре. Успех!
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
zdr,nqkoi znae li dali sus troiki priemat vuv vmg varna
Вече да. Преди години е било училище с доста висок бал.
П.С - Защо я обвинявате за начина по който определя в кое училище ще учи ? Това си е лична нейн избор. Да , вярно че зя хората не трябва да се съди по оценките , те не са фактор за това дали си стойностен човек . Престанете да нападате и да се хващате за най-малкото.
За 4та езикова - Тя ще ми е 1во желание с испански. Дано да ме приемат. Имам доста познати от тав и са доволни.
Разбира се, че ще те приемат.
И да- 4-та езикова е много хубава гимназия. Не знам защо преди не съм мислела да я пиша като желание.. може би защото не разпитах за нея.![]()
За хум.гимназия - днес учителката по английски ни каза,че някакъв ученик оттам се е преместил в у-щето, в което сега уча аз и казал, че не е било сравнително добре, обаче не знам дали е така или не.
Дали? Защо така мислиш? И нали знаеш,че едно е прост човек, който ще те тегли надолу, друго е зубър, който само чете и нищо не разбира и трето е интелигентен ученик, който може да не бъде пълен отличник, но мисли за бъдещето си + това се забавлява, отворен е към обществото и тнт . Не само в България, но и в целя свят - живота е суров, а борбата е безмилостно жестока. Когато завършиш - ще се сблъскаш с реалността. Дори в голяма част от българските университети приемат богаташи с ниски оценки, а студенти с по-висок успех ги късат нарочно ( така е тук) .. После от всякъде гледат да те мачкат, крадат, никой не го 3бе ,че си отличник. ( Е, зависи в коя професия. Някъде , ако се докажеш като можеща - може да преуспееш, да те наемат, но не е така на всякъде )
Когато аз кандидатствах ( преди 2 години ), се притеснявах заради бала ми - 34.784 и писах 6-7 желания . Влязох в 1ва ,но винаги е препоръчително да се пишат повече желания.