Проблема ми е малко сложен , а пиша тук, защото се надявам да е имало още някой с моя проблем и да ме посъветва.
Зъбен камък не ми е чистен от 1 година и нещо, но на цялата горна част от дясно на зъбите имам зъбен камък , а на някои зъби наистина е ужасно много. Да уточня също, че до сега са ми чистили зъбен камък само ръчно и болката наистина е неописуема и нетърпима ( с чуствителни зъби съм и имам проблем с венците ) .
1-ви въпрос Може ли да стане още по зле , ако не се почисти зъбния камък възможно най скоро?
2-ри въпрос Повече ръчно няма да се съглася да ми чистят зъбен камък, другия начин е с ултразвук, но пък ми казаха че ако имам проблем с венците, не е добър вариант , а не се сещам за друг?
3-ти въпрос След като се махне зъбния камък, дали ще има усложнения с венците, понеже на 1-2 зъба са се дръпнали много и след като се махне зъбния камък ще останат големи джобове?
4-ти въпрос Има ли някакъв друг начин , освен при зъболекар да се махне зъбния камък ( четох за сода бикарбонат и т.н , но съм доста скептично настроен)
5-ти въпрос Някой имал ли е подобен проблем като моя, на 5-6 зъба да има по доста зъбен камък и как е минало всичко?
Питам тези въпроси тук, понеже зъболекарите в моя град ( а съм ходил на доста) изобщо не са от най-разговорливите и отговарят с половин дума , на всичкото отгоре и гледат само как да ти вземат повече пари, а да не свършат почти нищо ..