- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
@Ivaaaaa, пет ли са "а-тата", хаха, прозвуча малко слабохарактерно и като човек без капка лично мнение в себе си.. или си малка.. сигурно последното....
казано с други думи
тъпо е да се разделиш, заради нещо толкова как да го кажа мм повърхностно, но децата са друга тема и е повод за раздяла, макар че знам ли
не мисля, че има изобщо двойки, които не искат деца
Ти си като кон с капаци.
Разшири си малко мирогледа, защото в бъдеще това може да ти навреди. На мама мусаката вероятно не е най-добрата, която съществува, просто е единствената, която си опитвала.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не съм се опитвала да те обидя. Беше просто сравнение и съвсем чистосърдечен съвет
Факт е, че заклеймяваш като тъпи неща, които не разбираш. И твърдиш, че не съществуват неща, които просто не си срещала. Това е ограничен мироглед. Гледаш на света само от собствената си камбанария и приемаш мисленето си за меродавно за останалите. Не е добре.
Аз приемам, че има хора, които не разбират брака и не го подкрепят, но не твърдя, че това е тъпотия, само защото аз съм привърженик. Нали?
Споко бе, къде видя обида.. даже напротив, дава ти приятелски съвет.
Зависи доколко намеренията на твоя човек към теб са сериозни![]()
Никога не бих се налагал на жена си да ми вземе фамилията, ако сключа граждански брак, ама никога. Това си е нейната фамилия.
Точно защото майка ми ми ги е обяснила ПРЕКАЛЕНО настойчиво, ги отхвърлям. Мразя традиции, защото цял живот са ми се навирали в лицето, а смятам, че аз знам кое е най-добре лично за мен, а не някакви виждания които са останали от не знам си колко века. Осъзнавам важността на традициите и на семейството за обществото и за България, но дотолкова, че да уважавам избора на тези които спазват традициите. Аз да ги спазвам - не.
Аз лично бих бил безкомпромисен по този въпрос. Дори не си се представям да съм с вярваща жена. :Д А какво мислят родителите ми (и в частност майка ми), няма никакво значение.
Има и такива хора, да. Ама първо са рядкост, второ дори и с тях би имало конфликти. Примерно сега за Великден си бях в Германия, не отразих нито православния, нито католическия. Ако съм с такава жена сигурно ще ме ръчка да го празнувам. Или Коледа, елхи, подаръци, глупости...
Коледа и Великден могат да са чудесни семейни празници, без да се прекалява с религиозното. Аз ги празнувам, но в същото време не гледам на себе си като на особено вярваща.
Но да, щом чак до такава степен го отричаш, може би ти трябва жена, която напълно да споделя виждането ти.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.