.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 183
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ИИ на летището в София 4 лева кафето.
    К'о се джафкате изобщо ? Заплатите тука са почти окей спрямо цените - поне в София, де. Ама пенсионерите на какви смешни суми преживяват просто е обидно ...
    Излез от София и другите 2 града и половина в България и ще видиш колко са окей заплатите А не може всичката селяни да се забият в София. Тука 500лв заплата ако си намериш е супер.
    n00bs

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Mоля, моляя за цени изобщо да не чувам.Аз като видях хората в Лондон как си живеят направо се хванах за главата. Храната им толкова евтина. Ще дам пример с плодовете и зеленчуците. Там няма такова нещо като сезонен плод, който дори и да намериш зимата ще е 10000 лв килограма. Там всичкото им е кажи-речи стотинки. А за заплатите няма какво да коментирам просто
    Мдам, мдам. Може да е малко по-скъпо през несезонното време, но винаги има всякакви плодове и зеленчуци. Салати си правя 2 пъти на седмица, при това обилни с различни зеленчуци. Кафето им наистина е скъпо, 2 паунда, ама за техния стандарт е евтино. За 20 паунда съм изкупувал целия магазин и мъкнах по 4-5 найлонени торбички на ръка, не е толкова скъпо, ако подбираш какво да купуваш.
    Да, можеш да вземеш сос за спагети буркана за 2-3 паунда, но можеш и за паунд. Можеш да вземеш месо от 10 паунда килото, можеш и от 5. Въпроса е какво си позволяваш и какво не, точно както в България.

Проблема на доста имигранти е, че обръщат в левове всичко. Ако запазите съотношенията заплата-цени, ще видите как в чужбина е много по-евтино от България.
    Например, в България голяма кутия Прингълс е 5 лева, а средна заплата е 600 лева. Съотношение 1:120. В Англия кутия Прингълс е 2.50, а средна заплата е 1500 паунда. Съотношение 1:600. Хлябът в България е 1 лев, а в Англия е 1.50 паунда (ама качеството е божествено <3). 1:600 за България, 1:1000 за Англия.
    Цените на техниката са едни и същи и в двете страни. Лаптоп за 1000 лева в България ще струва 400 паунда в Англия. Съотношение: 1.67:1 за България (почти 2 месеца работиш за лаптоп), 1:3.75 за Англия.
    Сравненията мога да ги продължа до утре.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ИИ на летището в София 4 лева кафето.
    К'о се джафкате изобщо ? Заплатите тука са почти окей спрямо цените - поне в София, де. Ама пенсионерите на какви смешни суми преживяват просто е обидно ...
    Ти мани пенсионерите, ама учителите който са си образовани и са УЧИТЕЛИ взимат по стотинки 500-600 лв средна заплата в София. После всички се чудим що ни е лоша образователната система, а то щото нормален професионалист никога не би работил на 600 лева заплата

Град
    Niggaland
    Да не пазаруваш от английския ЛИДЛ или други такива бедняшки магазини със съмнителни продукти.
    n00bs

Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Да не пазаруваш от английския ЛИДЛ или други такива бедняшки магазини със съмнителни продукти.
    Всъщност в съотношенията визирах цените от Sainsbury's, който се води скъпарски магазин. Аз пазарувам от Tesco, където се намират значително по-евтини продукти, но и качеството е малко по-ниско.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Честно казано не познавам и един човек, който да работи на минималната работна. Която дори не е 240лв.
    E, аз познавам хора ,които работят за по толкова, макар и не на пълен работен ден. Ти може да не си виждал, щот си от София Иначе си прав - за 240 лв, на пълен работен ден, кой ли би преживял ... Обаче всички горски взимат около 300 лв заплата. Работата в тази сфера (горското стопанство), която изисква задължително висше + години опит - пък навсякъде е за по 400 лв, максимум 500лв...
    Последно редактирано от klimatronik : 06-11-2013 на 09:48

Мега фен Аватара на Chacho
    Не съм от София, просто уча и работя тук. Иначе съм от северозападния край, където знам какво е ниска заплата, но и знам какво са ниски цени.

И тва висше не е манна небесна, само щото е висше. Я ми сравни начална педагогика с квантова физика.

Аз, ако се навия да бачкам за 300-400 лева, означава, че ще търся доходи и от друго място.

И хората много се плашат, като трябва да се преквалифицират. Аз, като искам да стана даскал, сега си градя кариера в друга сфера, за да си осигуря финансовото положение и тогава ще правя това, което искам. А не ходя да разнасям приказки сред хората, че съм призван да бъда преподавател, че държавата ми не дава пачки и че животът не е честен. Ми всеки да си намира начин, повечето не са и пробвали.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Не съм от София, просто уча и работя тук. Иначе съм от северозападния край, където знам какво е ниска заплата, но и знам какво са ниски цени.

И тва висше не е манна небесна, само щото е висше. Я ми сравни начална педагогика с квантова физика.

Аз, ако се навия да бачкам за 300- 400 лева, означава, че ще търся доходи и от друго място.

И хората много се плашат, като трябва да се преквалифицират. Аз, като искам да стана даскал, сега си градя кариера в друга сфера, за да си осигуря финансовото положение и тогава ще правя това, което искам. А не ходя да разнасям приказки сред хората, че съм призван да бъда преподавател, че държавата ми не дава пачки и че животът не е честен. Ми всеки да си намира начин, повечето не са и пробвали.
    Извинявай,ама не омаловажавай висшето , защото това са 5 години труд и учене от живота. Освен това , те не търсят каквото и да е висше, ами горско стопанство. И кат го завърша - къде мога да работя с това висше? Това е просто подигравка с българите! 340 лв - за висшист! И наистина всеки работи в друга сфера и се спасява сам, защото няма държава...

Точно защото има висше, което е 5 години труд и учене от живота, не уважавам висшето, което е 4 години чесане на ташаци. Горското не е такова, там си е до държавата, но в чистата държавна работа и без това няма почти никаква перспектива тук.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Niggaland
    Вуйчо ми примерно няма висше, ама не се оплаква от живота.
    n00bs

Мега фен
    Точно защото има висше, което е 5 години труд и учене от живота, не уважавам висшето, което е 4 години чесане на ташаци. Горското не е такова, там си е до държавата, но в чистата държавна работа и без това няма почти никаква перспектива тук.
    Няма я.. Обаче,ако го запиша това, доста се учи.. Още по-зле е при биолозите ... и при още хиляда специалности! Така ето - хората не работят по желаната им работа, защото тя не им предлага достатъчно финанси, а в същото време иска големи изисквания от тях.

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Честно казано не познавам и един човек, който да работи на минималната работна. Която дори не е 240лв.
    Абсолютно. Ама на българина му дай да реве и да се оплаква.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Няма я.. Обаче,ако го запиша това, доста се учи.. Още по-зле е при биолозите ... и при още хиляда специалности! Така ето - хората не работят по желаната им работа, защото тя не им предлага достатъчно финанси, а в същото време иска големи изисквания от тях.
    Тва е като да се оплакваш, че искаш да си самурай, ама хората не търсят такава охрана.

Ако искаш да работиш това, което ти се иска - окей. Ако искаш да работиш за много пари - окей. Но е нахално да искаш и двете едновременно.

Мега фен
    Тва е като да се оплакваш, че искаш да си самурай, ама хората не търсят такава охрана.

Ако искаш да работиш това, което ти се иска - окей. Ако искаш да работиш за много пари - окей. Но е нахално да искаш и двете едновременно.
    Не искам да работя за много пари, а за нормални пари. А не за 400 лв. Не мерси. Тва да не е благотворителна дейност. И все пак работата си е работа... Дори желаната да е, дори хоби да ти е - тя си е работа.

Още не знам ко искам, ма ся ми кандидатстването

450-500 Русе

Град
    Niggaland
    Каква според теб е нормалната заплата ?
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Каква според теб е нормалната заплата ?
    Знаех си,че това ще ме попитате.
    За мен нормална заплата е около 1200, 1500 лв...
    За българските стандарти според мен нормална заплата е поне 800-900 лв чисто на месец.
    И това не са много пари.
    Много са 20 000 и повече лв. на месец...

Град
    Niggaland
    В България съм забелязал, че мн хора имат претенции за заплати и предпочитата да не работят, отколкото да работят за 400 лв примерно. Само че една голяма част от тия хора, няма какво да предложат насреща, за да искат повече пари. Нито имат по-специални умения, нито език. Друг е въпроса, че и голяма част от работодателите, гледат да минат с минималните разходи за заплати. Не се спазват и неща като заплащане за извънреден труд, работа в почивни дни и тн.
    n00bs

Супер фен Аватара на kindergarden
    Интересно ми е защо при сравняване стандарта на живот в различните държави се отбивате до летищата. Нормално е там цените да са доста завишени и да не отразяват цените в самата държава. Друго интересно е, че отразявате само една малка част от месечните разходи. Къде са наем на квартира и градски транспорт, примерно?

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Аз не съм говорила за летище.
    М дам картата за транспорта в Лондон от първа до трета зона е 35-40 паунда на седмица, много е ,но пак казвам,че за тях е нищо.
    Наемите им са ужасни скъпи, да. Това може би е най-скъпото там.

Град
    /dev/null
    Аз не съм говорила за летище.
    М дам картата за транспорта в Лондон от първа до трета зона е 35-40 паунда на седмица, много е ,но пак казвам,че за тях е нищо.
    Наемите им са ужасни скъпи, да. Това може би е най-скъпото там.
    За Лондон не знам, ама при мен 40 паунда месечно е картата за автобусите, а наемите са между 250 и 400 паунда и включват всички сметки, включително и интернет.

Град
    Manhattan *
    Не знам , само за там съм запозната с условията на живот. Но като говря за наем, говоря за къща за цяло семейство. Иначе 250-400 паунда на месец за там е поносимо.
    Там седмичните карти,които си взимах бяха за всякакъв вид транспорт в рамките на 1-3 зона ( автобус, влак, метро и там хилядите им производни)

Но като говря за наем, говоря за къща за цяло семейство.
    Като говориш за къща за цяло семейство, защо говориш за наем?

Град
    Manhattan *
    Хората там масово живеят под наем. Да не говорим пък за българите.

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Супер фен Аватара на kindergarden
    Наемите в Лондон са ужасни!!! Наем на двустаен апартамент е минимум 1200 паунда в 3 и 4 зона. За едностаен цените отново варират около 1000 паунда. Освен ако не се живее в голяма отвратителна къща, където да си наел една стая за 400-500 паунда и да делиш баня и тоалетна с още поне 3-4 човека. За транспорта с ученическо намаление е 120 до 4 зона, 95 до 3та на месец.Сметки за ток и вода излизат около 60 паунда за газ, 12 за вода, ако е с бойлер. Със средна заплата около 25-30 000 годишно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си