.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 127

Hybrid View

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    измислят всякакви глоби и начини, с които да ти вземат парите! не знаех, това не го знаеше...... не можеш например да си отвориш магазин, защото трябва да платиш сумати пари за данъци .. В коя друга държава е така? Само тук държавата е срещу теб
    Във всяка държава си има данъци, те са в основата на издръжката й. Глоби трябва да има също. Правиш всичко законно, не те глобяват. Елементарно е.
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Във всяка държава си има данъци, те са в основата на издръжката й. Глоби трябва да има също. Правиш всичко законно, не те глобяват. Елементарно е.
    ти си сляп! Едно е данъци, друго е нечовешко високи данъци. ЕДНО Е ГЛОБИ, ДРУГО Е ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛОБИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ...
    И елементарно лотсън - в развитите страни, ако искаш да направиш бизнес или ресторант - държавата ти помагаааа дават ти средстваа а туук ти искат повече пари от колкото ще изкарваш

Супер фен Аватара на tireheb
    И елементарно лотсън
    не искам да се заяждам (ЧЕСТНО) ама не би трябвало да имаш мнение по сериозни въпроси

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    не искам да се заяждам (ЧЕСТНО) ама не би трябвало да имаш мнение по сериозни въпроси
    Абсолютно, klimatronik. За момче на 18-19 години си ужасно прост и от километри звучи стабилното вербуване от мама/тати/баба/дядо за партията. Никой не защитавал партия, айде бе. Аз където ти засека мнение за политика, виждам само "колко е било хубаво през комунизма". Като мама/тати/баба/дядо са нямали 2 стотинки преди това, техен си проблем. На много честно забогатели хора комунизмът отне всичко. Мълчи и трай, видях те колко струваш и в темата за матурите.

Нечовешко високи данъци. СМЕШЕН си, Якудза ти го каза. Я ми кажи колко е данъкът в Германия, моля?
    Искам и да ми цитираш глоби от други държави.
    Не можеш. Щото си тъпичък. Няма лошо, има много тъпички хора, но войнстващата простотия е нещо страшно. "Без коментар", нали? Естествено, защото НЯМАШ какъв да направиш. Айде млък вече.

Прав беше Якудза, като каза, че искате държавата да ви сложи парите в джоба и да ви развие бизнеса. Не знаел къде отиват парите му някой си... че кой ти е виновен, че не се си поинтересувал? Информация има навсякъде, достъпна за всички. Тъкмо приключих една книга на Робърт Кийосаки, той твърди, че е безкрайно глупаво и рисковано да не си финансово грамотен. Напълно съм съгласна. КАК няма да знаеш къде ти отиват парите за данъци? КАК ще си толкова нагъл да обвиниш държавата затова, че ти не си си дал труд да провериш?!

Няма да се оправим скоро, няма...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А

Прав беше Якудза, като каза, че искате държавата да ви сложи парите в джоба и да ви развие бизнеса. Не знаел къде отиват парите му някой си... че кой ти е виновен, че не се си поинтересувал? Информация има навсякъде, достъпна за всички. Тъкмо приключих една книга на Робърт Кийосаки, той твърди, че е безкрайно глупаво и рисковано да не си финансово грамотен. Напълно съм съгласна. КАК няма да знаеш къде ти отиват парите за данъци? КАК ще си толкова нагъл да обвиниш държавата затова, че ти не си си дал труд да провериш?!

Не не не не не
    Няма такава карикатура.
    PinkPan7her вярвам че си финансово културна колкото гъз
    и даже 2 пъти повече.
    Ти знаеш ли къде отиват парите от бюджета?(щото там отиват данъците, освен местните, които отиват в общинския бюджет)
    Или толкова се напъна да се направиш на интересна и начетна, че изобщо не прочете за какво става въпрос и не разбра че не говорих за това как отиват в бюджета, а за това как излизат т.е за какво се харчат. Отваряла ли си списъка с обществени поръчки? aop.bg май беше сайта на агенцията. Щото са едно голямо перо в бюджета и някой път там излизат откровено странни работи.
    Ще обвинявам държавата и то не държавата, а повярвалите си лумпени които я представляват, че строят пречиствателни станции в села без канализация или че правят невъобразимо безсмислен референдум за 24 милиона, че здравната система е малоумна с изискването си в малките регионални болници да държат по 3ма специалисти от всеки вид, като реално работа няма и за един. И единственото което тези специалисти правят е да си представят дипломата и да си взимат заплатите, като съответно натоварват бюджета на съответната община с стотици хиляди левове отрицателен баланс. За нищо.
    И като проверя и знам къде отиват парите, тогава кво? По-нагоре в темата бях написал за 3 конкретни недомислици(пътища,пейки и пречиствателните станции) дето са около мене, пътя ме засяга даже пряко. Мога да ти ги пратя линкове, да ги видиш като документи, това са неща които всеки знае, ама не се говорят, щото не могат да се променят.

Айде финансово културната да ме светнеш къде отиват парите от актовете на КАТ, наистина ми е много интересно.
    Имам една приятелка която бачка в банката в сградата на КАТ и ми разправя че някои дни правят по 10+ хиляди лева оборот само от плащане на актове, и това не е в особено голям град.
    Последно редактирано от Aeternal : 06-17-2013 на 22:49

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    че здравната система е малоумна с изискването си в малките регионални болници да държат по 3ма специалисти от всеки вид, като реално работа няма и за един. И единственото което тези специалисти правят е да си представят дипломата и да си взимат заплатите, като съответно натоварват бюджета на съответната община с стотици хиляди левове отрицателен баланс. За нищо.
    За нищо ли? Ти съгласен ли си примерно майка ти и баща ти да заболеят тежко или пострадат при някакъв инцидент когато са на гости в такава малка община? Или съвсем случайно минават през нея? И поради липсата на лекар-специалист да умрат? След като е било напълно възможно да бъдат спасени?

По-малоумен коментар от този не бях чел! Хората живеещи там няква по-долна категория ли са? Нямат правото на медицинско обслужване ли? А защо ти да имаш право,а те да нямат? За човешки права нещо да си чувал? А то е и до обикновената човещина,която на теб очевидно липсва,изместена от култа към златото и парите. Така става със всички за които техният бог е Златният телец. И пачката в зелено.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    За нищо ли? Ти съгласен ли си примерно майка ти и баща ти да заболеят тежко или пострадат при някакъв инцидент когато са на гости в такава малка община? Или съвсем случайно минават през нея? И поради липсата на лекар-специалист да умрат? След като е било напълно възможно да бъдат спасени?

По-малоумен коментар от този не бях чел! Хората живеещи там няква по-долна категория ли са? Нямат правото на медицинско обслужване ли? А защо ти да имаш право,а те да нямат? За човешки права нещо да си чувал? А то е и до обикновената човещина,която на теб очевидно липсва,изместена от култа към златото и парите. Така става със всички за които техният бог е Златният телец. И пачката в зелено.
    Ти нормален ли си?
    Защо са и на болница в която се правят по 2 операции на месец трима анестезиолози?
    Един не стига ли?

Супер фен
    На много честно забогатели хора комунизмът отне всичко.
    Пффф! Бооожеее,прибери си вересиите! Честно забогатели хора? Тук в България? Честно забогатели някога по същия начин както честно забогатяват и сега! По-малоумно твърдение не съм срещал. Честно забогатели разбойници и крадци!

И какво им взеха комунистите? Взеха от крадците краденото от хората,от разбойниците отнеха заграбеното от обществото! Какво да им оставят ограбеното ли? Взеха им някои имоти,изградени с крадени пари. Самите пари не са им взели. Просто направиха една парична реформа,обмяна до еди колко си лева стари за нови и всичко отгоре изгоря,стана на ненужна тоалетна хартия.

И какво са им отнели? То нищо нямаше навремето в тая страна преди 1944 г. Къде са ни магистралите? Защо Борисов ги строи едва сега? В Германия е имало още в 1933-35 година. Къде са ни тецовете,аецовете,големите вецове? Къде са ни модерните училища,детски градини от времето преди 1944 г? Къде са ни болниците от тогава?
    Последно редактирано от redbul2 : 06-18-2013 на 08:09

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Пффф! Бооожеее,прибери си вересиите! Честно забогатели хора? Тук в България? Честно забогатели някога по същия начин както честно забогатяват и сега! По-малоумно твърдение не съм срещал. Честно забогатели разбойници и крадци!

И какво им взеха комунистите? Взеха от крадците краденото от хората,от разбойниците отнеха заграбеното от обществото! Какво да им оставят ограбеното ли? Взеха им някои имоти,изградени с крадени пари. Самите пари не са им взели. Просто направиха една парична реформа,обмяна до еди колко си лева стари за нови и всичко отгоре изгоря,стана на ненужна тоалетна хартия.

И какво са им отнели? То нищо нямаше навремето в тая страна преди 1944 г. Къде са ни магистралите? Защо Борисов ги строи едва сега? В Германия е имало още в 1933-35 година. Къде са ни тецовете,аецовете,големите вецове? Къде са ни модерните училища,детски градини от времето преди 1944 г? Къде са ни болниците от тогава?
    Не е така! Преследвали са всички богати търговци . Назначавали са за кметове прости селяни - работническата класа е управлявала, което също е лошо....
    Комунизмът се прилага успешно само в неразвитите и бедни страни, където има много гладуващи. Такава е била и България по време на капитализма, но това не означава,че е имало забогатели само с кражби.
    Последно редактирано от klimatronik : 06-18-2013 на 12:06

Супер фен
    Къде са ни стадионите,къде са големите ни жилищни квартали с многоетажно строителство отпреди 1944 г? В Ню Йорк има небостъргачи още от 1937 г и преди това. Къде са ни водоснабдените и канализирани, електрифицирани селища от това време? Защо хората тогава са ходели с цървули и груби аби? Къде са хубавите тухлени къщи по селата вместо кирпичените,които останаха подарък от светлия капитализъм отпреди 1944 г? Колко домове в градовете и селата имаха баня вътре и на колко "нужникът" беше навън на двора,просто една дупка в земята? Каква инфраструктура имахме? Я разгледайте стари снимки на Бегето преди 1944 г! Харесва ли ви тая мизерия,която ще видите на тях?
    Последно редактирано от redbul2 : 06-18-2013 на 08:11

Мега фен
    Абсолютно, klimatronik. За момче на 18-19 години си ужасно прост и от километри звучи стабилното вербуване от мама/тати/баба/дядо за партията. Никой не защитавал партия, айде бе. Аз където ти засека мнение за политика, виждам само "колко е било хубаво през комунизма". Като мама/тати/баба/дядо са нямали 2 стотинки преди това, техен си проблем. На много честно забогатели хора комунизмът отне всичко. Мълчи и трай, видях те колко струваш и в темата за матурите.

Нечовешко високи данъци. СМЕШЕН си, Якудза ти го каза. Я ми кажи колко е данъкът в Германия, моля?
    Искам и да ми цитираш глоби от други държави.
    Не можеш. Щото си тъпичък. Няма лошо, има много тъпички хора, но войнстващата простотия е нещо страшно. "Без коментар", нали? Естествено, защото НЯМАШ какъв да направиш. Айде млък вече.

Така и не можеш да разбереш нещо , защото си страшно първосигнална..
    Ако искаш да знаеш, моят прадядо е бил един от най-големите милионери в България с много имоти , земи и тнт, а комунистите са му откраднали всичко, че дори до глад са го докарали. Но това какво общо има с икономическото състояние на държавата в по-късен период от тогавашното време и сега ?
    Интересно ми също така, какво видя в темата за матурите? Или , защото нямам шестица ?

За данъците ... ужасно се изложи.. Ако парите не се крадяха - нямаше да сме на това дередже отдавна..
    И щом милиони българи са напуснали родината си като успешно се реализират и живеят в чужбина - тях разпитвай.
    Престъпността също се увеличи многократно. Живеем на центъра в голям град и колкото пъти сложим бронзова брава - ни я крадат.. виж селата ни? Виж, всичко се руши!
    И недей много надава, защото ти също си писала куп глупости във всички раздели.. срам да те хвани

anonymous708973
    Guest
    Така и не можеш да разбереш нещо , защото си страшно първосигнална..
    Ако искаш да знаеш, моят прадядо е бил един от най-големите милионери в България с много имоти , земи и тнт, а комунистите са му откраднали всичко, че дори до глад са го докарали. Но това какво общо има с икономическото състояние на държавата в по-късен период от тогавашното време и сега ?
    Господи мили...

Не получих отговор на въпроса си. Преди да твърдиш, че данъците са големи, очаквам да чуя какъв процент от заплатата си дават германците, също така можеш да отвориш гугъл и да набереш "Жерар Депардийо стана руски гражданин".

П.С. В темата за матурите - че си се издънил (по моите представи), но това не е важното. Интересното беше, че смяташ, че сме се спукали от уроци, за да имаме 5.50+ Смешка си, казаха ти и го там
    Някои хора без уроци си го могат/можем, други стоят отстрани и плюят на отколешния принцип "Гроздето е кисело."

Мега фен
    Господи мили...

Не получих отговор на въпроса си. Преди да твърдиш, че данъците са големи, очаквам да чуя какъв процент от заплатата си дават германците, също така можеш да отвориш гугъл и да набереш "Жерар Депардийо стана руски гражданин".

П.С. В темата за матурите - че си се издънил (по моите представи), но това не е важното. Интересното беше, че смяташ, че сме се спукали от уроци, за да имаме 5.50+ Смешка си, казаха ти и го там
    Някои хора без уроци си го могат/можем, други стоят отстрани и плюят на отколешния принцип "Гроздето е кисело."
    аххаххаха. Кръгом и опааа вземи се върни в темата за матурите, за да видиш,че се аргументирах, защото явно не следиш продължението .. хахах И се опитвах да защитя,един потребител с по слаб успех.. ама това е друг въпрос
    Има хора, които се пукат от уроци, има и които си учат нормално през годините и не ходят на уроци, има и които палачорстват кат теб и в последния момент се пукат от учене .. Уроците какво са? Те са просто да ти покажат кое по-точно да учиш и някаква схема за учене - останалото е твое...
    В чужбина германия може да имат големи данъци, но я виж заплатите им? За тях са нищо.
    Къде сравняваш въобще стандарта на живот ?
    Тук с 300 лв минимална заплата какво може да направиш?
    Последно редактирано от klimatronik : 06-18-2013 на 12:24

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    ти си сляп! Едно е данъци, друго е нечовешко високи данъци. ЕДНО Е ГЛОБИ, ДРУГО Е ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛОБИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ...
    И елементарно лотсън - в развитите страни, ако искаш да направиш бизнес или ресторант - държавата ти помагаааа дават ти средстваа а туук ти искат повече пари от колкото ще изкарваш
    Ама какви нечовешки данъци бе човек говориш глупости. 10% данък имаме, направо е смешен в сравнение с др държави. Какво им помагат, дай ми пример за такава държава. Всеки си тегли кредит и се оправя, това е капитализъм, не комунизъм.
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Ама какви нечовешки данъци бе човек говориш глупости. 10% данък имаме, направо е смешен в сравнение с др държави. Какво им помагат, дай ми пример за такава държава. Всеки си тегли кредит и се оправя, това е капитализъм, не комунизъм.
    лелеее без коментар...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си