- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи седмокласници 2013/2014
Здравейте!
Тъй като всички седмокласници си имат тема,нека и набор 2000 да си имат.
Темата е за всички бъдещи и настоящи през 2013/2014 година седмокласници.
Надявам се темата да е полезна,но все пак при положение,че е излишна-да бъде изтрита.
Като гледам от този набор няма много в сайта,но все пак нека и те си имат тяхна тема,в която да обсъждат нещата около кандидатстването.
Хайде, късмет и на вас, и вие да се поизпотите малко![]()
Късмет, съчувствам ви!
Хаха не ви ли е малко раничко, откакто завършихме не е минал и месецИначе ви пожелавам късмет, ще ви е нужен
![]()
МОМЧЕ
Успех! Те първа ви предстои тежка година, изпълнена с много напрежение.
Последно редактирано от ~The Smile~ : 06-23-2013 на 11:30
Братовчедката е набор 2000Успех догодина!
Успех![]()
Успех наистина![]()
Не ги плашете толкова, де!Иначе успех на всички!
Успех на всички, но не се плашете чак толковаНе е толкова страшно, е малко по-натоварена година, ама тва ще го преживеете :P
Изпитите накрая по разказвателните предмети ще са ви ЕЛЕМЕНТАРНИ, тоест за някои въпроси, особено по биология, ще трябва само да знаеш заглавията на уроците, а по география много от въпросите може да ги знаете от обща култура. Изучаваният език, върху който ще правите тест, който го знае, си го знае. Математиката в седми клас не е толкова сложна, с решаване на повече задачи с по-голяма сложност ще успеете да изкарате прилична оценка. Теоремите изобщо да не ви плашат. Българският език е елементарен също. Литературата е малко по-сложна, поне според мен, особено въпроса с разсъждаването, но просто трябва да знаете произведенията, заедно с анализите им и авторите, заедно с тяхната биография. А преразказите, които сте правили в пети и шести клас ще са ви от голяма полза.Но не го мислете още отсега, насладете се на ваканцията, отпочинете и след това ще се стягате да учите.
А и на НВО по разказвателните предмети (История, География, Физика, Химия, Биология) се преписва якоама не разчитайте само на това. Има си квестори и квестори.
А по БЕЛ и математика се стягайте яката, особено по математика, по БЕЛ не е толкова трудно, поне според мен. По-опашати са сложните съставни изречения с подчиненото, но и това ще го разберете, всичко друго е елементарно. Хора, един съвет на всички - ПРАВЕТЕ ПРЕРАЗКАЗИ ПО ЛИТЕРАТУРА И РЕШАВАЙТЕ ТЕСТОВЕ, ТЕСТОВЕ, ТЕСТОВЕ по БЕЛ и математика, ходете на олимпиади, защото така ще имате нагласа за изпитите и ще ви е много по-лесно. Е, успех. И да ви кажа - годината ще мине мноооооого бързо, няма дори да я усетите
![]()
Мен БЕЛ не ме притеснява,всяка година завършвам с 6-ци.Имам поне 10 грамоти,тази година на олимпиадата бях на 1-во място.Този предмет ми е много силен,но да не прозвучи самовлюбено.И без това знае ли човек ..
По математика тази година също завърших с 6-ца,но да видим как ще е другата година ..
Аз не пропускам олимпиади,тази година средният ми успех е 5,80.Само по история и ФВС ми оставиха 5-ца.По ФВС класният ни е злобничък и ни остави на всички 5-ци,за да ни свали успеха .. А уж ни е класен.
Последно редактирано от dark_girl : 06-25-2013 на 15:37
Не говорете глупости - който си го може, си го можене искам да разочаровам по-голямата част от шестокласниците, но е така. (Това се отнася най-вече за хората с потенциал).
Забавлявайте се през годината, не мислете за външните оценявания. Изпитите са глупаво структурирани, те не гарантират, че умните ще получат добри оценки. Светът няма да свърши, ако юни 2014 се окаже, че не сте приети в най-елитното училище.
Наистина е натоварена година (програмата ни за четвъртък, втори срок: сип-математика, сип-математика, химия и ООС, физика, БЕЛ, БЕЛ, сип-БЕЛ). Седми клас предлага много възможности (извънучилищни). Опитайте от всичко, както се казва. Имате и три нови предмета, по които може да се явявате на олимпиади.
Тази година имате национални кръгове на олимпиадите по всеки предмет. Моят съвет е да не се явявате само по един или два, колкото и да ви казват, че се претоварвате. Струва сиГадно е, че понякога олимпиадите се застъпват, да. Тази година трябваше да прекарам пет областни кръга в три дена - химия, астрономия, физика, математика, история. Не го пожелавам на никого :/
Ако имате проблеми с усвояването на материала, този сайт ще ви бъде полезен http://ucha.se/ Може даже още от сега да вземете математиката за 7-ми клас, но ако не го правите от чиста любознателност, не си струва.
Изказвам съболезнования на всички бъдещи седмокласници, които са деца на родители с болни амбиции.![]()
Последно редактирано от dimitar., : 06-25-2013 на 16:11
Аз го разгледах този сайт,но не мисля от сега да уча материала.Все пак е по-добре да използвам ваканцията,защото през годината ще ми се стори още по-тежко.Така като гледам изпита по БЕЛ е доста елементарен,а повечето от произведенията по литература съм ги чела.Само математиката малко ме притеснява,но 5-ца ще е добър резултат.
По другите предмети-география,история и т.н. нищо не ме притеснява,защото много обичам тези предмети и с четене всичко ще е „ок".Е,физиката например има и доста математика,но ще го преживея.
И благодаря на всички за коментарите.
Ако искаш да влезеш в някоя елитна гимназия, петицата изобщо НЕ Е добър резултат.
И все пак от година на година изпитите по БЕЛ и Математика стават все по - лесни. Аз даже много се учудих, когато след изпита по БЕЛ се срещнахме пред училище класа и дори хората с двойки-тройки казаха, че бил много лесен.
В крайна сметка, просто трябва да се учи стабилно през цялата година.
Успех!! Чака ви гадна година, но въобще не се панирайте, защото изпитите не са нищо особено! Знам звучи тъпо и на мен така ми звучеше, но е така. Стягайте се, забавлявайте и не му мислете толкова много, защото ако трябва да влезете някъде, ще влезете... И пак успех!!
Последно редактирано от Gret1ty : 06-25-2013 на 20:07
Здравейте хора! Аз бях седмокласничка тази година и в началото се бях панирала много за тея изпити, но честно казано най-гадното е чакането след това за резултатите от изпита и сега за резултатите от първо класиране. Не се тревожете толкова, но не се и отпускайте прекалено защото и в двата случая може да съжалявате.
Предстои ви една трудна година(не толкова заради предметите, а повече заради тревогите от настъпващите изпити и паниката накрая, която е почти неизбежна у всеки дори и при най-големия непукист), но интересното е, че накрая ще осъзнаете колко бързо е минало всичко. Вярвам, че всички набор 2000 ще се представите прекрасно и недейте да мислите за всичко от сега. Прекарайте си едно чудесно лято и мислете за всичко друго само не и за училище, кандидатстване и тн.
И стискайте палци на набор 1999.![]()
Аа да.... починете си това лято. Както беше ни казала една моя учителка по история в края на 6-ти клас:
-Деца, починете си това лято, защото това ще е последното ви детско лято.
Иначе не се панирайте, наистина. Не е чак толкова ужасно. А пък и ако си учиш нещата (не зубриш, а учиш), в края на годината ще успееш и ще си доволен от себе си. BTW 7-ми клас е годината, в която най-много не ти се учи, ама нямате избор.Иииииииии стискайте ни палци за утре, тоест за днес - 26-ти
![]()
Само да кажа, че резултатите от шести клас въобще не могат да бъдат показател за това как ще се представиш другата година. То и аз в шести клас успеха ми беше пълна шестица, ама тази година нещата се промениха.
Иначе най-гадният предмет е Физиката, или аз съм тъп, или моята госпожа беше пълно хахо (по-вероятното), но не можах да я схвана и това е. Особено раздела със светлината. Успех на всички.