Първо, много добре си се ориентирала да започнеш да спортуваш. По-добре е било от по-рано, но по-добре късно, отколкото никога. Принципно по 2 килограма на месец могат да се свалят. Да, може да се измъчиш, да се обезводниш и да си смъкнеш мускулите от кокалите, ако се подложиш на концлагерски глад, но първо човек не може да издържи дълго така, второ - вероятно не само ще си ги върнеш, та и отгоре ще качиш и трето - никак няма да изглежда добре. За това 2 килограма на месец са оптимума.
Както казаха девойките горе- висенето във фитнеса по 2 часа е равно на едно огромно моткане. По-добре ходи всеки ден, а за по-бърз и максимален ефект - 2 пъти на ден (например сутрин и вечер) за по 30-40 минути. Така няма да се изморяваш до безсилие и ще се тонизираш. Тренировките помагат за стягане и буквално топят сантиметри. Така че с усилени тренировки можеш да изглеждаш добре, дори да си с повече килограми. Наблегни на това. Виж във форума също така има една тема 30 days shred - 20 минути на ден отнема , но натоварването е доста сериозно и според мен доста добре дозирано за начинаещи.
За диетата - от 90 дневната съм чувала много добри отзиви. Също бих ти препоръчала диетата Скарсдейл. Тя малко сложна и вероятно ще трябва да помолиш майка ти да ти съдейства с готвенето и приготвянето на храната, но след първите няколко дни няма да усещаш глад, ще си енергизирана, ще имаш желание да се движиш и няма да ти липсва джънк-а.
Предполагам, че след 2 месеца си на море и по тази причина си решила, че трябва да изглеждаш добре. Повярвай ми, с усилени, но най-вече редовни тренировки и не тежък , но все пак лишен от тлъста, мазна и трудна храна, хляб и подобни, хранителен режим, ще постигнеш чудеса. Още повече, че щом си на 13, метаболизмът ти хвърчи и за нула време ще се сдобиеш с тяло-мечта.
Пожелавам ти успех!