- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Сложна ситуация... Връзка + страничен...
И все пак бъди готов за "най-лошото". Не се знае, доколко наистина ще спре комуникацията си с него, и дали няма да продължат по някакъв начин, по който ти не можеш да следиш.
Няма какво да му биеш шамари - отиваш и му заявяваш, че си наясно, какво се опитва да направи с връзката ви, и че ако не спре, тогава вече ще следва бой. Но ако самата тя не му даде червена светлина, да се спре, всичко е безсмислено.
Ти и да го биеш, и да не го биеш, ако тя се е влюбила в него и започва да проявява интерес, не можеш да промениш положението. Просто следи нейното поведение, реакции, промени във всичко и това е решаващият фактор
През това време давай максимума от себе си да си край нея, да ѝ помагаш, да се доказваш като най-близкия ѝ човек, на когото винаги може да се опре, и който винаги може да (се опита да) ѝ помогне. Един вид, ако тя има проблем, да се сеща веднага за теб, че ти си спасителя, а не за някакъв дрисльо, който скапва чужди връзки
Вината е и у двама ви.
Много, много ме учуди пост-а ти, защото ми се случи съвсем наскоро, преди няма и седмица, абсолютно същото нещо. С малки изключения, де. Приятелят ми и това момче нямат общи приятели и той не е говорил нищо такова, не съм излизала с това момче никога и никога не ме е успокоявал, защото извън нас не съм плакала. Дори почти изобщо не съм плакала, мисля че само веднъж. Но и ние се разделихме 2-3 пъти с приятеля ми, той ми каза същите неща, които и ти на нея..
Мисля, че ще мога да ти помогна доста, защото все пак мога да ти отговоря един вид от името на приятелката ти как се е чувствала тя и какво е търсела.
При мен беше така: Това момче ми пишеше всеки ден, само че във глупавия facebook, харесваше ми снимки, пишеше ми сърца, целувки и прегръдки, правеше ми мили комплименти, намекваше ми, че ме харесва много пъти и дори веднъж го призна, но аз се направих, че не обръщам много внимание на това и го игнорирах. Няколко дни криех това от приятеля си, защото знаех, че ще се подразни, но той разбра. Започнах да трия хронологии, защото момчето продължаваше да пише гореспоменатите неща, а аз исках просто да бъда приятелка с него, защото го бях наранила и се чувствах виновна спрямо него. Тоест - съжалявах го. Много пъти на приятеля ми му писваше, дразнеше се, карахме се, скъсахме, казахме си неща, за които после и двамата съжалявахме, защото бяха необмислени. Няколко пъти ми казваше, че накрая момчето ще пострада ако не спре да пише такива неща и ме караше да му го кажа аз, за да не бъде той. Аз нямах тази смелост, някак си пак ми стана жал, не исках да се чувствам виновна и затова си замълчах с надеждата, че нещо може да се промени. Накрая приятелят ми му писа, дори веднъж му звънна, но когато минаха няколко дни, всичко отново си беше същото. Всичко отново се повтори - емотиконките, комплиментите, милите думи, караниците и споровете. След голям скандал приятелят ми му писа за втори път. Пак минаха няколко дни и всичко пак стана същото, но с малка разлика. Приятелят ми ме помоли да не му отговарям когато ми пише, да не му звъня и да му затварям ако той ми звъни, да му кажа, че не искам да ме нарича "Принцесо, кукло.." и т.н. , за да няма спорове и за да не пострада другото момче, защото все пак той е колкото мен, а приятелят ми е с 3 години по-голям. Никой не искаше да стават скандали. Аз отново нямах смелостта да го кажа, но го помолих да не ме нарича така "миличко". След това чатовете ни намаляха, изтрих всички дискусии с него, само веднъж си писахме в skype и не беше както предишните чатове. Беше за новото училище, в което отиваме, защото, може би, по ирония на съдбата, аз и това момче отиваме заедно в друго училище и ще бъдем в един клас. Приятелят ми не реагира особено добре, но не сме се карали затова или за друго от тогава насам. Обещахме си, че няма да се забравим, няма да си изневеряваме или "зарибяваме" с други, ще си казваме всичко и нищо няма да крием. Явно всичко е минало и дано да е така. Обичам приятеля си и не бих провалила връзката ни.
Обясних ти всичко, за да мога да подкрепя думите си с обяснение. Може би не ти се четеше нещо странично, но бих искала да ти помогна. Предполагам че приятелката ти е търсила един вид развлечение в него, нищо повече. За нея той не е бил нищо повече от обикновен съученик, с който има същите взаимоотношения, каквито и с всяко друго момче от нейния випуск. Разбираемо е да се ядосваш, всеки би реагирал така. Вярно, че много връзки са приключили заради намесата на трети "просто приятел", но щом тя е плакала значи наистина много те обича и цени. Аз, например, не плаках, но ми беше много гадно. Това не означава, че обичам по-малко приятеля си или ми е омръзнал. Просто смятам сълзите за изключително ценни и фини и не ги "пилея" за всичко. Затова и плача доста рядко, но за неща, които истински са ме трогнали. Знаех, че колкото и да късаме и да се караме, ние все пак ще бъдем заедно, защото не можем един без друг за дълго. Със сигурност приятелката ти не е искала да си мислиш, че той е по-важен от теб и само при мисълта, че това е в ума ти, тя е плакала. По този начин в очите й е изглеждало сякаш ти не си и вярвал, съмнявал си се в обичта й и тя се е чудила с какво е предизвикала това съмнение и не ти ли е доказала по достатъчно много начини любовта си през тези 2 години, защото не са никак малко. Както ти самият каза, това е нещо дребно и може да се забрави. Затова сега и показвай по всевъзможни начини колко я обичаш и я прави щастлива при всеки удобен случай. Тя търси и ще търси подкрепа, упора и защита в теб, защото все пак ти си "силният". Естествено е ако не я чувства у теб, да я търси в друг, все пак никой не иска да си блъска главата сам. Затова и я давай винаги, дори и без да я иска и бъди неин безрезервно. Дори и да не го показва, ще го оценява безкрайно много. Едва ли някога ще разбереш действително колко, но повярвай ми, дори не можеш да си представиш колко. Никога не я притискай и не я принуждавай да прави неща против волята й. Не налагай своето мнение и я изслушвай. Винаги можеш да и обясниш спокойно своето мнение, дори и тя да е най-ядосаната и изнервената в този миг. Бъди по-умен, по-търпелив, по-разумен, обмислящ действията си и тя ще се учи от теб. Спечелиш ли веднъж възхищението и стремежа й да бъда като теб, никога не го губи, защото се постига трудно, а се губи трудно.
Много се радвам за вас, макар че не ви познавам. Надявам се да съм ти помогнала. Успех.![]()
"Имам и доверие и знам , че едва ли ще провали връзка на 2 години заради едната глупост."
Защо тогава, след като й имаш доверие си се държал, като пълен глупак и си следял всяка нейна стъпка, чак до степен в която тя да си смени паролите ХАХАХА. Толкова си й имал доверие, че тя е почнала да се крие от теб. Ти си провалил връзка за 2 години заради едната глупост, а не тя. И естествено, че през тоя период на следене, караници, виканици ще предпочете тоя, който я разбира пред теб, който и нямаш доверие и я опрекваш за всяко нейно действие. Естествено, че ше ходи при човек, който я разбира и успокоява.
И ако не спреш да й налагаш забрани, да се отнасяш към нея, като с родител към малко дете ще я загубиш съвсем. Едва ли й трябва още един родител, който я наказва и ограничава? Трябва й обич, утеха и разбиране. Тва е връзката, а не пародията, която си създал ти с тъпите си постъпки.
И двамата не сте ок за мен.
Ти ревнуваш от някакъв приятел, четеш чатове, което за мен лично е долно. Тя с право се сърди.
Карате се постоянно, уж късате, не знам си кво. После тя си разваля отношенията с приятеля.. и защо? Явно се страхува и тя да не те загуби.
Детска история.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Първо ще пиша, а после ще прочета и другите мнения. Да, може и да ти е станало малко неприятно,че обръща толкова голямо внимание на друг,но и всячески си се постарал и до голяма степен си успял да я отблъснеш от себе си.Това,което най-много ви държи един за друг са тези 2 години,чувството за привързаност и притеснението да не му направиш мръсно.С тази ревност и тези скандали както и неговата загриженост за нея ти сам си я хвърлил в ръцете му.Има една много добра фраза по случая,която гласеше нещо от рода: "Докато ти я караш да плаче друг краде усмивката и" Просто се промени и се опитай да се държиш колкото се може по-добре с нея.Ако отиде при другият просто приеми,че нещата са приключили дотам и погледни напред.Друг е въпроса,че тия неща тип иди ми дойди ми "три пъти късахме ама се събирахме,защото много се обичаме" доубиват всячески страстта и доверието.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...zgVjZ_700b.jpg
Това е малко извън темата, ама като го видях точно за тая тема се сетих :Д
--------------------------------------------------------
Тцтцтц ...с тая болезнена ревност,не знам накъде сте тръгнали и толкова се чудите после защо половинките ви бягат от вас...сам казваш,че като си прочел хронологиите,не е имало нищо -казвала е ,че обича само теб и са си споделяли за връзките си...а ти си превъртял от някакви тъпи емотикони?! Усещаш ли колко тъпо постъпваш?Момичето е абсолютно право,отблъснал си я,бил си груб и недоверчив,а тя те е обичала и се е чувствала по-наранена от теб...Няма смисъл да агресираш по другото момче-той й е приятел и е бил до нея в труден момент,когато е имала нужда от утеха,а ти си я мачкал с глупостите си.Мога само да кажа,че това момиче наистина те обича,защото заради теб се отказва да общува със скъп приятел,това нещо аз никога не бих направила и е много тъпо от твоя страна да й забраняваш.Ако ще се събирате вземи предвид,че и тя е човек и ти макар и нейно гадже НЕ я притежаваш и нямаш право да ограничаваш с кого общува,освен ако наистина имаш причина да ревнуваш.
Еееее! Какво се хванахте всички за ревността? Човешко е. Да, направил е грешката да я следи (което би издразнило и мен), но до колкото разбрах са имали и общ фейс двамата, което от 1 страна е пълна простотия, от друга си е дразнещо да гледаш сърчица и мечета... И то такива, които не си пратил ти.
Пак хубаво, че е влюбено момчето. Аз ако бях - направо сиктирдосвам мадамата и да си ходи при ония "само приятел", дето ако го мерна, ще го направя труден за рисуване. Ще ми задява той чужди мацки... Ай деа и хората!