- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво мислите за това?
Подочух разговор, в който баба ми чух да казва - " Деветнайсет годишно момиче ще ми седи тука без да си плаща"
След това каза, че нямало повече да готви, след това "само картофи и боб". И още от преди 2 години я бях чула, че иска да ме гони (тея неща винаги ги казва зад гърба ми). Не създавам абсолютно никакви проблеми! Майка ми също и праща пари за ток, баба ми не ми е давала абсолютно никакви пари и аз и харча много малко. Според вас нормално ли е да говори така??
Не й отива да говори така за внучката си .. Но какво правиш още при нея и защо не живееш при майка си ?
Хм. Не се прави, че не знаеш, вземи отиди при баба си и ѝ кажи (не злобно, разбира се), че знаеш какви неща е говорила и е по-добре да се разберете очи в очи. Не мисля, че е нормално. Кажи ѝ, че ако наистина я е грижа за теб, трябва да ти каже къде грешиш, да те насочи, а не да злослови зад гърба ти, което намираш за обидно. Но ако си затваряш очите, това ще продължава. Успех ти желая!
Позната история, не от мой опит.
Хвани и го заяви ясно. И помисли за квартира.
Аз още преди 3 години когато разбрах какви гадни неща ми прави зад гърба и говори лъжи и казах, че съм я чула и тя или отрича или мълчи и не ми отговаря и се прави, че нищо не съм я питала
Ако не живеете при нея, направо отиваш и й казваш директно да ти казва ако има нещо. Няма нужда да викаш, просто да е с по-заповеден тон. Дъртите още си мислят, че е 80-та.
n00bs
Аз това съм го направила още много отдавна и нищо не стана/ва.
Тя е много злобна и просто иска да ми съсипва живота и да си го изкарва на мен.И тя не е много добре с психиката
btw Благодаря за отговорите и вниманието
Като я гризе катерицата горе, няма какво да и обръщаш внимание, като ти каже нещо и казваш да ходи да се лекува и това е.
n00bs
Аз напоследък точно това и казах няколко пъти
Бабата в Бг е роб. Гледа малки деца, отглежда големи. Гледачка и прислужница. Когато хората остареят развиват един особен вид егоизъм. Време е да се погрижат за себе си през остатъка от живота си. Майка ти праща пари за ток, за храна, а труда на баба ти кой го плаща? Намери си работа и помагай в домакинството.
Изпълнявай си задълженията и помагай в домакинството. Освен това и обръщай внимание, има 60+ години преживявания, може да ти говори с часове, ако подходиш правилно. Мене винаги ме харесват и си говорим спокойно (дори тези със сериозните проблеми с нервите), защото живота им не ми е чужд и ги уважавам.
Нищо лично, но всяка бабка си изкуфява по един или друг начин...