- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Що да са две допълнителни? Само една е.
да ,де...2 избирателни имах пр.
maDamn
първо анимаций ,а сега са АНИМЕТА???
срзли? т"ва да не ти е русия?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
you MUST be troll
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Аве Анимаций !Марш от темата ни, че спамиш. Моля те.
Още си на 13.
Шшшшшшш, най-малко очаквах такива инвазии в нашата тема. Я марш!
Дребосък, темата е за 12-ти клас![]()
рАзЛиЧнА сЪм и кВо?![]()
?????? вие ли ще ми кажете а?
Здравейте! Не разбрах на колко части се дели този "Тютюн"??? Когато попитах за "Тютюн" в библиотеката не ме попитаха коя част, а направо ми дадоха книгата. В момента съм на главата, в която Костов за пръв път среща болното момиченце. Ако книгата е разделена на два тома, то аз кой от двата чета? Огледах книгата, по нея нищо не пише.
Иначе втората ми матура ще е по английски, надявам се без уроци и на двете матури да изкарам отлични оценки :Д Смятате ли че е възможно???
Тютюн има редакции, в училище се учи първата/ тази без Лила/ , но и да прочетеш 2рата , няма да е проблем. Защото основното от първата присъства и във втората.
И без уроци ще се правиш, не е особено трудна матурата.Вече ,ако ще кандидатстваш с език, може малко повечко да се понапънеш.
maDamn
Трябва да почна да решавам задачи за входното по математика, щото ще се издъня.
На мен "Тютюн" не ми харесва. Никой от героите не ми е симпатичен, и всичките приказки за Немския папиросен конценрн и прочие са ми супер отегчителни... "Железният светилник" ме грабна много повече.
Еееее, ами госпожата да ми беше уточнила, че са няколко издания.... да знам какво да търсяДосега не съм срещнала Лила, а вече преполовявам книгата, но пък от друга страна видях, че на самата книга има една голяма двойка. Ех.....
Иначе "Железният светилник" и на мен ми допада повече, героите са ми по-близки и по-достъпни, но все още не съм свършила "Тютюн" има време да покаже и той своя чар.
Няма база за сравнение между двете книги, отнасят за различни периоди от историята , визират и съвсем различни неща и ценности на човешкия характер.
На мен и двете ми харесаха по различен начин.
maDamn
Е, аз не ги сравнявам, само отбелязвам кое ми е харесало повече. Мисля, че е пределно ясно, че са съвсем различни, просто героите в Ж.З са ми някак по-близки, по-земни.
Поне знам, че и на други им е трудно да прочетат тоя "Тютюн"В началото на втората книга съм и вече нямам търпение да я приключа. "Железния светилник" ще бъде прочетен по-нататък.
dirtyyy с какво искаш да си в СУ, защото и аз съм се настроила там да ходя?