- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Питайте,питайте. От есента и аз съм там![]()
maDamn
имам sледните неща за вършене:
3 доклада по биология
2 еsета по иsтория - едното 4000 думи; другото 2000
еsе дълго между 6 и 12 sтраници по математика s математичеsки решения
орална презентация по английsки дълга 20 минути на тема Language and Mass communication
еsе по английsки, дълго между 800 и 1000 думи
и това sамо за sептември меsец
кеф, а хах
мразя 12-ти клаs.
-.-
Ооо, Магииии, съчувствам ти, ама ти си пич, ще се справиш и ще ги разбиеш!
maDamn
Понеже "Тютюн" ми се видя доста обемна книга,реших да се изтарикатя /не е похвално,знам/ и реших да гледам филма,но вчера в Кауфланд се натъкнах на разработка на в-к Труд за тази книга. Книжката е червена и в нея са описани главите,но в по-съкратен вариант + анализи след всяка глава,което мисля,че е доста добре.Тъкмо ще разбереш книгата,понеже са ми казвали,че е много трудна.
Като нямате култура на четене, естествено, че ще ви е трудна.
По 12 години простеете в тия училища и после ми пищите за матури и книги!
И аз съм за СУ.
На мен не ми е трудна за четене, Димов пише хубаво.
мани, това мойто не е живот
Къде уча не играе никаква роля в натоварването. :Д Уча International Baccalaureate Diploma Programme, и затова ми е толкова натоварено.
Да не говорим, че ще имам 20 изпита в рамките на 10 дни през февуари и още 20 за 10 дни през май
искам лятооооо
УжасТно, ужасТно, трябваше да останеш в България и да живееш на гърба на държавата.![]()
"Тютюн" в крайна сметка на мен ми хареса доста, така че направете си труда да прочетете и двете части и тогава решете.
не свърших абсолютно нищичко през тая ваканция, знаех си че така ще стане :д
ох мен така ме е яд по философия даскалката беше нова и цяла година БУКВАЛНО нищо не правихме, даваше доклади да се изнасят за всеки автор, а то такъв шум, такова изнасяне и четене от wikipedia, че чак ми се ревеше.. а си мислех втората ми матура да е по тоя цикъл, ама дзз..
Исках това лято да си преговоря по литература авторите, които взехме 11 клас, за да ги науча по-добре, защото проспах поне 2 автора. Да уча повече по английски, да решавам различни тестове. Мисля, че е излишно да казвам, че не ми се получи.Почнах ама не довърших иии нда... Поне сега като почнем училище да се стягам, че се излагам. Книги никакви не съм чела, изобщо не съм в настроение, почвам и се разсейвам, замислям се за друго... не ми се получи и това. Пълен провал.
nigga stole my bike
horacio, същата история. Уж много щях да уча, много щях да се старая... тц. Проспах си буквално ваканцията, не излязох с абсолютно никой и не прочетох нито едно произведение. Голяма хвалба, няма що. Ако не друго поне си купих тетрадки, което си е един мини ритуал за мен от както се помня.
Ще се запиша на предварителен по Английски към Винска, за да видя как е и да не отивам в София "по бели гащи".
Аз съм много доволна от това лято!Взех граматиката и лексиката за първи сертификат, сега започнах втори и трети - засилена подготовка за матурата
Четох си книгите като успях да прочета не само тези за училище, но и някои външни по мой интерес. Писах си и няколко статий. Не знам наистина как ми се получи!!! Изгледах и няколко филма :Д
Иначе аз съм се насочила към Икономика и Политика в Англия. Искам да попитам някой знае ли нещо повече за тези поправителни на оценката в края на 12 клас? Явяваш се задължително на всички години или си избираш на коя година да се явиш?
И за мен тази година ще бъде последната в училище. Тъжно е.
От книгите за лятото съм чела само някои, все още не съм стигнала до "Тютюн", защото не мога да го намеря... Но пък нямам търпение да я прочета!
Имам един огромен проблем, не мога да реша какво да уча след 12 клас. Обмислям варианти като Журналистика (главен редактор съм на училищния вестник, 1 АЕГ), Връзки с обществеността, Мениджмънт, Психология... Всъщност напоследък се замислям колко интересно и забавно ми е да организирам събития, та и това ми се върти в главата. Но не знам. Чудя се какво е вашето мнение за изброените?
^Проблемът е, че и аз не знам как го мисля.
Може би Връзки с обществеността. Изглежда интересно. И динамично. Или не. Не знам.
Последно редактирано от JustaLittleKid : 08-30-2013 на 08:51
Някой дали вече има опита или да ми даде някакъв линк, където са обсъждани хубави помагала за матури - БЕЛ и АЕ?
^ PONS имат хубави помагала , хвалят ги.
maDamn