- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Айде успех на всички ! И запомнете от мен бала ви ще мине много много бързо от личен опит знам![]()
YSMF кво толкова е станало в вашето дск е ? Чак вече ми стана интересно от 2-3 страници все за него говориш![]()
Твое е само това, което си изял и изпил!
На мен последният ми първи учебен мина добре. Единственото неловко беше с едно момче, което има едногодишна връзка, а аз през лятото правих разни неща с гаджето му. Чудя се що ме гледа накриво, а то някакви хора са разбрали и са му се подигравали.
До края на седмицата мисля да влизам само на избрани часове.
Зайците не съм ги виждал, само тук-там по някой дребосък.
Знам 3 необходими учебника и че имам 3 нови преподавателя. За сметка на това вече ми искаха капаро за бал.
Някой може ли да ми каже как да се готвя по математика сам? Помагала, нещо? Като цяло имам усет за алгебрата, но съм проспал доста мат'рял. А ще кандидатствам във ФМИ или ТУ.
1. Коста Коларов - сборника
2. На Милкоева втория сборник с темите от ВУЗовете
3. Справочник
4. Място, където да се допитваш, когато закъсаш ( Темата ми)
От сборника на Коларов първоначално минавай А и Б групите на темите, като А ще решаваш толкова задачи, колкото да хванеш нещата, а Б, ако можеш, решавай изцяло. Ще има задачи, които не можеш да решиш, просто не пропускай без да си пробвал.
След това мини на група В и другия сборник. Това може да си продължи до самите изпити.
Между другото, цаката е да събереш малко самочувствие и развиеш навик за решаване. Отначало е малко по-трудно, макар и да решаваш повече. После ще се мъчиш над задачите много, ще решаваш малко от тях (вероятно), но въпреки това ще е по-методично и систематизирано.
И разпитвай много. Макар и да е важно да можеш и самостоятелно да решаваш, това умение неминуемо се развива с времето. А някои от насоките, които могат да ти дадат други хора, е непосилно да ги достигнеш сам. Това са всеизвестни акробатики в задачи, които са установени не лесно, но им е наложена широка употреба и просто трябва да си ги виждал/чувал.
Успех!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^Машалах. Имаш бира от мен.
Коста Коларов кой сборник? Оранжев, 7-12 клас, по алгебра ли?
Аз самочувствие имам, ама не и навик. До 7-8 клас имах навик и желание, ходих много и по математика и по лингвистика, даже добри места имах. Само дето после отебах всичко и сега вече съм доста зле.
А за самия изпит съм решил - задачите по геометрия няма да си давам зор да ги реша, само ще опитам, там съм слаб и не я обичам.
По математика и аз съм на Коларов и Матура за отличен.
...
Очарована съм от Тютюн-а!Нямам търпение да я обсъждаме в училище и да спорим с другите хаха.И спрямо Железният светилник е много по-интересна за мен.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Аз имам същия въпрос като Баща Ти, но за английски и история. По английски си работя със книжките от СУ и граматиката на Кеймбридж, а по история съм с 'Кратка история на българския народ' и тестовете на Слово за КСИ. Нещо допълнително?
Като за начало насочил съм се към УНСС специалност право.До края на ноември трябва да си взема шофьорската книжка и след това започвам да ходя на уроци по български и история.Обмислявам втората матура да ми е по история.
Мисля, че имаше 1 по алгебра и 1 по геометрия, като имам спомени за оранжев сборник.
Иначе историята ми е същата като твоята, до 7 клас ходех по състезания, после спрях и 12 клас поднових математиката. Не ти е късно.
И не подхождай така към геометрията, математиката е едно и ако ти се отдава едната част, ще ти се отдаде и другата. Плюс това на изпита ще ти е нужна, има лесни задачи, по-добре се подсигури. В твоя случай вероятно е въпрос на непрочетена теория. Като разгледаш материала, мисленето после не е много по-различно от това в алгебричните задачи. Пък и е въпрос на математическо себеуважение да си цялостно вещ в предмета.
И аз не харесвах геометрията докато не се захванах сериозно с нея.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Щот е с тест, разбира се.
Ама и щото "те същите преподаватели от СУ ходят и в УНСС".
Абе, хорица, я ми кажете - има ли учебник по математика, в който пише за производна на функция, диференциали, интеграли. Предпочитам да е написан за ученици, не за студенти.
УНСС е добър икономически насочен ВУЗ, нищо лично,ама правото им...не е сред най-силните дисциплини.
maDamn
лоша идея с матурата по история, не искам да те обезкуражавам, но е загубена кауза
съветът ми е да се явяваш на повишителни по история, ако ти трябват, но матурата ти да е друга, защото е истински ад исторята
12. клас математика на Анубис, ПП, разбираем е
има и зелен със стереометрия, но си го купувайте, ако ще учите архитектура или инженерни науки, и то не навсякъде
Последно редактирано от BrainlessROCKBABY : 09-20-2013 на 14:54
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Последно редактирано от BrainlessROCKBABY : 09-20-2013 на 14:59
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
http://www.book.store.bg/p60840/bylg...kovacheva.html някой ползвал ли го е? Има ли смисъл да го взема?
Отделно по история от МОН са раздавали някакви книги с теми по история готови и ми е интересно дали ги има на сайта/ който е толкова разхвърлян/ или е само за учителите?
Не е вярно, че матурата по история е ад. Точно обратното. Много е лесна. Изисква знания само от една учебна година - знания по българска история. Има малка част от десети клас, но нещата би трябвало да се знаят дори от обща култура.
Аз забелязвам как Биологията стана новата География. Хуманитарен профил сме, Биология нямаме от 2 години и поне 7-8 човека са на Биология. Материала по География за регионите го смениха за едно лято, подготовката ни 10-11 клас беше почти нулева, е как да се запише човек? От всички предмети Историята за мен е най - лесна.
Според мен пък най-ниско ниво на матурите е по чуждите езици. Там се изискват основни познания, които всеки би трябвало да е научил, ако е бил сериозен в училище.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Абсолютно. Как може да сравнявате история с чужди езици.
Вярно, че съм от езикова, ама резултатите по езици са повсеместно високи, така че не мисля, че би трябвало да има значение. При нас имаше доста хора с 6.00, моето 5.85 си е направо ниско. И това на немски, а по английски е ептен пародия.
Абе, ако искате да бичите айляк ... или поне да сте близо до това, записвайте матура по език. Това, ако няма да се явявате на изпит по език в СУ, например, че тогава е лош политически ход.
^ Нямаш избор понякога, щото в доста от вариантите в СУ се влиза с 2 издържани конкурсни изпита. Примерно моето беше с език и история. Ако плесна матура по друго, за да не ми закачат оценките от дипломата , трябва да уча по задълбочено по 3ти предмет...
Много е тегаво понякога, но матурите по езици са най-лесни. Така е.
maDamn