- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
То има,бе, къде гледаш!Тя е козметикО.
maDamn
за да започнеш нещо свое са много труд и инвестиции, иначе лошо няма
аз мислех със специализацията си да се върна тук, защото е нещо ново и нетипично за България, ама много пари ми трябват
"Тютюн" тъкмо го почнах, на мен засега ми харесва и хич не ми изглежда толкова тежка, колкото я описват всички, ама ще видим, още съм в началото
И аз започнах Тютюн, харесва ми. Въпросче: Някой от вас мисли ли да пише есе на матурата, защото аз се чудя, по-ми се отдава да пиша есета, но пък казват, че доста по- трудно се изкарва пълно 6 на есе отколкото на интерпретативно.
То всички като си тръгнат, няма да има кой да го прави тоя бизнес.
Братовчедката се занимава с танци и всички рокли дето ги е ползвала си ги е правила тя.
Сподели ми, че за бала отсега е почнала да я прави, понеже имало разни мъниста по цялата рокля и всяко едно се зашивало на ръка.
Тия балове - месеци подготовка, за да се напиеш един ден като свиня.
Запис и от менНе мога да повярвам колко бързо мина времето
Смятам втората ми матура да е по биология. Въпрос: Какво е това Песен за огън и лед /ако не се лъжа,така се казваше/?
Така се нарича поредицата книги : "Играна тронове" , "Сблъсък на Крале" и тн, и тн.
maDamn
Изобщо не ми пука за бала. Искам да си намеря хубава рокля на прилична цена, която мога да слагам и по друг повод след това. Никакви роднини по 100 парчета в ресторант, никакви скъпи коли и т.н Ще си мисля за изпити и матури на първо място, другото не ме интересува.
Аз не знам какво още искам като рокля, само за цвета съм сигурна. Аз искам малко гости, а да ми се домъкнат 200 братовчеди от цяла България, Чехия и т.н., с които съм се виждала 1 път в годината или пък никога. Глупаво е да каниш невероятно количество хора от фалшива любезност само, защото имате роднинска връзка.
Едва ли ще са повече от 8 човека.
Записвам се и аз в темата
Втората матура ще ми е по английски.
На уроци не ходя. Няма и да тръгна.
Аз също няма да организирам ресторант, просто защото имам малко останали роднини. Костюмът, мисля, да го взема малко преди самия бал и без това цяла година ще качвам кила![]()
^ и аз за бала не искам никви помпозни събирания, ресторанти, коли и тн
даже се дразня, че разните съседи-клюкари нон стоп ме питат станах ли 12ти клас и кога ще ми е бала, ич не искам да съм атракцията на блока -.-
и рокля не знам каква искам, все ми е тая стига да не е скъпа. без това никога не съм имала официална рокля, така че сто на сто ще се чувствам странно в нея :Д
скоро почвам Тютюн :3 литературата не ме притеснява, ама всички останали предмети и 14 проекта дето ме чакат уф.. ;д
Абсолютно си прав. На същото мнение съм. За съжаление на повечето млади хора умът им е промит от родителски мисли за чужбина и колко е хубава тя.
Всъщност никой родител не иска да прати детето си на 'майната си' ,за да стане човек. Факт е ,че всеки иска най -доброто за детето си , но въпросът е на друго място. Всичко зависи от нагласа и бърза мисъл, упоритост. България е трудно място за пробиване,но направиш ли го веднъж , много пътища ще ти се разкрият. Освен това не виждам смисъла да се бъхтиш и да слугуваш(образно казано) на чужда държава за едните пари за преживяване. Какво правят повечето българи,когато отидат да следват в чужбина и нямат нужните доходи от семейството? Теглят студентски заем,който изплащат супер много време.Още по - тъжното е че много българи си мислят,че могат да пробият истински в чужда страна. Да, всеки може да се развие и да работи в чужбина,но до едно определено ниво. Всеки уважаващ се чуждестранен националист-работодател би наел свой , от колкото чужденец за по- високата длъжност. И всъщност е така във всяка една държава,която се развива както трябва.Това не значи,че пак не можеш да си добре в чужбина и да живееш нормално , но много хора основават мнението си за работа и живот в друга страна чрез фантазии и разни истории,разказвани от човек на човек, как еди си кой си намерил еди си каква добра работа...
А през това време в България се вдигат протести, чакайки мислещите и работливите,честни хора да започнат управление на държавата.Да , ама не. Защото все повече старателни и здравомислещи хора заминават за чужбина, твърдейки,че техният труд не се уважава в собствената им страна. Ами това е един затворен кръг,от който никога няма да излезем,ако всички не си помогнем взаимно.
ТА... със сигурност знам,че ще уча в България.Искам да живея и да работя тук. Не изключвам възможността да направя магистратура в чужбина, но след това предпочитам да се върна обратно в страната си и да покажа нещо различно.Защото всички се нуждаем от свежа работна ръка ....
Колкото до сегашните дванадесетокласници:
Успех! През годината ще си смените мнението 100 пъти- какво искате да учите, къде,кога етц . Сега сте сигурни в едно,но след време нещата започват да се попроменят. През цялото време ще се чудите дали ще успеете. Не го мислете! Учете здраво и упорито,накрая няма да повярвате колко добри резултати ще изкарате.Но със сигурност трябва да ви кажа,че ще има голяма разлика между знанията ви в началото-зимата-и вече преди самата матура/приемен изпит . Ще видите в себе си както една градация, така и как ученическите години наистина си отиват. Тъжно е , но всеки минава през този период.
Не пропилявайте последната си година и направете така ,че самите вие да се гордеете със себе си !![]()
Thanks for that. Имах нужда от това окуражение, и аз съм на същото мнение за реализацията и се радвам да чуя, че има такива хора все още...
Запис и аз! Аз прочетох ''Желязният светилник'' (доста приятна книжка е ) и скоро почвам ''Тютюн''. Иначе втората ми матура ще е география Като знам какви приготовления и истории за един ден ще бъдат никак не се мисли..Най-важни са ми матурите ,пък другото лесно ще се измисли.
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
Нас от миналата година ни започнаха с пробни матури, отделно вече, че и в нас си решавах тестове и матури от предишни години. Имам чувството, че я преживях вече тази емоция и цялото напрежение.
За бал въобще не мисля, даже не знам дали и ще стигна до него. Това ми е последна грижа.
Вече преполових списъка с книги. Останаха ми две тухлички да прочета и съм готова. Реших, че поне последната година мога да се постарая да изчета всичко.
И спря да се върти за миг земята..