- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Ей, браво на вас! Честито на приетите.
Някой днеска беше ли на олимпиадата по БЕЛ? Този Далчев ме преследва от първия кръг още. А как не го харесвам хич! Ама писах де, около 7 страници без малко. Доволна съм от себе си.
Аз бях. Хем се надявах на Далчев, хем не съм супер доволна. На национален едва ли ще мина, ама нейсе. Колкото можах - направих. 8 страници. :Д Но по-благодатно от това нямаше да се падне така или иначе.
PARTY PARTY PARTY!
With reference to your application for a student position at The Hague University of Applied Sciences, we are
pleased to inform you that we have agreed to accept you to one of our bachelor programmes for the academic
year 2014-2015 on the following conditions...
Честито на DisappointedDreamer за изпитите, стискам палци да оправиш и висшата математика) , както и на приетите! /Май май в Холандия много хора се събираме хах...успех с взимането на диплома и изпълнението на другите условия, колеги
![]()
/
![]()
Какво учите по висша математика, Маги?
Бтв, много ми е непонятно как пишете по няколко специалност, какъв е смисълът?
Вярно, че е повечко зор да се кандидатства в няколко университета, говоря за България, щото всеки е с отделни изисквания и изпити, ама... като искате едно определено нещо, защо пишете и други?
О, аз приключих с ученето по висша още в 11-ти клас. Тая година само преговор.
Иначе:
Statistics and Probability (Possoin distribution, Normal Distribution, Binomial distribution, Combinations and Permutations)
Calculus - Differentiation; Integration - by parts, standard forms, u substitution, area/volume, etc)
Differential equations - first and second order
Complex numbers - Euler's and De Moivre's theorems
Trigonometry
Algebra
Vector geometry in 2D and 3D
Sequences and series - Mclauren series
Sets and relations
Limits - l'hopital
http://www.lyska.net/src/tiedostot/I...l_syllabus.pdf
абе, ето :Д
edit: Сега като се замисля е доста материал взет за по-малко от година.
Infinite series, recursive series, Binomial theorem (expansion), Proof by Mathematical induction, Row reduction, Graphs of functions, transformations of functions, vertical and horizontal asympototes, Factor Theorem, Remainder Theorem, Polynomials, Logarithms and surds, Circular functions, measure of angles, sector and segment area, arc length, reciprocal trigonometric functions, trigonometric identities, exact values of sin, cos and tan.
blablabla
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 02-04-2014 на 15:44
Хора помогнете ми да реша Toefl или IELTS, кой е по-добрия вариант
Моите дни минават в решаване на задачиЗа матура по БЕЛ явно ще уча след като ми минат предварителните,сега не ми е до това.С училището смятам да приключа до началото на март - не знам как,но ще трябва да ги изкарам тия оценки.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Училището отпуска по 5 дни на всички, които ще държат IELTS/TOEFL, за да "учат за изпити". Но на нас, простосмъртните, които ще си останем в България и, държа да подчертая, влизаме 10 пъти по-трудно - не дава...
Сега си видях успеха - 5,66... всички са 6 без математиката.
Понеделник: Свят и личност, География и икономика, География и икономика, Английски език, Бълг. ез. и литература, Бълг. ез. и литература, Физическо възп. и спорт. Имам чувството, че нарочно са ни сложили СиЛ като първи, защото от Географията сме освободени и ни се събираше една чудна почивка. Поне ФВС ми е последен и мога да не присъствам.
Това ставане в шест и половина още от втория ден ме мъчи супер много. :Д
^аз ставам 5:45 и засега си ми е екстра, даже осъзнах, че рано сутрин имам повече енергия :Д
другата седмица контролно на Йовков, предаване на проект по ЧЕП минимум 8 страници, по-следващата както и госпожата вика "масивно контролно" по картография на супер много материя и оттам почват само проекти.. :Д
Знам, че далеч не съм тази, която става най-рано, но все пак ме мъчи. :Д Иначе и аз предпочитам определено първа смяна.
Ох, утре проект трябва да предавам. Понеделник контролна по математика, сряда по география, за другата седмица имам и таблица по история, изпитване по немски, четвъртък контролна по ЗИП-математика ииии някъде между всички тия контролна на Йовков, но не знам кой ден точно. Куул!
Аз ставам в 6 именно за да имам време да закуся, хаха.
Аз ставам в 7, 7:28 съм в даскало.
Яко е да живееш на 1 минута от него.
Не знам в бъдеще как ще живея, както не мога да се събуждам и сама. :/
Много си обичам баба. И манджите и обичам.. не знам какво ще правя като се махна от вкъщи..![]()
*сън*
Тези холандци ще ме побъркат! Уж ми пратиха писмо, с което ми казват, че съм приета, само трябва да взема Advanced, сега пък ми пратиха още едно, в което искат да попълня някаква форма за чужденци, относно мотивация, персонални качества и т.н.
Почвам да се чудя чели ли са въобще мотивационното ми писмо? O.o
Че и някакво онлайн оценяване на английския ми. Ох.... не мога вече..
Мен, разбира се, ме изкараха малоумна, че съм решила да следвам нещо друго. И това в сравнение с хора, които не знаят каква да им е втората матура, а за университет да не говорим. Не знам какво толкова ѝ пречи на госпожата по английски, че съм отишла на курс, който е организиран от университет и си има график, че веднага отсече, че не се подготвям за сертификат. И като ми рече, че съм си съм избрала много предмети за учене... 'щото като учех И по история беше песен. Събота си отивам, вземам си сертификата и толкова. Без обяснения, че какво, че що. Много лоша шега ми направи това, че се обяснявах на хората.
И след като си излях мъката... програмата ни е по - гадна в сравнение с 1 срок. Учителите се заканиха, че ще пишат отсъствия. По Свят и личност отново ще ни разкаже играта. Предварителните матури ще са през пролетната ваканция. Рай.
Въпрос за кандидатстващи във Великобритания, ако има. Получихте ли вече отговори от университети?
Официално само от University of Manchester, но получавам писма от тях и UCLAN.
Връщам се от изпит. Паднаха се благодатни теми. Сега чакам резултатите и ако се класирам ще ме пуснат на С1.
Доволни ли сте от резултатите от областния кръг по литература?
От училище са ме оценили на 6.00, но от София резултатите още не са пристигнали. Могат и да ме резнат, не знам.
Като заговорихте за ранно ставане, аз по принцип ставам в 6:40, но от както дойде новата година, не съм влизал в първи час, често пропускам втори и после като цъфна в даскало след 4/5 час ми всички от класа се изнасят.