- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Все пак това е Острова, там ако не падне капка дъжд през деня, не виждам къде.. ама като се замисли човек по-добре там да си пиеш някой Drambuie, Ginger wine или просто скоч в някоя местна кръчма с тези весели Scots & Welsh хорица, отколкото в Дания, където също не е лошо - 9 място по най-конкурентна икономика в целия свят![]()
Мале откога не съм писал в този форуми аз станах 12 клас и най-вероятно ще кандидатсвам в Берлин или Фрайбург с немски.Специалност: скандинавистика.Като цяло съм се нацелил към Humboldt в Берлин, но Uni Freiburg предлага модул планинско колоездене, а аз съм Downhill Biker което бая ме изкушава
Пробната ми по български е тази сряда (02.04) което е един вид класно и ще ни се пишат 2 оценки.
Фрайбург и на мен ми е сред фаворитите, но съм избрала друга специалност. За планинското колоездене сега научавам... колко да е голяма загубата като най-малкото не се чувствам изкушена?! ;d
охх и аз съм същата :// от обща култура може първите 10 въпроса, ама после литературните? особено сега като решавам примерни и има даден цитат 2 редчета някви забутани и иди кажи от кое произведение и кой автор са.. невъзможно ми се струва, ама няма къде да ходя, трябва ми над 5.70 на тая матура, че после само с нея ще кандидатствам.
да се похваля и тук - имам 5.50 на последното в живота ми класно по математика, ААААА! толкова щастлива и с такава оценка по математика не съм била от 9ти клас :Д
почти всички други проекти си ги свърших, остават ми още 2 по специалните и един по свят и личност и даам :3
в издирване на рокля съм, утре дано намеря нещо, че не е обнадеждаваща картинката и така.. кога дойде април, 'баси..
Имам костюм и обувки за бала. ^_^
Остана ми коланчето, ризите и нещо за изпращането.
Спийкингът минааа! Не съм съвсем-съвсем доволна, можеше много по-добре, НО се справих по-добре от очакваното (да забия напълно и да не мога да се сетя една думичка :Д). Ще видим как ще се справя с останалите неща в събота (стискайте палци :Д) и после чакаме резултатите ^_^
Еее бее тва чаках бее одобрен съм в Grenoble School of Management засега.. Ще изчакам още седмица - две за отговор от другите унита, че имам срок да подам само заявка за приемаЕйй и други ден с моята трескава подготовка по БЕЛ докъде ще я докарам ми е интересно
![]()
Прекарах малко време там и само 1 ден валя и то беше само за около час и нещо и след това спря. Леля ми живее там от доста отдавна и казва, че е хладно, но не е зле. Времето е за хора, които не обичат да стоят на горещо по-скоро.
Иначе и мен един от факторите, които ме отказа да ходя там, беше времето. Аз обожавам да ми е топло. Предпочитам да е 40 градуса 2-3 месеца в годината, вместо 25 целогодишно, таа.. така.
Почнах да си приготвям багажерите, въпреки че е мнооого рано. Но иначе няма да съм достатъчно организирана. Направих си списък с разни нещица, които ще ми трябват и мда.
Днес мислех да чета светилника, ама нещо ме мързи. Ще го прочета в сряда или четвъртък, преди гостите да дойдат, че тогава време ептен няма да имам.
*сън*
Аз съм да ми е горещо, да ми ври, ако може без дрехи направо да се ходиАз два пъти съм ходил в Олборг и Архус, за по около 2 седмици, братовчедка ми завърши преди 4 години и вече работи в Siemens като програмен асистент, наистина за младите хора там има огромна реализация.. Та при тези ми две пребивавания там просто нон-стоп беше мрачно само облаци, слънце да гря най-много 4 дена, а и дъжд си падаше.. просто такова сиво, мрачно и спокойно ежедневие не е за мен, друго си е да си се печеш, да не се тресеш и да не мислиш са да взимам ли чадър, че чак да ровиш да видиш Емо Чолаков кво казал
Железния светилник =D> много приятно четиво, за разлика от 3/4 от " Тютюна".. аз го прочетох за 2 нощи, просто седнах и това си увлича, просто много интересни и завладяващи историйки добре скалъпен сюжет. Щом даже съм си намислил да изчета и останалите от тетралогията значи е ясно, че има някакъв смисъл и интрига
![]()
На мен пък тютюна ми беше в пъти по интересен от светилника, въпрос на вкус. Но съм чел оригиналния вариант. Преработеният, доколкото знам супер много изпада в подробности по стачката и комунистите. А и от това, което знам за Лила, тя не би ми допаднала много.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
То така бе приятел, ама не може още към завръзката на книгата горе-долу да се сетиш какво би станало, за мен нямаше нищо интересно и нещо такова, което би ме впечатлило. Добре че Димов все пак наистина е добър автор, с много хубав изказ, иначе изобщо да му се чуди човек защо е попаднал тоя роман изобщо да се учи в гимназията - за мен нещо много по - поучително и смислено би било да се замести с едни "Осъдени души" примерно. Аз също четох оригиналния, гледах филма, който е по преиздадения - моменти, които си нямат нищо общо, много слабо - направо жалко, че са наели актриса като Невена Коканова, та и Георги Калоянчев има епизодична роля...
Пробната по БЕЛ мина и съм доста доволна, макар още да не си знам оценката, ама тя беше лесна. За истинската ще се готвя втората половина на април и май вече. След два дена ми е и по Математика. Абе, ще минем всичко някак. :Д
Ядосвам се, че по доста предмети нямам достатъчно оценки, та трябва да се бъхтя по немски, физика, география(?!) иии май т'ва е.
И при нас пробната по БЕЛ вече мина. Решихме дилемата с дядо Гуди и сега си чакаме осмиците! xDDD
Иии интуицията ми наистина не сгреши - дадоха Дебелянов.
Здравейтеееееее,сладуриСпециално заради тази тема и аз реших да си направя нова регистрация,че старата нещо не помня как беше
Ще има ли след месец и кой казааааааа....
Да питам, ако някой се сеща в заявлението за матурата писахме ли номер на личната карта и дата на издаване/изтичане? Налага ми се да си направя нова за кандидатстване, а тази за матурите си е в срок по принцип, но трябва да си направя нова сега...някой има ли идея дали това би било проблем?
^Аз лично нищо такова не съм писала, но дадох на класната копие от личната карта. Вие не сте ли? Говори с класния / класната си, защото не е сигурно дали отговорът, който ще получиш тук, е правилен :Д А доколкото знам, на матура се явяваш с личната карта, с която си, когато подаваш заявление. (:
Edit: Оказа се, че в моето училище няма да правим пробни матури o.O
Да, сега се сетих, че давахме и копие, но мисля, че копието е за училището, за да свери данните. Мда, ще питам, просто можеше и днес да отида да си я направя, но ще проверим преди това да не стане гаф![]()
Светът нa нищетaтa и нейните жертви в"Стaрия музикaнт" - е пaднa мисе aвторa,по който могa дa пишa нaй-добре,зaедно с Дaлчев.. Е дядо Гуди го нaглaсихме, не очaквaх, че ще могa дa си помисля зa нaд 5.50, но мaй имa вероятност![]()
Истинската вяра в "Занемелите камбани". И тестът беше елементарен. Очаквам 6.00
ние пък нямаме пробни матури в даскало, гррр ://
лесни теми са ви се паднали, харесват ми как звучат :3 мен много ме е шубе, ако се падне нещо на Вазов или Ботев, някво твърде емблематични са ми и трябва да ги развия на много високо ниво, а няма да мога :Д
Мир и война в "Последна радост". Как можа от всички възможни произведения да ми се падне едничкото-единствено дето не съм чел?!Добре, че имаше откъс и знам за какво се разказва, та си изписах и четирите страници. Иначе очаквам около 5. Въобще не съм се готвил както трябва нито по бг, нито по литература. Тепърва ще започвам подготовка
![]()
Последно редактирано от UnkNoWn12 : 04-03-2014 на 18:17
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
76 точки по английски, иначе казано 4.95. Издънила съм се божествено на use of English.
На пробната по български ни дадоха матурата от миналата година. Накрая просто ми блокира мозъка и писах само страница за Явовов.
Добре, защо всички имат пробни матури, а ние нямаме?! Елит, елит.