- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
споко ве, 68 точки = 5.00
ако искате мога да кача скалата
Боже, ама ти си сериозен?
Имаш ли идея колко е смешна тая матура? Ама най-бледа идея?
Ще кандидатстваш ли? Как ще учиш за сесии? И там ли ще преписваш?
Или се утешаваш с мисълта, че "тия матури са задължителни, а в университета няма да преписвам, щото поне ще уча това, което искам"? Щото е пълен булшит. Винаги има по един-два предмета на семестър, които просто не се вписват в цялостната картинка на това, което искаш да правиш след 10 години, но, разбира се, именно те ти взимат здравето. И на тях ли ще преписваш?
Брееех каква изненада от тия пробни матури - по английски 5.90, български 5.75... определено не съм очаквал подобен score, като си взема предвид това, че не съм преговарял нищо и за двете.. ей така да се случи и на редовните просто цена нЕма да има .. лека полека ме хваща носталгията за мириса на мастило в тетрадките, особено по химия и математикакато цяло, по доста от предметите привърших с последните контролни за гимназията.. и да, явно това беше, остават ни може би най-най сладките седмици до края, но и най-бързо изтичащите.. " Един неразделен клас ... "
Аре да идва събота и да ми минава пробният да видя к'во ми е дереджето. :Д
Имам да представя 2 неща и след това смятам да си седя тихо и спокойно да си уча за матурите.
Оказа се, че ми е сбъркала оценката по английски и имам противните 5.49. По български имам 5.24, което е страшно зле, на темата се издъних, защото ми стана лошо. Абе сеир.
От нашия клас поне 2-ма няма да ги допуснат до матура, още 2-ма ще трябва да се молят на всички божества да я вземат с 3 - ка.
Calm down! Няма да кандидадствам, желанието ми е да работя и да се развивам по друг начин. Наясно съм, пробната ни матура не беше лесна, дадоха ни доста труден вариант и повечето се поизпотиха, тъй като правихме матурата заедно с 7-класниците, много лесно се разсейвахме, щото тия малките шумят като за световно.
5.90 на пробната по БЕЛ. Едната от проверителките била много впечатлена от есето ми. По свят и личност също приключих и сега ще се отдам изцяло на български, литература и математика.
Имаше леко разправии относно парите тия дни, но оправихме нещата. Сега на дневен ред е какво да купим на класната.
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
ЪЪ, абе кой ще кандидатства с матура, че толкова сте се захапали за стотните? Не знам за другите унита, ама в Техническия коефициента, ако кандидатстваш с матура, ти е 2.8, а от кандидат-студентски - 3... Което напълно обезсмисля напъните за хубави оценки на матурите... То не че са и нужни кой-знае какви напъни, де, дето вика пантерката, матурата по БЕЛ е елементарна. Едно, че човек като мен, който никога не се е интересувал от художествена литература, решава една огромна част от въпросите само със знанията от час, друго, че скалата за оценяване е меко казано смешна... Изкарах си над 5 /не помня стотните/ и на двете пробни, което ми е предостатъчно...
След като ни съобщават оценките до стотни, нормално е и тук така да си ги казваме. Дай след като за техническия коефициента на матурата е по-нисък да изкараме тройките (да има такива хора, които ги изкарват и то трудно). Има такива хора, които ще кандидатстват в чужбина и им трябват определени оценки на матурите, има и такива, на които матурите им трябват за тук.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
И стотните са важни, едно момиче от миналия випуск именно заради тях закова диплома 5,49. Отделно тези, които ще ходят в чужбина отсега се пенят за оценките си, защото не трябва дипломата да пада под определена оценка.
Аз трябва да си направя презентацията по проекта и приключвам със "Свят и личност".
Стана голям цирк покрай този бал :Д Много се забавлявам. Нашият е на 25. и драгите ми съученици са изключително недоволни, че няма да можем да си влизаме в двора на даскалото. Даже целият випуск. Няк'ви "протести" щели да оформят, ухаухауххуахуахауха.
Утре ми е изпитът по история в СУ. Толкова съм напрегната и нервна, а това хич не ми е от полза.
Чудя се дали да продължавам да преговарям до последно или да си почина, не знам.
^успех на изпита!
хаха и нашият бал ще е на 25-ти и ние злорадстваме, защото така и нямаме двор в даскало и никога не сме се събирали там, да видят ся кво е гадно и другите
но не ми се мисли къв фраш ще стане по големите паркинги на магазини и Александър Невски в дните на баловете..
на класното по литература си изтеглих "Самотата на различния в "Другоселец" ", доволна съм, сега остава да направим и тестовата час плюс едно контролно по специален предмет, да предам още 2 проекта и.. съм готова!
Матура по БЕЛ - 30/30 точки от съчинението, супер малко или направо липсващи грешки на теста и мазало на вмъкнатите текстове/резюмето. Абсолютен уникум xD.
И нашият бал е на 25-ти... малко кофти.. няма да можем да се изфукаме с роклите пред малките...... Боже темата ми на предварителния по английски си беше пълен фарс... We have become fashion victims of globalization. How far do you agree?
Успокойте ме, че и вие не бихте написали нищо хубаво на тази тема. Не знам, но нито написах нещо оригинално, нито успях да го завърша... Поне останалите компоненти ми се сториха лесни, особено диктовката. Тая четеше като първокласник натъртващ р-то.. а квестора ни мислеше за бавноразвиващи...
![]()
[img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same
Ако завъртиш идеята, че Fashion не се отнася само до парцалки, ами и до trends, можеш да поизкривиш темата и да говориш за trends в околната среда даже. Но не знам дали не е много свободна интерпретация.
Сънувах супер гаден сън. Резултати 5-5,5 на IELTS-а. Хайде да идва по-бързо петък. :Д
А пък класът ми е... пфф.
От една страна е така и определено ме е яд, защото на Средновековие съм перфектна и ако сега се беше паднало, щях да зарежа историята напълно и да се готвя повече по литература и по английски. НО от друга страна- Априлското въстание е важна тема, би трябвало да се знае. По него обаче и аз не се бях подготвила на достатъчно високо ниво. Все пак написах 13 страници, темата вкъщи ми е 19. Не мога обаче да предположа каква оценка ще получа..