- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
За да си изкараш хубаво най-добре е както казаха да си "приятно замаян", но в никакъв случай не дотам, че да не можеш да се движиш, да не помниш и т.н. Аз също бях само замаян под влиянието на алкохол и цигари (които си позволявам само на купони) и си прекарах наистина невероятно.
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Изключително подкрепям частта с "да уцелим времето", само дето в твоя случай си се провалил с гръм и трясък в уцелването. Да ти таковам представата за забавление, голяма гордост.
Дама била... Пф. Хайде да не се делим на полове, щото е еднакво унизително да си под масата.
Дано да не си над 16, че иначе просто не ти е простено да се хвалиш с такива простотии.
Във връзка с коментарите върху изпитния вариант за държавния зрелостен изпит по английски език от 23 май 2014 г. изразяваме следната позиция:
Изпитният вариант за 2013-2014 учебна година е от задачи, създадени и верифицирани от водещи преподаватели по английски език от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и от Нов български университет, както и от учители по английски език от езикови гимназии в София, Стара Загора, Силистра.
При публикуване на ключа с верните отговори за изтегления вариант на сайта на МОН, което е и практика на Министерството на образованието и науката (МОН) с цел осигуряване на публичност, са допуснати технически грешки при отбелязване на отговорите на въпрос № 5 и на въпрос № 6. В софтуерния продукт, с помощта на който се проверяват листовете за отговори, ключът е коректно заложен и зрелостниците няма да бъдат ощетени. Всеки от зрелостниците ще може да се увери, че ключът е бил вярно заложен в информационния продукт, след връщане на изпитните работи в училищата.
Във връзка с въпрос № 23 следва да се уточни, че строго погледнато отговор „С“ е верният, но отчитайки факта, че очаквано овладените от учениците умения да отличават интерпретация от извличане на заключение в необходимата степен се придобиват на по-високо езиково ниво, след обсъждане с представители на националната комисия се взе решение за верни при проверката да се приемат отговори В и С в полза на зрелостниците.
Що се отнася до опасенията на зрелостниците, че може да бъдат ощетени, в случай че техните варианти на трансформации (въпроси от № 51 до № 60) се различават от предложените на сайта на МОН, уточняваме: в ключа изрично е посочено, че предложените отговори са примерни, и при оценяването на изпитните работи на ДЗИ по английски език националната комисия присъжда максимален брой точки за всяка граматически правилно изпълнена трансформация. Такъв е подходът, който се следва и в процеса на обучение в училище.
В съответствие с изискванията на нормативната уредба създаването на изпитните задачи, от които се конструират изпитните варианти, се възлага на екип от университетски преподаватели и учители. Като следваща стъпка всяка предложена за включване в изпитен вариант задача задължително минава през експертна оценка от двама други независими експерти.
от сайта на МОН
ето това са 3 грешки
само не разбирам защо на въпрос 26 не си оправят отговора, няма информация в текста и трябва да е C), да ама не
голяма излагация
Последно редактирано от OoVasKoO : 05-28-2014 на 19:36
Ами, да, защо?
На една жена не й прилича, защото от жените се очаква да се държим на ниво, с достойство, с класа. Трудно имаш класа, когато не можеш да ходиш в права линия.
На един мъж не му прилича, защото мяза на плужек, не можеш да разчиташ на него в такъв момент, ако стане нещо. Да не говорим как най-често идва една смелост... пардон, простотия да се говорят малоумщини на всяко срещнато момиче.
И го казвам като ЧОВЕК, който е имал своя fair share от напивания и махмурлуци. Това си е моето мнение.
До 12-се искам да броитеееееее, тази нощ на бала се разбийте :P . Нямам ли 3-ка по английски ще запаля мон.
Съгласна съм с Пантернката на 100%. Пий си, но имай някакъв лимит. Страшно жалка гледка е да гледаш момче, което е решило, че на бала, понеже е безплатно, трябва да изпие всички запаси от алкохол на хотела, после да се прави на мъжкар.
При нас не е безплатно, по принцип, но този път имахме късмет и ни почерпиха щедро.
ние имахме куверт за 150лева, в който влизаха една мизерна салата от домати и сирене, основно от пилешко с 2 картофа и едно парче торта хаха изпих 2 чаши бяло вино и 2-3 бири пред хотела с едни приятелчета и си ми беше супер :д
крайно неприятно впечатление ми направиха пияните момци още от хотела и това, че се покатериха на хубавите бели столчета за да въртят кючеци..
За куверта дето сте дали, и да сте направили хубавите бели столчета на трески, не би трябвало да ви кажат нещо.Сега сериозно. Не виждам нищо лошо хората да се забавляват, дори това да включва въртене на кючеци върху столове
Не знам защо всички имат толкова против чалгата като музика (към чалгата като манталитет и аз имам против). Но в крайна сметка съм на мнение, че най-хубавите купони стават с чалга.
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
първо чалгата не е музика
хубавото е, че в нашия хотел не се пускаше чалга и можехме сами да си поръчваме музиката
при нас нямаше сервиране, а всеки можеше да си слага каквото си пожелае в чинията, колкото си поиска(тва май се наричаше кетъринг)
от твърдия алкохол само руската водка беше free, всичко друго се плащаше
#АЕГАЛЕ
Последно редактирано от OoVasKoO : 05-29-2014 на 14:33
Щом се свири и се пее е музика. Айде на мен като не ми харесва метала, например, да кажа, че не е музика. Музика е. Просто на едни им харесва едно, на други им харесва друго. Наистина не разбирам някои неща![]()
О, при нас балът беше супер. Доволна съм от украсата, за която платихме; доволна съм от храната, която, разбира се, не си изядох цялата, но и не останах гладна. Имахме салата, предястие - някакви панирани сирена и основно пълнена пилешка пържола с някаква гарнитура. Отделно на всеки по една минерална вода, безалкохолно, малка водка(е, виж, нея почти никой не вкуси.. бая долнопробна беше), плодове и мезета по масата.
Имаше много пияни физиономии, да. И момчета, и момичета. Обаче на мен си ми беше добре. Бях приятно замаяна. Вкарах си алкохол отвън като повечето, хах. :Д Музиката беше много приятна, всички танцуваха и имаха настроение. Вярно, че в малките часове вече имаше и моменти на извращения, на които отново доволно си танцуах :Д , но гюбеци по столове и маси не е имало. Всичко беше в рамките на нормалното.
Последно редактирано от Colouring : 05-30-2014 на 14:00
Неслучайно хората са си казали - "Всяко начало има своя край" ... Толкова приятно, прекрасно и супер вълнуващо си изкарахме на бала, че просто не бях очаквал чак така да се получи.. Всичко, абсолютно всичко беше наистина на ниво, то няма за какво да се хвана да го оплюя за това, че не е било организирано или направено като хората.. Нямаше такива пиянски изпълнения, после в дискотеката имаше леки такива де, но в ресторанта всичко беше екстра.. Скъпата ни госпожа Митова, по БЕЛ, изпълни Kad zamirisu Jorgovani, имах чувството, че звучи от някъде някакъв ангелски глас, симфония, придружена с арфа, доста по-добре от ВЕСНА !! .. ахлелеее колко шампанско и вино се изпи тогава... много, много незабравими спомени и емоции, още ме държи вече 4 дена след бала съм още в това настроение.. в 6 и 30 сутринта излязохме от дискотеката, не искахме да се разделяме.. а краката болят от мазолите, то цяла вечер танци не е лесно хахах БЯЛА РОЗААА ... Green label, Premium Deluxe Blend, Kilbeggan, Jameson, че и Chivas Regal имаше, ее как да не е доволен човек, как да не пие колкото може да носи .. а и в комбинация с H.Upmann Magnum 50, Montecristo N2 и Cohiba Behike BHK 54 няма как да не ти дойде купона на макс.. абе спомени, спомени вечеИ най-хубавото бе, че като станах по обед всичко си беше по джобовете, без никаква липса - банковата карта, тела, едни 60 лева къде бяха останали, часовника, че и вратовръзката си беше прибрана прилично във вътрешния джоб на сакото
![]()
Последно редактирано от Eagle 123 : 05-30-2014 на 13:16
Поздрав за всички завършили (:
//исках да я постна някъде :д