- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Насилието над животни ... и хора
:Д бе ти ако знаеш, аз колко банове съм ял и съм се измъкваалама съм бил под прикритие, не съм се хвалил и за това съм оцелял хахах
Е и, какво ми пука? Теб ако те баннат сигурно ще се самоубиеш от мъка... няма да има кой да ти осигурява и малкото внимание, което получаваш.![]()
Последно редактирано от defender : 07-10-2013 на 11:18
абе всъщност скучно ще ние без доктора.. ;д да изтрия ли докладването ми? :Д
изтрий го, ти поне не си злобар............... то се иска и някаква интелигентност за да кажеш на човека който те обижда че без него ще ти е скучно................ евала ти правя. ............. това буди възхищение, а не бозата на менте-сатаниста.
Последно редактирано от defender : 07-10-2013 на 11:30
Садизмът ме застрашава, затова не го "одобрявам".
Иначе си търсех място да се намеся в провокациите, ма не можах да намеря. В момента вече ми се струват самоцелни.
ПС: Ще е жалко, ако разкарате Доктора.
Последно редактирано от Chacho : 07-10-2013 на 11:40
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А, ако може и един въпрос да си позволя.
Какво ви кара да продължавате да провокирате останалите? Имате нужда те да осъзнаят нещо ли? Откъде идва тази нужда?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Последно редактирано от defender : 07-10-2013 на 12:02
http://www.youtube.com/watch?v=d-P2aXAOBW4
Ами какво ако хората плюещи насилниците, всъщност го правят защото отричат себе си - отричат онази част от себе си, която мразят, която не е позволено да показват. Не са ли затова всичките филми с непрестанно насилие и винаги щастлив край, не са ли затова всичките скандали, опровергавания и плюене, всичките злодеи, мошенници,престъпници, не е ли затова целия лов на вещици? Да могат свободно да прехвърлят греховете си на някой друг, за да спят спокойно, знаейки че лошите са наказани, пък те са добрите....
според мен предпазва хората от анархия и деградация ......................... замисли се, ако този форум нямаше правила щеше ли изобщо да е форум и щеше ли изобщо да съществува ..................... ако в езиците за програмиране нямаше правила, щеше ли изобщо да има програмиране.
ПП: ако си генерирал код 2 дена и дойде някой простак и ти разбърка кода, няма ли да му баннеш един и отгоре на всичко тоя простак да почне да ти подскача около тебе и да ти вика: "не ми пука, не ми пука".
Последно редактирано от defender : 07-10-2013 на 12:37
Въпросите бяха по-скоро реторични.
Всъщност личността и социума са две взаимносвързани понятия, взаимно изграждащи и допълващи се, дотолкова че едното е израз на другото и обратното. Всяка личност е израз на социума от който е израстнала и издигната, а всеки социум е средната стойност на всички личности. Това което е характерно за всеки човек в социума е неговото опитомяване - от див звяр във възпитана, любяща, социално ангажирана личност - с име в личната карта, семейство за което да се грижи, родина за която да умре, каузи които да подкрепя, и някакъв образ на зло, срещу който да се бори. Как се осъществява опитомяването? Как се появява разликата между мисълта и говоренето, между действията и намеренията, между изговорените думите и истината, между явното и скритото? Всеки човек когато се роди е пълен в себе си, той е цялостен и неделим. Социалното възпитание създава границата, която разделя човека на желано и нежелано. В резултат, желаното и цененото в човека става негова гордост, под влиянието на останалите тя се издига в личен култ и става самоидентификация, а нежеланото остава скрито - в подсъзнанието. Отначало се крие от другите, а в последствие човека го крие и от самия себе си. Това обяснява защо има подсъзнание(несъзнание) и Его.
Мисълта в нормално състояние съществува в т.нар. безопасна зона, където постоянно нахлуват мислите от подсъзнанието, в резултат на което възникват компенсаторни механизми, защитаващи и изолиращи безопасната зона. Особенно ако те нарушават образа на идеалния, желания АЗ. Само си представете както ще стане, ако стената на подсъзнанието рухне и всичките ви най-дълбоки страхове се покажат на повърхността. А те са там, скрити, винаги дебнещи. Затова постоянно хората в социума имат нужда да ги избягват, забравят и оспорват, и всичко, което помага в тази насока, се продава като топъл хляб. Постоянната нужда от отричане на злото и обожествяване на доброто произхожда именно от самата крехка идея за добро и зло. Тази идея е изкуствено създадена, затова и постоянно има нужда да се надгражда с повече и повече лъжи. До момента, в който човек сам започне да си обменя нужната информация в себе си, тогава вече социума дори не е нужен, понеже образите на родители и приятели остават в главата на човека. Там той си ги разиграва и те му дават дефиниция за правилно и неправилно.
В еволюцията на човешкото битие, насилието е прието като нежелателно. Това е съвсем разбираемо. Когато човек се срещне с насилие, човекът привижда своя нежелан АЗ в образа на насилника, което води до негативна реакция компенсираща това. Реакцията цели да избута нежелания образ извън текущата самоидентификация, и така да запази вътрешната цялост на човека. Отричане, скриване, забравяне са все инструменти на такъв тип компенсаторна реакция. Но в обществото се е наложил по-лесен вариант - създават се изкуствено негативни обстоятелства и персонажи, с цел всичко негативно да им се припише. Лошите са в затвора, добрите печелят, всичко е тип-топ. Докато някой не сгафи и после процеса се повтаря.
Последно редактирано от Doctor_Satan_666 : 07-10-2013 на 12:50
Законът не може да опазва от анархия, защото самият той представлява анархия. Когато някой не одобрява закона и затова не го спазва, бива потискан чрез сила. Така прав остава този, който е най-силен. Това е анархия. Затова не може да опазва и от деградация. Защото градацията отново е определена от по-силния. От този, който пише закона. Какво става, ако посоката на градация след 200 години се окаже противоположна на тази, която законите пропагандират? За този период хората, които са осъзнали истинското развитие и не са се подчинявали на законите по тази причина, са били наказвани. Да не говорим, че законите се пишат от хора и често обслужват интересите на писачите, а не първоначалната си цел.
За да няма анархия и деградация е нужно самосъзнание. То може да ги осигури както в законово общество, така и в беззаконово. Всеки закон ограбва свободата на индивида, свободата да избира ценностите си, в това число да избере пътя на анархията и деградацията, дори временно. Ако индивидът има желание за това, ще се противопоставя.
Защо се поставяш на мястото на слабия? Като предотвратиш мъчението му, ще предотвратиш собственото си после ли? Щото оттам изхождаш, че не би искал да изпиташ чуждото мъчение. Защо тогава не се поставиш на мястото на садиста и да приемеш неговата гледна точка? Той очевидно не изпитва това, от което те е страх и което искаш да предотвратиш да ти се случи.
ЧАЧОООО какво самосъзнание на народ МЪРША ? стадо овце. нямаше ли го лошия падарин да ги бие със законовата сопа.. една като падне от скалата и всички след нея скачат !