- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Насилието над животни ... и хора
обществото ти е промило мозъка ................. обществен фанатик
истината за егоизма и самосъхранението е на друго място. Едното е добродетел, но към него се е прикрепил паразита на егоизма.............. да го убием гадния паразит, кво ше кажеш
Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 13:31
Добре, а зоофилите, насилница ли са?
n00bs
Какво общество ми е промило мозъка, хахаха?
Егоизмът е в природата, животните си гледат собствения кеф, както и ние се раждаме егоистични.
Думата егоизъм означава да следваш собствените си интереси, това не е манипулация, това е конвенция. Ако смяташ, че егоизмът е нещо друго, то тогава следването на собствените интереси ще го нарека "бустоктотрактия" и ще ползваме това понятие, за да не се бъркаме, пък егоизма ще го запазим за това, което ти си решил, че значи.
Та отново ще кажа, че бустоктотрактията е мотивация на действията ти, а ти вече можеш да ги категоризираш според добродетели и пороци, щото това не променя природата им, винаги ще действаш от бустоктотрактия.
Последно редактирано от Chacho : 07-12-2013 на 13:56
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
добре, кажи ми кога един човек става егоист, когато просто си яде сандвича за да се нахрани или когато някой му поиска малко от сандвича и той не му даде.
Как може човек без да направил никакво дело за да ощети някого да му казваш че е егоист.
Ако някой си дава сандвича без да му го искат тогава е натрапник.
едното е натрапване, другото е егоизъм, естественото състояние е самосъхранение.
И двете са едно и също но егоизмът причинява вреда, самосъхранението не.
т.е. егоизмът е самосъхранение с воля да причиняваш вреда.
на тебе обществото ти е подменило смисъла на понятията т.е. за мен ти действаш от бустотрактия.
Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 14:04
Абе човек, ти мислиш, че егоизма означава ощетение. Аз ти казвам, че думата идва от латинската дума Его, което означава Аз и егоизмът означава да си ориентиран към себе си, тоест да следваш целите си.
Да, ако не дадеш сандвич на някого, а си го изядеш, си егоист. Но ако си изядеш сам сандвича, без да има никой покрай теб, ти имаш интерес да си изядеш сандвича, следваш този собствен интерес, което Е форма на егоизъм.
Това, за което ти говориш е ощетение, причинено от егоизъм.
А това, за което аз ти говоря, е че дори да дадеш сандвича си на някого, ти ще го направиш, защото вярваш, че ако всички сте добри, светът ще е по-добър и всички ще сте доволни, което е твоята нужда да си доволен, твоят интерес, тоест следвайки собствения си интерес, ти отново си егоист, нищо че вършиш нещо за някой друг. Това, че ти си си направил логическата връзка, че доброто ще удовлетвори тая твоя нужда, не означава, че не произхожда оттам.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А убийствата ОТ УДОВОЛСТВИЕ не са ли също НУЖДА, като нуждата от оставяне на поколение и всички останали потребности? Ако се разровиш малко повече в живота на серийните убийци и изобщо насилници от всякакъв вид, ще видиш, че тяхната нужда да го правят е съвсем неконтролируема, променената им вътрешна природа изисква такъв тип насилие. А вътрешната нужда е причинител на всички инстинкти. Оттам оправдаването на нуждите е много лесно, особено ако е за пред себе си. Ти изпитваш удоволствие от различни неща и дейности, и по някакъв начин оправдаваш нуждата от вършенето им. За друг човек, който изпитва удоволствие от нанасяне на вреда, нуждата е също толкова определяща.
Последно редактирано от Doctor_Satan_666 : 07-12-2013 на 14:07
Ох....
Добре, кажи ми, инстиктът ти за самосъхранение не е ли твоя лична нужда, или твоят инстинкт за самосъхранение е моя нужда? Ако произлиза от теб, ако е твоя нужда, значи е егоизъм. Ако за теб егоизъм значи нещо друго, просто използваме други думи. Насочи си злобата към твоето значение и виж аз какво значение влагам, щото това е общоприетото.
Толкова ли е трудно да поставим категория, която да обхваща елементи от множеството на добродетелите и пороците. Като яденето на сандвич например?
Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 14:16
Първо, написа ми току що, че човекът, който гласно е поискал МАЛКО сандвич, всъщност гласно е поискал МНОГО сандвич. Последно?
Но това не е важно. Примерът, който ти дадох, е да ми покажеш как действието си противоречи с определението за егоизъм.
Дай си дефиниция на инстинкта за самосъхранение. Посочи ми на кое точно от дефиницията за егоизъм, която ти дадох, противоречи. Ето ти я пак:
Егоизмът или още себичността е начин на поведение, който се обуславя от мисълта за собствената полза, изгода и защита на собствените интереси, като обикновено се характеризира с определена доза себелюбие.
^
^
мен обществените идентификации не ме интересуват, когато противоречат на основния капаците на истината.
За мен обществото само по себе си не е бог.
Тоест обществото се превръща в бог за тези, които не вярват в Бог.
Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 20:49
аз не твърдя че сам по себе си (повтарям - сам по себе си) съм извънбариерен бос.
а и то ти сам си го каза, аз само повтарям.
Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 14:35
аз уважавам обществото в неговите идеи, но само в тези неща за които обществото има здравословно мислене.
Сам ти до вчера ми отричаше обществото и неговите норми, а днес го защитаваш като майка орлица и защитаваш идентификаторите му .............. не си обръщай волята за да задоволиш егоизма си. Айде.
Бъркаш се. Именно в обществото се използва "дефендърската" версия на егоизъм. Това е понеже хората не разбират какво е егоизъм, но са го чули оттук-оттам и го използват като нарицателно за лош човек.
И все пак, научното обяснение на егото и класическото значение на думата егоизъм, няма нищо общо с доброто и лошото поведение. Там поведението не се разглежда като продукт на "добра или зла воля", а на мотивация. А мотивите винаги са вътрешни. Нищо че ни ги сервират наготово. Страхът от неспазването на някои морални правила, е достатъчен мотив. След това мотивът става признанието от спазването им - признанието пред вътрешните психични образи на същите обекти(или субекти), които са наложили страха.
Последно редактирано от Doctor_Satan_666 : 07-12-2013 на 14:40
Това не значи, че когато отвори речника, дефендър ще намери неговото значение срещу думата егоизъм.
Дефендър, имаме две идеи, едната ще наречем Егоизъм, другата Ощетение.
Твоят проблем в момента е, че аз не искам да нарека втората идея Егоизъм и Ощетение, и да махна думата, с която назоваваме първата идея, което няма да премахне съществуването й.
Ако искаш мога и с диаграми на Вен да ти го нарисувам.
егоѝзъм
Тълковен речник
м., само ед. Себелюбие, поставяне на личните интереси пред интересите на другите.
шах-мат
все едно аз съм го казал, а никога преди това не съм проверявал думата в тълковниа речника какво значи..
фисолосфствайте си.
всичко е на моя страна ............... а вие сте двамца самозвани дърварчета.
Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 14:52
Надявам се тая змия да му изяде очните ябълки докато спи някога..
not to be rude..
Няма какво да ми вярваш, Фройд достатъчно е писал за егото, а тъй като самото наименование идва от него, нормално е да смятаме неговата дефиниция за вярна. А оттам и проявлението на Егото - егоизма, също следва да се разглежда от фройдистка гледна точка, и като цяло в психологическа перспектива. Егоизма не се ограничава до злите постъпки, понеже действието само по себе си е напълно безсмислено - важен е мотивът, водещ до това действие. Така че да ограничаваш егоизма до резултати от действия е напълно малоумно, но взимайки предвид логическата несъстоятелност на вярата ти, разбираемо е защо си направил такава категоризация. Само че тя няма нищо общо със значението на думата.
Тук се разисква дефиницията на думата - една дума си има точно определение за значението й, и да искаш няма как да я ограбиш от значението и. Просто нямаш достъп - ти само я ползваш. Ако пренапишеш всички учебници, книги и т.н., може би. Но дотогава си оставаш просто глупаво хлапе, което изопачава думите в полза на вярата си. Това за теб може да върши работа, но няма никакво значение за дефиницията на думата. Просто следва да приемем, че си малоумен и заблуден и няма как да приемеш значението на думата, понеже значението й само по себе си доказва несъстоятелността на понятия като "добра и зла воля".
Дори и в това определение пак грешиш. Да го изразим така Себелюбието = личните интереси > интересите на другите. Това е само по себе си логическо противоречиво твърдение. Какво ще стане ако личните интереси = интересите на другите, понеже това е възможно. Излиза че личните и чуждите интереси може да е едно и също, но в същото време едното е пред другото. В това няма никакъв смисъл, защото няма такова нещо като лични и чужди интереси. Интереса е само един - вътрешен. И за всеки човек следва да се разглежда като такъв.
насочеността на волята определя думата какво чувство изразява и какъв умисъл влагаме в нея, без волята думата няма никакъв смисъл и значение, просто чертички.