Здравейте, значи аз съм на 15г. и имам сравнително голям проблем с излизането. Вечерният ми час е 21ч. това лято, а зимата ми дават да съм навън до 18ч./18:30ч. най-късно, иначе започва трета световна вкъщи. Не мога да се примиря с даденото от нашите време, защото всичките ми приятели излизат към 19ч. и аз имам 2 часа, в които мога единствено да стоя в парка, който имаме. Налага се почти всеки ден да ги лъжа, че ми е станало студено или, че трябва да се прибирам за вечеря, защото ме е срам да им кажа, че съм до толкова за мен рано. Да отбележа, че живея в малък град, където всички се познават и смятам, че няма никаква опасност да ми се случи нещо. Вчера на примерно срещнах момичета от моето училище, които ще са в 6 клас и ги попитах до колко стоят вечер, и те ми казаха 23ч. Също ми е много тъпо, когато всички от компанията ми се уговарят да ходят на кафе вечер към 21ч. и като ме питат дали ще ходя с тях се налага да казвам, че имам работа в нас или други такива... Скоро ще започна да си повтарям лъжите...............Още нещо е, че като подхвана темата баща ми започва да крещи, да ми казва, че няма какво да правя навън до толкова късно и разни други глупости.... А пък според мене вместо да стоя в нас и да си развалям очите на телевизора и компютъра, мога да съм с приятелите ми и да се забавлявам, защото почти всеки ден ми се налага да слушам какво е станало предната вечер, докато аз съм си стояла вкъщи, а те са били на някъде .................................... Искам да ми помогнете, защото не издържам така, вместо да изляза в 21ч. аз трябва да се прибирам тогава.....