- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Моля ви за съвет, страшно трудно ми е
Проблемът ми е следния: Майка ми и баща ми са разведени от 9 години. Живеем в две съседни села. Ние с майка ми се преместихме да живеем при нейните родители (баба ми и дядо ми). Вкъщи (незнам защо е така) всички изпитват респект към дядо ми. Той „командва“ всички. Леля ми е на 28 години, има дете, беше женена и все пак го пита дали може да излезе.... Та дядо ми не ми дава да седя с гаджето си (ходим от година и половина и много добре се познават с дядо ми, хиляди пъти му е помагал и тн) по-късно от 12 часа [аз съм на 17 (след 2 месеца ставам на 18 ), гаджето ми е на 21]. Проблемът е, че на гажето ми вече му омръзна тази тъпотия. Много му е болно, че семейството на майка ми му няма доверие. Дядо ми казва, че за да спим заедно трябва да сме женени. Приятелят ми е от селото на баща ми. Сега се чудя дали да не отида да живея при баща ми, въпреки че той не може да ми предложи същият стандарт на живот, какъвто живея в къщата на майка си. Онази вечер с приятелят ми гледахме филм и бяхме изгубили представа за време и дядо ми дойде и се развика и го изгони, следователно той каза, че повече няма да стъпи в къщата на майка ми... И сега сякаш усещам някакъв натиск от страна на приятеля ми да се преместя или при него, или при баща ми. Ако се преместя, майка ми ще се съсипе. Тя е много чувствителна. Незнам какво да правя... Разкъсвам се между гаджето и семейството ми.. Страшно ми е трудно. Моля дайте съвет ....
Винаги се цели в Луната.. И да не я оцелиш, поне ще си сред звездите
Според мен, приятелят ти трябва да ти влезе в положението....
Малка си да се изнасяш при гаджето.
Опитай да поговориш с дядо си, да му представиш своята гледна точка, потърси подкрепа у майка си и останалите си роднини.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Явно не ^
Определено голяма част от дядовците, са свикнали да командват вкъщи![]()
Аз за последно като се скарах с дядо ми, спрях да ходя 5 месеца при тях (не че съм се скъсвал да ходя). Ако зависеше от мен, нямаше да отида никога.
Иначе по темата - не мога да ти помогна.
Последно редактирано от yakuza_ : 07-15-2013 на 13:56
n00bs
Да.
Познавам възрастни хора с по-отворен мироглед и от днешната младеж. А и много зависи от това как ще се представят нещата и какво становище ще заемат останалите в домакинството. Нищо не й пречи да опита.
А приказките за "като станеш на 18" ги забравете. Докато не заживее самостоятелно ще бъде зависима от родителите/семейството си. Ако ще и 40 да навърши.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Вчера говорих с него и му казах, че искам да започне да ме приема като голям човек, който има глава на раменете си и може да се грижи сам за себе си. Той каза, че ме приема и, че единственото, от което ме е спрял е да спя с гаджето си, защото "има правила във всяко семейство, които трябва да се спазват". Аз също мисля, че съм малка да се преместя при приятеля си, обаче от друга страна дали сега, дали след 5-6 месеца, това неизбежно ще стане и не виждам каква е разликата. Дори и да не живея при него, въпросът е, че от време на време може да спим заедно, както правят нормалните двойки на нашата възраст.
Дядо ти, че постъпва глупаво - постъпва.
Но той все още си живее в 20 век и в онова време на живот.
Инак, приятелят ти е още по-глупаво се държи, когато поставя един вид ултиматум или при него, или при баща ти, или изобщо няма да се виждате. Нужно е да ти влезе в положението, поне да изчака, докато навършиш пълнолетие.
Няма как да се случва без негово знание. Той чака да се прибера. Мисля, че дори и да отида при баща ми пак ще ме следи... А приятелят ми не ми поставя ултиматоми, просто му е омръзнало да се държат така с него и аз напълно го разбирам. Той с нищо не е показал, че не може да му се има доверие... И аз ако бях на негово място щях да реагирам така, защото аз много време се примирявам с тези неща. Предполагам, че си мисли, че не държа достатъчно на него....
Най-напред си избий тези мисли от главата, защото те нямат почва и ти не си виновна с нищо, че хора с различни възгледи са станали част от обкръжението ти. Фактът, че приятелят ти понася всичко това е показателен, че ти значиш достатъчно много за него. Неговата работа е да изтърпи още малко и ако е наистина свестен човек, ще го направи. Твоята работа ще да е да подготвиш нещата у вас с оглед евентуално преместване - психологически майка ти, понеже тя трябва да преживее това рано или късно, не можеш вечно да я "пазиш". Опитайте първо с малко - с дни със седмица да речем, да не сте у вас. Не е добра идея да се нарушават "правилата" на дядо ти у вас, защото той е човек с вече изградени принципи и потъпкването им няма да доведе до положителен резултат.
Кажи на приятелят ти да се успокои малко. Ситуацията можеше да бъде много по-лоша. Личен пример: когато бях на 17, вечерният ми час, поставен от баща ми (не дядо!), беше 22:30. Приятелят ми никога не е идвал у нас, когато и баща ми е бил там.
Ако ти е само заради секса, правете го без неговото знание, за бога...
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Не е заради секса... Можем да го правим и през деня. А моят приятел вече изобщо не иска да идва вкъщи...
Приятелят ти да не го приема толкова лично. Вероятно дядо си е просто такъв и би се държал по абсолютно същия начин с всеки твой приятел.
А ако не иска да те вижда - хубаво, нека не идва у вас. Проблемът е решен.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Той иска да ме вижда. Не идва в нас, но идва да ме взима.
Вземи решение внимателно, защото да не отидеш при баща ти и да се окаже, че е същия като дядо ти ..
Нееее, баща ми е страшен човек, никога от нищо не ме е ограничавал...
Според мен не ти, а майка ти трябва да говори с дядо ти. Тя на какво мнение е? Кажи й как се чувстваш и всички неща, които си написала тук и нека тя да се опита да разговаря с него. Той все още те мисли за дете, нормално е от гледната точка на един 60-годишен човек, все пак. Майка ти би могла да му представи ситуацията по друг начин. Иначе нямаш полезен ход. Ще трябва да свикнете или да идеш при приятеля ти, което никак, ама никак не ти го препоръчвам. Между другото аз съм момче и също никога не съм водил момичета вкъщи в присъствието на родителите си (е, може веднъж, два пъти да сме се засичали), а вече съм доста по-голям от теб. А преди да навърша 18 също не можех да закъснявам до когато си поискам. Около 10-11 трябваше да съм се прибрал, освен ако специално не съм получил разрешение да закъснея. Така че споко. Ти всъщност какво искаш да се промени?
Последно редактирано от procter : 07-17-2013 на 15:32
Говорила съм с майка си, обаче имам чувството, че тя се страхува от него. Не прави нищо по въпроса, а попринцип тя ме пуска да спя в приятеля ми, баща ми също ме пуска. Искам да ме пускат да спя там поне 2-3 пъти в месеца. Той не може всяка вечер да ме прибира уморен и аз да се притеснявам да не заспи някъде по пътя. Просто не е нормално ....
Така е. Разбирам те. А пробвала ли си да се договорите. Може малко лошо да звучи, но се опитай да и предложиш някаква договорка. Танто за танто. Попитай я дали можеш да направиш нещо за нея в замяна на разрешение да спиш у приятеля си 1-2 пъти месечно. Примерно да си повишиш оценките, да помагаш вкъщи, разбираш ли? Може да опиташ същия подход и с дядо си.![]()
Блъфирай пред дядо ти, че ще отидеш да живееш при баща. Можеш да предупредиш и майка ти и баща ти за тактиката, която възнамеряваш да приложиш и се посъветвай с тях. Родителите ти могат да те разберат и да ти съдействат в прокарването на блъфа. А дядо ти, като типичен енергиен вампир, ще почне да те манипулира и шантажира с изпитани от него тактики, с които цял живот е постигал всички да се въртят около неговия егоизъм, но ти не се впрягай на този шейретин и гьонсурат и мисли за себе си, защото в живота " всеки е сам в щастието и нещастието си". Този дърт егоист си е изпял песента и не си заслужава да си съсипваш живота в чест на неговото самолюбие и пишман авторитет. Но пак повтарям - посъветвай се с родителите си как да постъпиш точно, за да не стане някоя грешка.