.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24
    Мега фен Аватара на FuckingFreak

Трайно изправяне

Здравейте. Напоследък все повече гледам сериите за трайно изправяне (http://www.zlatnaribka.com/stilizira...yno-izpravyane) и се замислям за себе си. Косата няма как да не я изправям или къдря, особено докато съм на училище, защото е ужасна, в абсолютно всеки един смисъл на думата. Като плашило съм. Та въпросът ми е някой пробвал ли е тези балсами, имат ли ефект и колко време държи? Не очаквам косата ми от безформена кошница, клоняща към къдраво след къпане, да стане права като праз, но поне да стои по-гладка, за да не се налага ежедневно да я третирам, че вече ми е жал.

edit:
    Като съм направила тема, поне да попитам и още нещо, свързано с косата. Да знаете някакъв метод за боядисване, който обаче да не включва боя за коса или къна? Имам в предвид по-скоро придобиване на нюанс, тониране, съживяване на цвета; без значение дали е за светла, тъмна или медна коса, нямам претенции - нещо от сорта на билки?
    Последно редактирано от FuckingFreak : 07-16-2013 на 05:37

Някои от тях са доста скъпи, което ме кара да мисля, че може би ще има ефект от тях. Аз имам същия проблем и се старая да не използвам преса. Намерих алтернативни начини в YouTube, за да си къдря косата и съм доволна. Намалих използването на преса до минимум. Ако искаш мога да ти дам линкове до уроците, от които съм се учила.

ПС: Забравих да кажа нещо относно продуктите. Лично аз бих се замислила дали да дам 250 лева за това, защото ефикасноста зависи и от косата и може тя да не се поддаде на подобна обработко, което значи, че тези пари ти отиват на вятъра. Според мен трябва да отидеш на фризьор и да попиташ там за тези продукти. Те ще ти кажат най - добре. : )

Не, няма да дам 200 лв естествено - гледам, че има и по-евтини. То аз все още събирам почти толкова за преса (добре де, малко-по малко са ).
    Но ще бъде добра идея да постнеш клиповете, въпреки че едва ли ще ми вършат работа на мен. Косата ми е къса в момента, до под раменете е, което си е късо за мен, и като се накъдри пак изглежда покъртително зле, освен ако не е къдрено с преса. И скоро няма изгледи да расте, (хормонални проблеми, расте нова отдолу, но ще отнеме дооста време, докато чакам...) но пък поне не цъфти, а последно я постригах октомври...
    Последно редактирано от FuckingFreak : 07-16-2013 на 05:22

Според мен задължително трябва да отидеш на фризьор, той ще ти каже най - добре и предполагам, че ще ти предложи най - подходящият продукт за теб. Иначе каква преса си си избрала?

Ами една на Браун, в списание Joy я гледах, 210 лв, но не е сигурно, че ще е тази, пък и не ѝ знам модела, трябва да погледна. Засега съм се ориентирала към тази марка, или пък Филипс или GHD. Но ще ходя за коледа на Англия и моята приятелка, при която ще съм направо си ми забрани да си купувам от тук. Каза ми по-добре да изчакам няколко месеца, но да знам, че ще купя нещо качествено и няма да се изръся двойно отгоре за него.

edit: Не съм намерила още онази на Браун, но тази на Филипс ми хареса - http://www.amazon.co.uk/Philips-HP83...philips+hp8362. Няма я в България.
    Последно редактирано от FuckingFreak : 07-16-2013 на 05:35

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Трайно изправяне се прави в салон с ужасно силни химикали. Гори много и не е за тънки и увредени коси. Ефективно е при леко чуплива коса, но не и при къдрава.

Относно другия ти въпрос преди броени минутки попаднах на тази статия - http://ezine.bg/n10-34138-%D0%9A%D0%...B1%D0%BE%D1%8F
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Наистина най-добре е да питаш все пак и някой фризьор, доста от по-опитните фризьорки със сигурност могат да ти помогнат и за въпроса ти за билките

Моята е на Белисима и съм страшно доволна.

Супер фен Аватара на j_adore2
    Моя приятелка преди години се подложи на тази процедура при един китаец, доста по - евтино излизаше. Оказа се, че в Китай това е рутинна процедура и почти всяка жена си я прави. Мисля, че използваше CHI, но не съм много сигурна (беше преди повече от 5-6 години).
    В първия момент бях доста скептично настроена, защото на моята приятелка косата и е много къдрава, гъста и на изправяне с преса дърши по 3-4 часа, но я изправи много добре - държа и 5-6 месеца. През това време, косата изглежда много лъскава, винаги идеално права, но когато мина ефектът на изправянето се видя, че косата й се е увредила доста - много суха, изпръхнали краища. А косата и преди това си беше здрава, гъста и с твърд косъм. Така че предполагам на хора с по - тънка коса ще е още по - зле косата след процедурата.

Аз бих ти препоръчала, ако решиш да си правиш трайно изправяне, да е при фризьор. Първо има голяма вероятност да не можеш да се направиш сама и да си изгориш косата и второ - няма смисъл да даваш 70 лв за 250 мл. при положение, че на теб ще ти трябват не повече от 50 мл. от продукта.
    Научих, че за секунда можеш да
    извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
    Научих, че зрелостта много повече зависи
    от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
    и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.

Повече от фен Аватара на Ou7oFmYhEaD
    И моята коса е чуплива и неоформена без пяна или преса, но когато и правя маски/домашни/ се заглажда, подобрява си вида и расте по-бързо. Та сега съм я оставила да почива, нося я вързана на небрежен кок и не и прилаам никакви мъчения, най-много някоя плитка. Че като знам на есен какво я чака горката. А това трайно изправяне ще ти я съсипе съвсем, вредно е повече от пресата и тази която си харесала на филипс изглежда доста обещаващо, но щом имаш път до Англия може да помислиш и за GHD или SHE.
    Times have changed and times are strange
    Here I come , But I ain't the same

Съгласна съм, едва ли ще го взема това за изправянето. Няма нужда да ми давате съвети да я нося на небрежни кокове и плитки, или пък да я къдря без топлина - не съм от вчера с такава коса. Вързана и прибрана коса не ми отива, така се нося, когато съм си вкъщи или ме мързи да се оправям. Косата ми е адски непокорна, както вече споделих, дори и да успея да я накъдря по някакъв начин, ако не сложа стилизант, в най-лошия случай ще издържи 1 или 2 часа и после отново ще бъде като гръмнал бойлер в тръстика...

А някой пробвал ли е с такива билки и натурални продукти да получи друг нюанс на косата си?

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Трайно изправяне се прави в салон с ужасно силни химикали. Гори много и не е за тънки и увредени коси. Ефективно е при леко чуплива коса, но не и при къдрава.

Относно другия ти въпрос преди броени минутки попаднах на тази статия - http://ezine.bg/n10-34138-%D0%9A%D0%...B1%D0%BE%D1%8F
    +
    жал те е с пресата,а за това не те е жал
    това е супер вредно

Banned Мега фен
    още нещо -ако ще го правиш с билки се иска постоянство,с 2-3 пъти няма да стане

Ами да всъщност, ако имам гаранция, че после косата ми няма да е сума ти изгоряла и общо взето да е станала на г*з, бих предпочела трайно изправяне - поне ще държи няколко месеца, а не да се скуба всеки ден. Наясно съм, че и едното, и другото увреждат, тук не става въпрос за това, ами за време и възможност.

Banned Мега фен
    ами точно на това ще ти прилича косата
    а замисляш ли се,че като израсне в корените ще си като кошница,а по дължината права ? помисли колко грозно ще стои

само да кажа,че ако правиш процедурата няколко пъти ( давам пример: сега се изправяш,израства 4 пръста да кажем и за да не стои грозно наново изправяш само корените ) ако се застъпят 2 изправяния има възможност да почне да ти се къса косата от там ( съответно от примера някъде от 4 пръста от корените надолу да ти се къса косата)
    така че хубаво си помисли,не искам да те плаша,а да си представиш колко е вредно особено ако ти е тънка косата

Ъъъ, добре, колко пъти да напиша, че се отказах? Поисках съвети само по въпроса с боядисването на косата.

Banned Мега фен
    е не съм чела всички коментари

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Ами една на Браун, в списание Joy я гледах, 210 лв, но не е сигурно, че ще е тази, пък и не ѝ знам модела, трябва да погледна. Засега съм се ориентирала към тази марка, или пък Филипс или GHD. Но ще ходя за коледа на Англия и моята приятелка, при която ще съм направо си ми забрани да си купувам от тук. Каза ми по-добре да изчакам няколко месеца, но да знам, че ще купя нещо качествено и няма да се изръся двойно отгоре за него.

edit: Не съм намерила още онази на Браун, но тази на Филипс ми хареса - http://www.amazon.co.uk/Philips-HP83...philips+hp8362. Няма я в България.
    Напълно съгласна съм с твоята приятелка! Пресите на Remignton или Babyliss са уникални (аз също живея в Англия) ! Относно боядисването ти казваш че не искаш боя или къна, но пробвала ли си с без амонячна боя! Аз се боядисвам с такава от време на време, просто за да си съживя цвета и не ми се изтощава. Относно билки за боядисване или както съм чувала че става със черупките на орехи или за изсветляване с лимон, всички тези неща не знам до колко дават резултат и ако изобщо дадат, то според мен няма да е за дълго! Посъветвай се със фризьор, както казаха по горе, може и да ти даде хубава идея И не си съди толкова лошо косата

Безамонячната боя вариант ли е? Изтощава ли косата?

Супер фен Аватара на weheartiit
    може да си вземеш някой от тези шампоани оцветители http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=226
    до колкото съм чувала са безвредни и дори да не ти хареса цвета пада след
    5-6 измивяния

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Безамонячната боя вариант ли е? Изтощава ли косата?
    Ми за мен е вариант, не ми изтощава косата, и пада по бързо от боя с амоняк, което е разбираемо. Но като имаш на предвид че аз не я боядисвам често. Иначе наистина можеш да пробваш и тези шампоани които ти е предложила weheartiit. Пробвай със без амонячна, нищи не губиш, виж как ще ти подейства на косата

Пробвала съм ги тия шампоани оцветители. Дори червено не ми хваща ?! Косата ми е светло кестенява - по-светло няма как да хване, а тъмното ми е последен вариант, не ми се иска много, защото ми отива русо и всякакви негови нюанси
    Ще питам майка, тя се боядисва с безамонячна, ако каже, че е добре, ще се направя с нея. Ако не или ще си седя така, или ще се клепам с някакви билки. Благодаря ви за отговорите

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Безамонячната боя за коса не е безвредна, просто е по-малко вредна от тази съдържаща амоняк. Аз смятам да пробвам с билки защото искам да вкарам някакъв нюанс в косата, но същевременно съм с тънък косъм и склонност към изсушаване и едно боядисване ще ми разкаже играта.

Остава само да намеря откъде да се сдобия с въпросните билки...
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Пробвай трайното изправяне с кератин! Супер е! Не изгаря косата , прави я гладка и мека , възстановява и най-вече ИЗПРАВЯ! Трае около 3-6 месеца , после може процедурата да се повтори. Прави се във фризьорските салони, защото иначе се продава само на едро и излиза по-скъпо да си го купиш - Пък и най-добре да ти направят процедурата професионално!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си