.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Котката ми пикае навсякъде

Здравейте, имам женска персийска котка на 2 години.От известно време почна да ми прави много проблеми - пикае навсякъде, прави бели, а преди си имаше създадени хигиенни навици, винаги си ходеше на правилното място.От няколко месеца обаче почна да се изхожда и извън тоалетната си.Първоначално я хващах на 2 места, след това се умножиха, а преди няколко минути я видях, че се е изпикала на БЮРОТО ми.Това вече прекрачи границата, отвратително е!Ама навсякъде ви казвам - душ - кабината, бюрото, под масата...и не, това не е всичко.Вечерно време докато спим се качва на масата и разхвърля покривката (ако не е прибрана), влиза в гардероба и разхвърля, отваря си вратата към една от стаите и гризе всичко, дере.Прецака щорите...Хванахме я да дращи по един от лаптопите, а после да пие кафе (след това стана страшно).Абе да.

Нищо не сме направили, за да предизвикаме такова поведение.Нито някой я е бил, нито не сме и сипвали храна и вода...не е да кажеш, че не я решим през ден или че не и обръщаме достатъчно внимание.Не знам от какво е...започвам да си мисля дали пък няма връзка със здравето и?Да я заведа ли на ветеринар?Има ваксини, вътрешно или външно обезпаразитяване.Не е от разгонване, защото го прави почти постоянно, няма начин...и не мисля, че е за да маркира.Пък и нали мъжките маркирали повече?Офф, не знам.Четох на много места, но не намерих нищо.Ако някой може да помогне ще съм му много благодарна, ако сподели мнението си.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Изпикай се върху нея.

:/

ааа и забравих да кажа, че яде от масата (ако има месо)

Голям фен Аватара на shusha
    http://www.feliway.com/us
    Еми некви продукти за успокояване на котката като оня горе.
    Най-вероятно е от стрес.
    Оня продукт го има и в БГ и сме го позвали - бачка

Моята го прави същото.
    Аз четох, че помага, ако напръскаш с лимон там, където ходи (а моята ходи навсякъде, тогава какво правим?!?)
    Също помагало да измиеш с белина (не помага).
    Прочетох и за методи като да смесиш оцет и вода или само оцет, но и това не помогна.
    Кори от портокал ... в момента няма как да стане, а и не мисля, че ще помогне.
    Какво ли не правих ...
    когато я хвана и натискам муцуната към мястото и я бия, след което я слагам в тоалетната (която винаги е чиста), не я пусках да влиза в другите стаи (винаги си намираше начин), сменях материала в тоалетната (също не помогна, а и преди не ми е правила проблеми, не сме го сменяли преди това).
    Явно няма начин...

Не и давате да си чопли ноктите по мебелите, за да си маркира територията и сега маркира чрез пикаене. Освен някак да я научите отново да си чопли ноктите.

Dr.Ass
    Guest
    Бой с вестника по главата, пребий я и няма да прави номера повече.

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Съвет - изхвърли котката. :д

Мега фен
    Град
    Earth...
    Кастрация...

Супер фен Аватара на Cloud9
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Кастрация...
    И аз за това мисля, но щом е на 2 години вече е късно. Според мен си реве за мъжко.

аз предлагам да и купите билет за Бахамите! не, ако трябва да сме сериозни, май най-доброто решение ще да са някакъв вид успокоителни (чувала съм за трева за котки, която ги успокоявала) или може би да има нужда да си изразходва енергията, играй си повече с нея (мачкай я, тормози я, както правя аз ) само внимавай да не я нараниш ако не помогне ... на лекар

Голям фен Аватара на fakesmiles
    Никога не е късно за кастрация,не говорете като не знаете...
    Това може и да помогне,но не е сигурно
    Консултирай се с ветеринар.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    На ветеринар при първа възможност. И, да, кастрирайте я. Кротват се значително като не ги перат хормоните.

Иначе, това е поведение на стресирана котка. Щом преди не е било така значи нещо го е предизвикало, било то здравословен проблем или нещо в обкръжението.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на Chacho
    Препикай я ти, може да разбере.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Писна ми от тая тъпотия за кастрацията. Вие бихте ли дали да ви кастрират, ай сиктир!

Разкарай я. Или както са написали по-горе препикай я, може и да помогне.

Имах котка, също толкова щура беше - кастрирахме я и се кротна...така че, клъц-клъц

Мега фен Аватара на xoxi
    Ако не искаш да имаш котенца, най-добре наистина да я кастрираш.
    Тоалетната винаги ли е чиста? Опитай с разни по-миризливи и неприятни препарати да почистваш след нея. Моята котка реагира бързо на такива миризми и не прави повече пакостите, които ги предизвикват.
    Намери и нещо, на което да си чеше ноктите. Кора от дърво ще свърши работа, а има и специални такива играчки, катерушки и какви ли не работи още. Направи/намери и някакви играчки, които да й отвличат вниманието. Забелязвам, че моята котка когато цял ден си играе с нещо и се измори, цяла нощ спи като бебе, въобще не се буди и не скитосва из апартамента.
    Това нейно състояние може и да е временно, а може и да е показател за някакъв проблем. Заведи я на ветеринар най-добре и се консултирай с него.
    И спря да се върти за миг земята..

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Ако не искаш да имаш котенца, най-добре наистина да я кастрираш.
    Тоалетната винаги ли е чиста? Опитай с разни по-миризливи и неприятни препарати да почистваш след нея. Моята котка реагира бързо на такива миризми и не прави повече пакостите, които ги предизвикват.
    Намери и нещо, на което да си чеше ноктите. Кора от дърво ще свърши работа, а има и специални такива играчки, катерушки и какви ли не работи още. Направи/намери и някакви играчки, които да й отвличат вниманието. Забелязвам, че моята котка когато цял ден си играе с нещо и се измори, цяла нощ спи като бебе, въобще не се буди и не скитосва из апартамента.
    Това нейно състояние може и да е временно, а може и да е показател за някакъв проблем. Заведи я на ветеринар най-добре и се консултирай с него.
    Благодаря за съвета.

Тоалетната винаги и е чиста, използваме силиконова, ароматизирана и от около година не сме я сменяли въобще.
    Да, сега и купихме от онези катерушки по - големите и като гледам и хареса.

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Не съм имала котки, но по Animal Planet дават едно предаване My Cat From Hell и там като котката има лошия навик да се катери по масата, където се храните, те винаги я покриват с тиксо с лепкавата част нагоре. И тя като се качи и се олепи се стряска и казват, че после не смее пак да се качи. За другото не знам. Ако е много щура наистина играта и разни нови приспособления както казаха по-горе биха се отразили добре (поне според това, което научих от предаването)
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Dr.Ass Виж мнението
    Бой с вестника по главата, пребий я и няма да прави номера повече.
    Виждам че си достатъчно глупав. Това не е куче, котките са самосиндикални същества с високо мнение за себе си с бой рядко се постига нещо.

По темата - Единственото спасение е кастрация в твоя случай. Ако си от София -Син кръст на Самоковско шосе (http://www.bluecrossbg.com/) Кастрацията мисля беше 120лв.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Препикай я ти, може да разбере.

++++

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    На ветеринар при първа възможност. И, да, кастрирайте я. Кротват се значително като не ги перат хормоните.

Иначе, това е поведение на стресирана котка. Щом преди не е било така значи нещо го е предизвикало, било то здравословен проблем или нещо в обкръжението.
    +1

Повече от фен Аватара на Hidayet
    Страхотни съвети давате някои. Щом я имат от две години са я заобичали и не вярвам да я изхвърлят така, както си изхвърлят тоалетната хартия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си