Здравейте, имам женска персийска котка на 2 години.От известно време почна да ми прави много проблеми - пикае навсякъде, прави бели, а преди си имаше създадени хигиенни навици, винаги си ходеше на правилното място.От няколко месеца обаче почна да се изхожда и извън тоалетната си.Първоначално я хващах на 2 места, след това се умножиха, а преди няколко минути я видях, че се е изпикала на БЮРОТО ми.Това вече прекрачи границата, отвратително е!Ама навсякъде ви казвам - душ - кабината, бюрото, под масата...и не, това не е всичко.Вечерно време докато спим се качва на масата и разхвърля покривката (ако не е прибрана), влиза в гардероба и разхвърля, отваря си вратата към една от стаите и гризе всичко, дере.Прецака щорите...Хванахме я да дращи по един от лаптопите, а после да пие кафе (след това стана страшно).Абе да.

Нищо не сме направили, за да предизвикаме такова поведение.Нито някой я е бил, нито не сме и сипвали храна и вода...не е да кажеш, че не я решим през ден или че не и обръщаме достатъчно внимание.Не знам от какво е...започвам да си мисля дали пък няма връзка със здравето и?Да я заведа ли на ветеринар?Има ваксини, вътрешно или външно обезпаразитяване.Не е от разгонване, защото го прави почти постоянно, няма начин...и не мисля, че е за да маркира.Пък и нали мъжките маркирали повече?Офф, не знам.Четох на много места, но не намерих нищо.Ако някой може да помогне ще съм му много благодарна, ако сподели мнението си.