- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- СУ - Арабистика или Иранистика
^нИ Казам..
А иначе до спорещите, момци.. не само Катар и Дубай има в Арабския свят... В Кувейт също се говори арабски, а стандарта на живот там е невероятен! Пък и страните там далеч не се изчерпват с катар,кувейт и дубай..
Като цяло, всеки, които мисли, тези "странни" предмети за "глупави и не нужни" хал хабер си няма от преспективи в живота, света отива на там, това са новите силни икономики..
102 за магистратури, почти всичко...
Но аз мислех нещо от сорта на .. Полтически Науки-Международни (Икономически) Отношения, Журналистика или Просто няк'ва икономика.. Всички пасва, стига човек да е надъхан да учи и да трупа капитали..
Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-29-2013 на 17:15
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Ако си мислиш, че като завършиш ще отидеш да бачкаш в Кувейт, жестоко се лъжеш. :Д
Накрая, ще свършиш като преводач или учител. Ако си по-надъхан, кандидатстваш в Министерство на Външните работи, където почти веднага те грабват и ти предлагат заплата доста над средната за България.
Арабският май е най-говореният език след чайнис и инглиш. Екзотичните специалности са смислени само ако си решил да си сериозен .
Продължавайте така, само ме надъхвате още повече за ученето..
Почти всеки ме гледа много негативно относно тази специалност, само баща ми ме подкрепя..
Маги не е само до образувание, а и до човек, стига да се набутам между шамарите, смятай, че мога да си намеря много хубава работа, с добро заплащане, пък и това не е България, в чужбина почти винаги имаш условия за прогрес и развитие!
Решил съм го да, даже съм мега надъхан!
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Може да замине, защото вече ще знае езика, но зависи какво ще работи. Бизнес нещо си или като представител на български инвеститор или обратното - на чужд с познания в конкретната сфера, направо е набарал петрола, но това не става лесно. Ще трябва още нещо като образование или специализация.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ндам, точно към петрола съм се насочил!
С една икономическа магистратура, ще се стрелна доста нависоко и съм чук
Ако не друго поне в отношенията
Арабски Свят <-> България, а с английският ми, който е сравнително задоволителен..
Може да се наместя и някъде в:
Арабски свят <-> България <-> Англия
За петролни компании, инвеститори, сферата на производството и много други!
хейтърите!![]()
Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-29-2013 на 17:28
Dr. Gregory House
Петролът заминава вече, баце! Прогнозите за Румъния са да свърши до 2021. Не случайно lвсички се насочват към алтернативната енергия, но ще стане бавно.
Не слушай кой какво ти говори. Интернет е безкраен и пълен с информация.
Относно коментарите. Имаш цел, проучваш нещата и опитваш. Не ти харесва, ок. Защо не е грешка? Защото получаваш така или иначе някаква информация, която може да те насочи и ориентира. Важно е а мислиш в перспектива и а бъдеш комбинативен. Кадърното все ще си намери работа, но в СУ, ако ми станеш колега, да знаеш, че е якото четене. ;D
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
^ Знам знам, нямам проблеми с това..
До сега навсякъде са ме плашили, за всичко, пък затруднение не съм срещал..
Не че гимназията е нещо супер сложно и трудно нещо, но всеки ми обясняваше колко трудно ще е да уча 21 специални предмети + Латински/Руски/Английски + икономически предмети.. и то това още в гимназията..Пък завърших без проблем, а даже си позволих да мързелувам цяла годинка.. ;д
Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-29-2013 на 17:48
Dr. Gregory House
Аз имах 32.Първите две години в университета бях много наплашена, защото ме приеха каквото исках, но всичко беше коренно различно дотогава. Нова среда. Нови ценностни системи. Накрая се оказа, че няма нищо сложно. Просто трябва да се чете системно. В у-ще не знам как съм смогвала, защото беше коренно различно, но два пъти повече като обем.
![]()
Какво искаш да правиш точно? Знанието на арабски ще ти е много от полза, но сигурен ли си за арабистиката? Преводач ли искаш да ставаш? Експерт и анализатор по близкоизточните въпроси ли? Журналист, репортер- пратеник ли? Ако отговорът ти на поне едно от горепосочените е да, значи арабистиката е за теб.
Иранистиката те ограничава прекалено много. Аз не бих я избрал.
Ако това са вариантите - арабистика звучи по-добре. С една идея по-общо е, което е добре, защото май нямаш идея какво искаш да правиш или това са те приели. В такива случаи, винаги по-всеобхватната специалност.